Je bent hier:  > Home

Nog geen akkoord over de AOW

Wo 07 Okt 2009

De FNV heeft samen met de vakcentrales CNV en MHP vorige week een mooi voorstel gepresenteerd. Maar de werkgevers hebben de stekker uit het overleg getrokken.

Het vastlopen van het overleg heeft vergaande consequenties. Dit geldt zeker voor werknemers in de horeca, catering en recreatiesector, aangezien zij gerekend worden tot werknemers met zware beroepen. De werkgevers hebben zich door het wegblijven tijdens het overleg respectloos opgesteld. Ben Francooy, voorzitter FNV Horecabond

AOW: Ons alternatief!

De komende tijd zullen wij hard aan het werk gaan. Wij gaan het kabinet ervan overtuigen dat een betere oplossing van het AOW-probleem het Vakcentrale Alternatief is.

Kern van dat alternatief: de AOW wordt flexibel. Wie dat wil, kan ook in de toekomst nog steeds met 65 jaar aanspraak maken op een AOW-uitkering vergelijkbaar met die van nu. Maar je kunt er ook voor kiezen jouw AOW later te laten ingaan. Jouw uitkering wordt dan hoger. De AOW wordt voor het eerst in de geschiedenis welvaartsvast en toekomstbestendig. Bovendien is het probleem van de zware beroepen hiermee opgelost. Zeg daar maar eens ‘nee’ tegen.

Maar wat vind jij eigenlijk? Laat jouw reactie hieronder achter!

Deel met anderen:
  • NuJIJ
  • GeenRedactie
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Google
  • TwitThis
  • del.icio.us


2 Reacties

D.A.van Dokkum
Ma 12 Okt 2009

ik sta pal achter Agnes Jongerius,ook de FNV kan denk ik niet om de PVV heen er daar is ook niets mis mee.

C
Wo 14 Okt 2009

Wat nou 55+ er wel met 65 met aow, ik gun het iedereen maar wie moet dat betalen wij jonge mensen!!
Iedereen moet dat kunnen doen. Wat is een zwaar beroep. Ga maar eens met je 66e tafels bedienen of volop in de keuken staan de gehele dag!
Gewoon iedereen 65! Anders veranderd het volgende kabinet dat wel weer! Als jong mens voel ik me benadeelt!

Geef een reactie

*