Je bent hier:  > Home

Bestaanszekerheid en flexibiliteit: maakt het jou wat uit?

Do 03 Mei 2012

Op dit moment is er geen cao horeca. Dat betekent dat als je contract vernieuwd wordt, of als je in de horeca komt werken de wettelijke regeling van toepassing is. Kijk hier voor antwoorden op veelgestelde vragen op.

In 2005 is er een cao horeca afgesloten, waarbij FNV Horeca niet betrokken was en waar zij niet achter stond. Er is toen onder andere afgesproken dat de wettelijke regeling van 3 tijdelijke contracten of tijdelijke contracten van in totaal maximaal 36 maanden werden vervangen door een nieuwe regeling. Daarbij konden horecawerknemers voortaan 6 tijdelijke contracten of tijdelijke contracten van in totaal 60 maanden aangeboden krijgen, voordat een vast contract kregen. Deze oprekking van de flexibiliteit was schokkend voor velen! Tegelijkertijd haalde een deel van de werknemers populatie hier de schouders over op. Waar komt dit verschil in reactie vandaan?

Doelgroepen

Als je kijkt naar de populatie kun je werknemers in de horeca eigenlijk in 2 groepen indelen. Enerzijds zijn er de tijdelijke kracht, zoals studenten en scholieren die in de horeca werken als bijbaantje. Anderzijds zijn de vakmensen. Werknemers die hun hoofdbaan in de horeca hebben en er van moeten leven.

Beide groepen zijn onmisbaar. De studenten en scholieren omdat zij de broodnodige handjes zijn die naast hun studie de horeca ondersteunen. De vakmensen omdat zij bij uitstek de kennis in huis hebben en nog meer kwaliteit kunnen leveren. Ook kunnen zij hun kennis overbrengen op de tijdelijke krachten. Een goede horecaonderneming heeft in mijn ogen de juiste mix van beide groepen in dienst. Ervaren, gekwalificeerde krachten zijn onmisbaar in elke professionele tent, tijdelijke krachten vullen de roostergaten op.

Flexibiliteit; positief of niet?

Nu is het geen schokkend nieuws dat de groep tijdelijke krachten niet stilstaat bij zoveel flexibiliteit. Immers; zij studeren voor een ander beroep, gaan stage lopen in het buitenland en gaan naar school om juist in een andere bedrijfstak te gaan werken. Voor de vakmensen die hun bestaanszekerheid uit de horeca halen (het is immers hun beroep) is het een ander verhaal. Onzekerheid is troef, want maar liefst 6 contracten lang kan je telkens op straat staan. Waarom lukt het in andere branches wel om werknemers een vast contract aan te bieden? Hebben werknemers in de horeca eenmaal een vast contract, dan durven ze niet meer weg te gaan. De onzekerheid in de horeca is te groot voor vakmensen. Het geluid dat flexibiliteit altijd fijn is voor iedereen is dan helaas een farce en een cliche. De flexibiliteit van zes contracten is geen probleem als de horeca voor jouw een bijbaan is, voor die vakmensen is het niks meer dan een afwaardering in vertrouwen.

Wat vind jij?

Deel met anderen:
  • NuJIJ
  • GeenRedactie
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Google
  • TwitThis
  • del.icio.us


Geef een reactie

*