Je bent hier: Oudere consument biedt cafetaria omzetkansen

Oudere consument biedt cafetaria omzetkansen

27-04-12

De oudere consument biedt de horeca kansen, meldde het Foodservice Instituut Nederland (FSIN), vorige week. Cafetariahouder Wim Markwat is het daarmee eens maar je moet ze wel ‘binnentrekken’. Op de slappe maandag en dinsdag krijgen 55-plussers een menuutje voor 55 procent van de prijs bij zijn Vitaria Eeterij Family in Nieuw-Vennep.

De oudere consument eet en drinkt steeds meer buiten de deur, meldt het FSIN in haar onlangs verschenen Foodshopper Monitor. 72 procent van 50-64 jarigen bezoekt minimaal een keer per week een horeca- of leisurebedrijf. Bij de 65-plussers, de babyboomers met een ruime beurs, is dat zelfs 82 procent.

Cafetariahouder Wim Markwat laat zien dat ook cafetariahouders garen kunnen spinnen bij deze trend. Op de slappe maandag en dinsdag geeft hij 45 procent korting op menuutjes en plates aan 55-plussers én iedereen in hun gezelschap. De Eeterij, het zitgedeelte bij de cafetaria, is sindsdien goed gevuld. ‘We leveren marge in maar maken dat deels goed door extra drankjes te verkopen. Bovendien zien we deze mensen ook in weekends terugkomen, bijvoorbeeld met hun kleinkinderen, omdat ze nu weten dat ze hier iets van hun gading kunnen vinden.’

Daarnaast zet Markwat ook in op andere trends die het FSIN signaleert, zoals waarde voor het geld, en de actiegevoeligheid van de consument. Daarover meer in Snackkoerier 9 van 4 mei.

Bron: Misset



Print deze pagina

Nieuws

06-07-15 - FNV Catering bereikt 1,5% loonsverhoging in nieuwe cao lees verder

03-07-15 - Student wil warme avondmaaltijd op school lees verder

03-07-15 - Horeca biedt ruim voldoende stageplaatsen lees verder

02-07-15 - Toeristische sector banenmotor voor Flevoland lees verder

02-07-15 - Fletcher Hotels grootste hotelketen van Nederland lees verder

01-07-15 - Top 10 Mooiste Bar van Nederland 2015 bekend lees verder

30-06-15 - Nationale hitteplan actief lees verder

30-06-15 - Btw-verhoging voorlopig van de baan lees verder

30-06-15 - Consument wijst Hutten aan als beste bedrijfscateraar lees verder

30-06-15 - Deze zomer 100.000 toeristen meer naar Nederland lees verder

29-06-15 - Duurzame Inzetbaarheid, ook voor jou? lees verder

26-06-15 - Bezoekers vast in attracties park Drievliet lees verder

26-06-15 - Grievink: Tot 2020 sterke groei consumptie buitenhuis lees verder

25-06-15 - Leden FNV Catering akkoord met onderhandelingsresultaat nieuwe cao lees verder

24-06-15 - FNV: Voorzitter VNO/NCW radicaliseert met uitspraken over uitkeringsgerechtigden lees verder

24-06-15 - SVH lanceert game: Aan de slag in de horeca lees verder

24-06-15 - Kids Vakantiegids lanceert toplijsten van vakanties met zwembad lees verder

23-06-15 - Uitspraak stakingsrecht is doorbraak voor vakbond lees verder

22-06-15 - Check gratis je gezondheid lees verder

22-06-15 - Voeding in horeca blijft in lage btw-tarief lees verder

19-06-15 - Scholingsplicht voor werkgevers horeca lees verder

19-06-15 - Landal in Nederland, Center Parcs in BelgiŽ het meest kindvriendelijke park lees verder

19-06-15 - Horeca is bijna volledig rookvrij lees verder

18-06-15 - Horecapersoneel: hoge werkdruk maar kerngezond lees verder

18-06-15 - BTW-verhoging kost 55.000 banen lees verder

17-06-15 - Hotelgasten ergeren zich vooral aan geluidsoverlast lees verder

17-06-15 - Aantal vakantieplannen voor zomer groeit weer lees verder

17-06-15 - Kwaliteit ondergeschikt bij aanbestedingen in catering lees verder

16-06-15 - Peiling: Nederlanders willen af van het jeugdloon vanaf 18 lees verder

16-06-15 - Groente op bord stimuleert consumptie lees verder



Nieuwsarchief