Inloggen is tijdelijk niet mogelijk. Probeer het over enkele ogenblikken opnieuw. Onze excuses voor het ongemak.
Inloggen is tijdelijk niet mogelijk. Probeer het over enkele ogenblikken opnieuw. Onze excuses voor het ongemak.
Je bent hier:  Bedrijfscontactpersonen > Bedrijfscontactpersoon

Bedrijfscontactpersoon

Een bedrijfscontactpersoon is lid van FNV Horeca, FNV Catering of FNV Recreatie en werkt in loondienst in de sector. Hij of zij geeft informatie aan zowel de bond als de werknemers (collega’s) in het bedrijf.

Wat doet de bedrijfscontactpersoon?
Als bedrijfscontactpersoon ben je het verlengstuk van de bond binnen jouw bedrijf. Je taak is het informeren van je collega's over ontwikkelingen in de bedrijfstak, je verwijst ze door voor vragen en of advies op het gebied van arbeidsvoorwaardelijke zaken, je informeert de bond over ontwikkelingen in jouw bedrijf en onderhoudt contacten met de medewerkers, ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging binnen jouw bedrijf. Ook heb je de mogelijkheid om met onze sectorbestuurders te praten over het reilen en zeilen binnen jouw bedrijf. Daarnaast is het werven van leden ook een activiteit van de bedrijfscontactpersonen. In geval van problemen heeft de sectorbestuurder overleg met de bedrijfscontactpersoon over welke stappen er moeten worden gezet om snel tot oplossingen te komen. De bedrijfscontactpersoon kan bovendien gevraagd of ongevraagd advies geven aan de bond over actuele zaken die spelen zowel in het bedrijf maar ook in de sector.

Wat heeft de bond te bieden?
Bedrijfscontactpersonen worden optimaal geïnformeerd over alle relevante ontwikkelingen in de sector. Zij kunnen zaken direct onder de aandacht van de bond brengen die van belang zijn voor het bedrijf of de sector. Daarnaast worden bedrijfscontactpersonen uitgenodigd, indien gewenst, voor ledenbijeenkomsten.

Welke kwaliteiten heb je nodig als bedrijfscontactpersoon?
De bond vraagt betrokkenheid bij, en interesse voor de ontwikkeling van beleid binnen de sector. Daarnaast verwacht de bond dat de bedrijfscontactpersoon informatie van de bond aan de werknemers in het bedrijf doorgeeft en geeft de persoon op zijn of haar beurt informatie uit het bedrijf en de sector die relevant is voor de beleidsbepaling van de bond door aan de sectorbestuurder. Voor dit proces is een beschikbaarheid van gemiddeld 15 minuten per week een reële verwachting.

Wat levert het mij op?
Door de bedrijfscontactpersonen is er een optimale communicatie tussen de bond en de werknemers in het bedrijf mogelijk, waardoor de bond meer voor de werknemers kan betekenen. De contactpersoon is altijd goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de sector en krijgt een beter inzicht in sectorgerelateerde zaken die met werk en inkomen te maken hebben.

Wil je bedrijfscontactpersoon worden of meer informatie hierover? 
Als het je leuk lijkt om als bedrijfscontactpersoon aan de slag te gaan of je wilt meer informatie over deze functie, neem dan contact met ons op via vereniging.collectief@fnvhorecabond.nl.

Actief worden?

Inspraak hebben in de cao-commissie, plaatsnemen in een Regionaal Activiteiten Team of spin in het web zijn als bedrijfscontactpersoon? Dit zijn enkele voorbeelden wat je als actief lid kunt betekenen voor FNV Horecabond.

Ben je lid en wil je actief lid worden en/of wil je hier meer informatie over? Stuur dan een e-mail naar info@fnvhorecabond.nl of neem contact op met ons Voorlichtings- en Informatiecentrum: 036 - 535 85 95