Je bent hier:  > Home

Welkom op het FNV Horeca Blog

Alle onderwerpen die *nu* in het nieuws zijn worden hier uitgebreid besproken - dus doe mee en lever je commentaar!

Heb jij dit jaar een loonsverhoging gekregen?

Ma 01 Sep 2014

De laatste loonsverhoging in de cao horeca is op 1 juli 2013 geweest. Vanaf 1 april 2014 is de cao verlopen en is er een cao-loze periode ingegaan in de horecasector.

2 Reacties Lees meer »

Hoelang duurt mijn proeftijd?

Do 17 Jul 2014

Sinds 1 april 2014 bevindt de horecasector zich in een cao-loze periode; er is geen cao horeca meer. Dit kan veranderingen in jouw arbeidssituatie met zich meebrengen. Hoewel er op dit moment geen cao van toepassing is, kan het zo zijn dat de cao horeca toch gedeeltelijk op jouw contract van toepassing blijft. Dit geldt als je voor 1 april 2014 een contract hebt getekend, of als er een nieuw contract tekent wordt met een verwijzing naar de cao horeca.

Geef een reactie Lees meer »

Wanneer directies de weg kwijt raken; Het Kurhaus verhaal!

Di 03 Jun 2014

Het Kurhaus te Scheveningen; een hotel dat bij iedere Nederlander in het collectieve horecageheugen wel een herinnering oproept.  Een plek waar de Rolling Stones hun eerste legendarische Nederlandse concert  in 1964 gaven. Een plek waar Winston Churchill en Audrey Hepburn hebben vertoeft. Een plek van naam en faam.

Geef een reactie Lees meer »

Moet jij vaak werk verrichten dat niet bij jouw functie hoort?

Di 29 Apr 2014

Vanwege personeelstekort of grote drukte kan het voorkomen dat de werkgever van je verlangt dat je ook andere taken gaat uitvoeren dan de taken die in de arbeidsovereenkomst zijn afgesproken. Als dit steeds vaker gebeurd en een structureel karakter aanneemt is het de vraag of je wel jouw eigen functie nog uitvoert. De werkgever kan niet zomaar je functie wijzigen. Daarentegen dien je je wel als goed werknemer te gedragen en positief in te gaan op een redelijk voorstel van de werkgever tot functiewijziging, tenzij dit redelijkerwijs niet van je verwacht mag worden.Moet jij vaak werk verrichten dat niet bij jouw functie hoort?Moet jij vaak werk verrichten dat niet bij jouw functie hoort?

Geef een reactie Lees meer »

Komt er ooit nog een cao in de horeca?

Wo 02 Apr 2014

Begin van dit jaar hebben werkgevers in de horeca (verenigd in bazenclub KHN) afwijzend gereageerd op de uitgestoken hand van FNV Horeca om uit de cao impasse te komen. Dit betekent dat er per 1 april 2014 geen cao horeca meer is.

Geef een reactie Lees meer »