Je bent hier:  > Home

Een fantastische branche! Nu nog een goede cao!

Do 12 Apr 2012

Werk jij in de horeca? Dan zijn al jouw arbeidsvoorwaarden geregeld in de cao horeca. FNV Horeca is druk met onderhandelingen voor een betere cao horeca. Hoe een cao tot stand komt lees je hier.

Werkgevers versus werknemers

Dat de cao horeca aan verbetering toe is, staat als een paal boven water. Keer op keer laat onderzoek zien dat de cao horeca van een minimaal niveau is voor werknemers. En toch hoor ik sommige werkgevers zeggen: ‘Ga toch weg met die cao! Je hoeft toch niet alles te regelen vast te leggen?’

Graag zou ik die werkgevers eens een week mee laten lopen met de vakbond: zodat zij horen hoeveel vragen en klachten er dagelijks van werknemers binnen komen. Dan kunnen zij met eigen ogen zien dat een goede cao broodnodig is. Onlangs stuurde een horecawerknemer mij een mail waarin onder andere het volgende stond:

‘Ik heb helaas de pech dat ik werkgevers heb die zich nergens aan houden behalve aan hun eigen regeltjes. Dat is een enorme bron van ergernis alsook dat ik collega´s heb die niet van het bestaan van een cao weten. Ik denk dat je vreemd staat te kijken als ik je zou vertellen wat bij het bedrijf waar ik werk zoal gebeurt en wat mijn werkgevers aan regels weten te verzinnen in hun eigen voordeel.’

De cao

In de afgelopen jaren hebben wij ontelbaar veel klachten ontvangen van bovenstaande aard: ondernemers die hun eigen regels aanhouden alsof we in het Wilde Westen leven.  Een extra reden om goede arbeidsvoorwaarden vast te leggen in de cao. De geliefde horeca is toch ook een wild-west branche; wie droomt er nu niet van een eigen zaakje? Cowboys die een beetje kunnen koken of goed voor een bar staan beginnen een eigen zaak zonder goed zicht te hebben wat hierbij komt kijken. Er is immers geen diploma nodig om ondernemer te worden. Het resultaat is dat veel horeca-ondernemers zich verslikken in het personeelsbeleid en alles wat daar bij komt kijken.  En dan lijkt het  personeel een kostenpost waarop bezuinigd kan worden.

Kortom: belangrijke zaken zoals beloning, contracten, nachttoeslag en scholing moeten goed geregeld zijn in de cao. Dan weten zowel werkgevers als werknemers wat er van hen verwacht wordt en kunnen zij elkaar wijzen op verantwoordelijkheden. Het is niet de bedoeling dat elke werkgever er eigen regels erop nahoudt.

Stickers

Wij gaan door om een betere cao horeca te realiseren! Maar dit kan alleen als jij ons steunt.

Wil jij ook je steentje bijdragen? Graag, het is nodig! Vraag een sticker aan en plak deze ergens in het zicht: op een lantaarnpaal, op de sigarettenautomaat of waar je een sticker kan/mag plakken. Ontvang jij graag een sticker? Stuur een mail met je adres naar info@horecaverdientbeter.nl.

Op 19 april zetten we de onderhandelingen voort. In de tussentijd strijden we verder.

Deel met anderen:
  • NuJIJ
  • GeenRedactie
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Google
  • TwitThis
  • del.icio.us


Geef een reactie

*