Je bent hier:  > Home

Welkom op het FNV Horeca Blog

Alle onderwerpen die *nu* in het nieuws zijn worden hier uitgebreid besproken - dus doe mee en lever je commentaar!

Help! Pinnen en fooi.. hoe zit dat nu precies?

Wo 30 Nov 2016

“Oh, rond het maar af naar honderd euro… En mag ik pinnen?” Een vriendelijk gebaar van de klant, maar gaat dit bedrag ook echt naar jou als werknemer? Te vaak nog verdwijnt fooi na het pinnen op een ‘hoop’ en gaat de werkgever ermee vandoor. Herkenbaar? Lees dan snel verder!

Geef een reactie Lees meer »

Kan jouw werkgever je ziekmelding afwijzen?

Wo 19 Okt 2016

Iedereen wordt weleens ziek. Helaas zijn werkgevers niet altijd even begripvol bij een ziekmelding. Het is belangrijk om de juiste stappen te nemen wanneer je ziek bent. Kan jouw werkgever je ziekmelding afwijzen? En wat voor verplichting heb jij als werknemer?

Geef een reactie Lees meer »

Een kijkje in de keuken van ons Voorlichtings-en Informatiecentrum…

Do 25 Aug 2016

Goedemiddag, FNV Horecabond, waarmee kan ik u helpen? Een zin die je vast wel eens hebt gehoord als je ons gebeld hebt. Een kijkje in de keuken van ons Voorlichtings en Informatiecentrum…

2 Reacties Lees meer »

Ziekteverzuim in de horeca

Vr 08 Jul 2016

Uit het jaarrapport Trends in Nederland van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat het ziekteverzuimpercentage in 2015 slechts 2% bedroeg; een jaarlijks terugkerende trend.

2 Reacties Lees meer »

Je contract voor bepaalde tijd loopt bijna af, wat moeten jij en de werkgever doen?

Vr 17 Jun 2016

Sinds 1 januari 2015 is het voor de werkgever verplicht om een aflopend contract aan te zeggen: de aanzegplicht. De aanzegplicht houdt in dat jouw werkgever uiterlijk een maand voor het einde van jouw contract schriftelijk moet informeren of deze eindigt of wordt verlengd. Bij een verlenging moet tevens duidelijk zijn onder welke voorwaarden het contract verlengd wordt! 

Geef een reactie Lees meer »