Je bent hier:  > Home

Waarom een loonsverhoging in de horeca noodzakelijk is!

Wo 14 Mrt 2012

Door horecamedewerkers werd ik gewezen op een poll in het magazine Misset Horeca. Hieruit blijkt dat het merendeel van de ondervraagden akkoord gaat met geen of een minimale loonstijging. Dat is niet slim, als je verder kijkt dan de dag van morgen, of zoals de Engelsen het zo mooi weten te zeggen: penny wise, pound foolish. Oftewel, voorzichtig met kleine bedragen, maar overdadig in andere zaken.

Verschillende onderzoeken laten zien dat horecamedewerkers niet veel betaald krijgen. Hier heb ik ook al in diverse blogs aandacht aan besteed; Hoger salaris en Lonen in de horeca pay peanuts, get monkeys. Een beginnend cateringmedewerker verdient maar liefst 17% meer dan een beginnend horecamedewerker. Ook bij supermarkten ligt het aanvangsloon meer dan 20% hoger. Hoewel salaris niet allesbepalend is, is het wel een factor die voor werknemers belangrijk is. Een goed salaris kan bepalend zijn of een werknemer trouw blijft aan de werkgever, of op zoek gaat naar een andere baan. Dat gebeurt dus ook in de horeca en zo kent de horeca het hoogste verloop van het personeel van alle bedrijfstakken in Nederland. Als je bedenkt dat het vervangen van een ervaren kracht gemiddeld 70% van het jaarsalaris kost, zijn dit hoge verborgen kosten die je eenvoudig kan besparen door meer te investeren in je personeel en zo je personeel te behouden. En lets face it: een prettig salaris, waar je van kunt leven en tevreden medewerkers zijn de beste reclame voor je branche. En geloof me, die reclame is nodig.

Op het hoogtepunt van de crisis waren er nog altijd 10.000 vacatures: vooral goede gastvrouwen en -mannen en koks zijn moeilijk te vinden. Daarnaast is het simpelweg een feit dat de beroepsbevolking krimpt, door ontgroening en vergrijzing. Bedrijven gaan straks allemaal uit dezelfde vijver vissen, alleen die vijver wordt kleiner of droogt zelfs op. Tel daarbij op dat de horeca niet tot nauwelijks in staat blijkt te zijn de oudere werknemer aan zich te binden. De horeca kent het laagste aantal werknemers dat ouder is dan 40. Zonde, want zo gaat niet alleen kennis verloren maar ook de ervaren arbeidskracht.

Wat is er voor nodig om arbeidskrachten te behouden; een redelijke loonsverhoging. De inflatie moet op zijn minst gecompenseerd worden. En die bedraagt minimaal 2,5%. Feit blijft dat de horecamedewerker de afgelopen jaren heeft moeten inleveren, omdat de inflatie harder steeg dan de horecalonen. Een trend die niet nog verder door mag zetten. Horecapersoneel is vaak zelf de grootste afnemer in de horeca. En laten we wel wezen: een loonsverhoging van 2,5% betekent slechts een toename van 0,25 cent per uur! Wie heeft dat nou niet over voor zijn personeel? Het hoge verloop terugdringen, en de werkgever verdient het al terug! Waar wachten we nog op?

Deel met anderen:
  • NuJIJ
  • GeenRedactie
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Google
  • TwitThis
  • del.icio.us


Geef een reactie

*