Je bent hier:  > Home

Welkom op het FNV Horeca Blog

Alle onderwerpen die *nu* in het nieuws zijn worden hier uitgebreid besproken - dus doe mee en lever je commentaar!

Komt er ooit nog een cao in de horeca?

Wo 02 Apr 2014

Begin van dit jaar hebben werkgevers in de horeca (verenigd in bazenclub KHN) afwijzend gereageerd op de uitgestoken hand van FNV Horeca om uit de cao impasse te komen. Dit betekent dat er per 1 april 2014 geen cao horeca meer is.

Geef een reactie Lees meer »

Moet jij Koningsdag, Hemelvaart en ook Pinksteren werken?

Vr 14 Mrt 2014

Als je moet werken op een feestdagen, heb je recht op compensatie. In eerste instantie krijg je een vergoeding in vrije tijd. Je werkgever is verplicht deze vrije tijd te compenseren in de periode van 26 weken volgend op de betreffende erkende feestdag. Als dit niet binnen deze periode van 26 weken is gelukt, dan heb je recht op een toeslag van 50 procent van je bruto-uurloon. Dit moet uiterlijk 4 weken na het aflopen van deze 26 weken worden uitbetaald.

Geef een reactie Lees meer »

Geen cao in de horeca en toch verbeteringen in arbeidsvoorwaarden?

Ma 03 Mrt 2014

Recentelijk hebben werkgevers in de horeca ( KHN) aangegeven niet meer met vakbonden te willen onderhandelen over een nieuwe cao horeca. Als een van de redenen gaf KHN aan dat werkgevers niet meer verder willen investeren in arbeidsvoorwaarden. Het ziet er daarom naar uit dat er op korte termijn geen cao akkoord komt. Ontzettend jammer, aangezien de cao al 1 april 2014 afloopt en veel werkgevers en het overgrote deel van de werknemers in de horeca wel een cao willen. Bovendien is het in een cao-loze periode uiterst onzeker of je als werknemer een verbetering van je arbeidsvoorwaarden tegemoet kan zien.Geen cao in de horeca en toch verbeteringen in arbeidsvoorwaarden?

Geef een reactie Lees meer »

Schaduwwerk!

Wo 12 Feb 2014

Schaduwwerk in een participatiewereld, bijstandsgerechtigden zijn per 1 juli verplicht een tegenprestatie te leveren voor hun uitkering. De verzorgingsstaat wil iets terug. Op zich zelf klinkt het goed dat iedereen een bijdrage moet leveren. Werklozen moeten aan de slag, maar voldoen vaak niet aan het profiel van een “üitvreter”, maar verloren hun werk door de crisis. Denk maar aan de ZZP ‘ers waarom zijn die er met zo velen nu bij gekomen?

Geef een reactie Lees meer »

Niet betalende gasten; mag je werkgever jou daarvoor laten opdraaien?

Wo 12 Feb 2014

Laatst was ik op bezoek bij een groot horeca bedrijf. Het restaurant van deze zaak is enorm, meer dan 90 tafels verdeeld over diverse wijken. Horecatijgers druk in de weer om alle gasten op tijd te ontvangen, bedienen en van eten te voorzien.Niet betalende gasten; mag je werkgever jou daarvoor laten opdraaien?

Geef een reactie Lees meer »