Je bent hier:  > Home

Pensioen en de media

Di 28 Jun 2011

Het onderwerp pensioen is heel ingewikkeld en niet erg sexy. Daarom worstelen de media met het geven van duidelijke en transparante informatie. Dat is begrijpelijk.

Waar de media klaarblijkelijk ook moeite mee hebben, is de berichtgeving over de interne discussie binnen de FNV. Journalisten van de Volkskrant en het Financieele Dagblad hebben alle tijd en energie gebruikt om ontevreden kaderleden aan het woord te laten. De FNV was tot op het bot verdeeld, stelden ze, en dat wilde men wel een laten zien. Vijf kaderleden van FNV Bondgenoten hebben hun  mening gegeven en verder is een internetvakbond aan het woord gelaten die geen enkele invloed heeft op het proces.

Maar waarom hebben wij geen kennis kunnen nemen van de mening van (kader)leden die wel vertrouwen hebben in de FNV, in Agnes Jongerius en Peter Gortzak? Gaat het hier om scoren of is de focus op crisis groter dan die op een evenwichtig beeld geven van wat er binnen de FNV speelt?

Pensioen is ingewikkeld , maar leden van meerdere bonden aan het woord laten voegt voor de lezer meer toe dan in iedere krant meerdere keren hetzelfde verhaal van vijf kaderleden. Misschien heeft die kok of die serveerster ook wel wat te melden, ook al is het bij FNV Horecabond geen crisis.

Ben Francooy
FNV Horecabond

Deel met anderen:
  • NuJIJ
  • GeenRedactie
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Google
  • TwitThis
  • del.icio.us


1 Reactie

Herbert Heeroma
Di 28 Jun 2011

Beste mensen,

Ik wil graag een reactie geven op deze blog van Ben Francooy.

Ik ben het met hem eens dat naast de tegenstanders van het pensioenakkoord, ook de voorstanders aan het woord zouden moeten komen. Maar dat is een redactionele aangelegenheid van de betrokken dagbladen.

Het gaat natuurlijk om de pensioenen van de huidige werkende generatie en daarbij moet ik u zeggen, dat ik er van schrik als ik zie dat na tientallen jaren van zekerheid m.b.t. je pensioen, er nu wel erg gemakkelijk gesproken wordt over de komende onzekerheid.
Als je alle franje er aflaat komt het er op neer, dat er wel premie betaald wordt voor een te verwachten pensioen, maar dat toch wat anders is dat een gegarandeerd pensioen.
En er is nog niemand die heeft kunnen uitleggen waarom banken, verzekeringsmaatschappijen en zelfs landen wel “gered” kunnen worden, maar de pensioenen van mensen die hun hele leven gewerkt hebben, niet.
Daarom zal ik ook tegen stemmen bij de komende ledenraadpleging.
Ik gun de huidige werkenden net zo’n goede pensioenregeling als ik zelf al jaren heb, zelfs met geheel of gedeeltelijke indexatie.

Vriendelijke groeten,

Herbert Heeroma

Geef een reactie

*