Inloggen is tijdelijk niet mogelijk. Probeer het over enkele ogenblikken opnieuw. Onze excuses voor het ongemak.
Inloggen is tijdelijk niet mogelijk. Probeer het over enkele ogenblikken opnieuw. Onze excuses voor het ongemak.
Je bent hier: Actueel & agenda > Lidmaatschap > Voordelen

Wat biedt het lidmaatschap jou?

Werken in de horeca, catering of recreatie. Elke dag is anders, er wordt een groot beroep gedaan op je flexibiliteit en de gasten rekenen op jou en je vakmanschap. Verlies je eigen belangen daarbij niet uit het oog!

Kun je jezelf voldoende ontwikkelen? Zijn er doorgroeimogelijkheden? En houdt je werkgever zich wel aan afspraken en wettelijke regelingen?

Het is prettig als je op iemand terug kunt vallen. Voor duidelijk advies over werk en inkomen, voor een fatsoenlijke cao, voor zekerheid over je werk en voor goede arbeidsomstandigheden. Die steun vind je bij FNV Horecabond. Ontdek hieronder alle voordelen van een lidmaatschap!

Klik op het desbetreffende onderwerp voor meer informatie:

* Je coach
   
We beantwoorden je vragen over werk en inkomen. Lees meer

Als het om werk en inkomen gaat, kunnen talloze vragen opborrelen. De hoogte van je loon, kansen om verder te leren en hogerop te komen. Het recht op vakantiedagen, regels bij ziekte en arbeidsomstandigheden. Te hoge werkdruk of (on)veiligheid. Voor antwoorden kun je als lid bij ons terecht via ledennummer 036 - 535 85 95. Ben je geen lid bel dan ons niet-ledennummer 0900 239 10 00 (€ 0,50 p/m). De deskundige medewerkers van het VIC staan je graag te woord en helpen je verder. Wij zijn elke werkdag bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur). Je kunt je vraag ook per e-mail aan ons stellen. Op www.fnvhorecabond.nl vind je naast het laatste nieuws over cao's, ontwikkelingen in de markt en vele tips & trics, informatie over de bond en onze activiteiten.

* Je belastingadviseur 
   We helpen bij het invullen van je belastingaangifte. Lees meer

Wie een inkomen heeft, krijgt te maken met de Belastingdienst. Dat betekent jaarlijks een tijdrovende en soms lastige klus. Onze deskundigen weten daar wel raad mee. Je vindt ze door het hele land. Zij helpen met het invullen van je belastingformulieren zoals de jaarlijkse aangifte en/of de aanvraag voor zorgtoeslag. Ben je lid van FNV Horeca en vind je het moeilijk om je belastingpapieren in te vullen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je hier kosteloos bij. Je kunt ons bereiken via het ledennummer 036 - 535 85 95 of via het niet-ledennummer 0900 – 239 10 00 (€ 0,50 p/m). Of klik hier voor de adressen.

* Je cao-onderhandelaar
   
Voor jou onderhandelen we voor een betere cao. Lees meer

Een belangrijke activiteit van FNV Horecabond is het afsluiten van collectieve arbeidsovereenkomsten: de cao's. Wij doen voorstellen en onderhandelen met de werkgevers over lonen, werktijden, vakantiedagen en opleidingen. Ook het verminderen van de werkdruk, goede arbeidsomstandigheden en pensioen komen daarbij aan bod. Met en namens onze leden overleggen wij met werkgevers, brancheorganisaties en met de overheid. Als lid heb je rechtstreeks invloed op je arbeidsvoorwaarden. Hoe meer werknemers lid zijn van FNV Horecabond, hoe sterker onze onderhandelingspositie is. En dat is weer beter voor jou. Directe inspraak is ook mogelijk. Meld je dan aan als lid van één van onze cao-commissies.

*  Je advocaat   
    We verlenen juridische bijstand bij conflicten met je baas. Lees meer

Met al je vragen over werken en inkomen kun je terecht bij VIC (Voorlichtings- en Informatiecentrum) Je beseft bijvoorbeeld dat je loon of overwerkvergoeding niet klopt. Bij een probeem of conflict laten wij je niet in de steek.
In het eerste lidmaatschapsjaar heb je recht op gratis informatie en advies en geldt voor juridische bijstand een eigen bijdrage. FNV Horecabond biedt leden die langer dan een jaar lid zijn gratis* juridische bijstand. Kom je er met je werkgever - om wat voor reden dan ook - niet uit, dan helpen de ervaren juridische medewerkers van FNV Horecabond je om tot een goede oplossing te komen.
* Afhankelijk van pakketkeuze

* Je loonchecker
   Onze specialisten toetsen of je loon past bij je werk. Lees meer

FNV Horecabond organiseert gratis loontoetsbijeenkomsten voor iedereen die werkt in de horeca, catering of recreatie. Onze juridisch specialisten zijn dan aanwezig op diverse locaties in het land en checken of jouw loon past bij jouw werk. Daarnaast kunnen zij vragen beantwoorden over: 

• Vakantiedagen 
• Salaris 
• Arbeidsovereenkomst 
• Uitkering 
• Andere cao-zaken 

Houd voor de data van de bijeenkomsten de website in de gaten! Meer weten? Bel ons Voorlichtings -en Informatiecentrum via ledennummer 036 - 535 85 95 of niet-ledennummer 0900 - 239 10 00 (€ 0,50 p/m).

* Je starthulp
   Ook starters op de arbeidsmarkt kunnen op ons rekenen. Lees meer

Als jongere ben je een starter op de arbeidsmarkt. Je hebt vragen, maakt plannen voor de toekomst en zoekt het hogerop. Samen met FNV Horecabond krijg je dit voor elkaar. FNV Horecabond maakt zich hard voor leerlingen in de horeca in de vorm van goede afspraken in de cao's. Je kunt daarbij onder andere denken aan werktijden en de hoogte van het loon. Ook jij kunt dus met al je vragen bij ons Voorlichtings- en Informatiecentrum terecht.

* Je belangenbehartiger
   Sluit je aan bij de grootste vakcentrale van Nederland. Lees meer

Bijna 1,4 miljoen mensen zijn lid van de FNV, de grootste vakcentrale van Nederland. FNV Horecabond is één van de FNV-bonden. Een veelzijdige bond voor mensen met een dienstverlenend beroep, in de horeca, catering en recreatie. Heb je een volledige baan of werk je in deeltijd, ben je uitkeringsgerechtigd, AOW'er of nog in opleiding: FNV Horecabond neemt je belangen serieus. De bond telt bijna 25.000 leden. Namens die leden overleggen medewerkers van de bond met werkgevers, brancheorganisaties en overheid. Hoe meer werknemers lid zijn, hoe sterker onze onderhandelingspositie is richting de werkgevers. En dat is weer beter voor het onderhandelingsresultaat en dus ook voor jou!

* Je fiscaal voordeel  
   Laat de belasting meebetalen aan je contributie. Lees meer

Deze afspraak houdt in dat jouw werkgever je éénmaal per jaar de mogelijkheid biedt om de jaarcontributie die je voor jouw vakbondslidmaatschap betaalt fiscaal gunstig te verrekenen. Via het salaris, dan wel met een éénmalige uitkering (b.v. eindejaarsuitkering). Jouw jaarlijkse contributiebedrag wordt dan van jouw brutoloon ingehouden en netto uitgekeerd. Dit levert je een fiscaal voordeel op van ongeveer 40% van de contributiehoogte. Aan het einde van het kalenderjaar ontvang je van ons automatisch een verklaring van lidmaatschap.

* Je vakblad  
   Ontvang 7x per jaar ons magazine boordevol Horeca nieuws. Lees meer

FNV Horecabond heeft een eigen ledenmagazine: Horeca Info. Dit kleurrijke vakblad valt zevenmaal per jaar bij je in de bus en informeert je over zaken die met je werk en bedrijfstak te maken hebben. Een lekker leesbaar blad, informatief en actueel.

* Je voordeelpartner
   Profiteer van aantrekkelijke kortingen op vele producten. Lees meer

Als lid van FNV Horecabond kun je rekenen op diverse aanbiedingen. 
In samenwerking met de rechtsbijstandverzekeraar ARAG hebben wij een aanvullende rechtsbijstandverzekering ontwikkeld voor verkeer, consument & wonen.  Als lid van FNV Horecabond ontvang je op deze rechtsbijstandverzekering een aantrekkelijke korting. Lees meer wat de ARAG Rechtsbijstandverzekering voor jou te bieden heeft! 


Tevens kun je gebruik maken van Ledenvoordeel FNV. Met dit voordeelprogramma profiteer je van vele voordelen, bijvoorbeeld;  tot 11% korting op schadeverzekeringen bij Univé, 10% korting bij Matrabike, flinke korting op je energierekening bij Greenchoice, 5 -20% korting op een vakantie met Kras, 10% tot 50% korting bij KwikFit, 12% korting op alle cursussen en opleidingen bij NHA, 10% korting bij Plutosport.nl , 15% korting op geselecteerde Nibud-producten én je profiteert van een flinke korting bij Zorgcollectief FNV/Menzis. Wij wensen je alvast veel plezier en voordeel!
Bekijk alle voordelen!
 

 

 

 

Actief worden?

Inspraak hebben in de cao-commissie, plaatsnemen in een Regionaal Activiteiten Team of spin in het web zijn als bedrijfscontactpersoon? Dit zijn enkele voorbeelden wat je als actief lid kunt betekenen voor FNV Horecabond.

Ben je lid en wil je actief lid worden en/of wil je hier meer informatie over? Stuur dan een e-mail naar info@fnvhorecabond.nl of neem contact op met ons Voorlichtings- en Informatiecentrum: 036 - 535 85 95