Je bent hier: Oudere consument biedt cafetaria omzetkansen

Oudere consument biedt cafetaria omzetkansen

27-04-12

De oudere consument biedt de horeca kansen, meldde het Foodservice Instituut Nederland (FSIN), vorige week. Cafetariahouder Wim Markwat is het daarmee eens maar je moet ze wel ‘binnentrekken’. Op de slappe maandag en dinsdag krijgen 55-plussers een menuutje voor 55 procent van de prijs bij zijn Vitaria Eeterij Family in Nieuw-Vennep.

De oudere consument eet en drinkt steeds meer buiten de deur, meldt het FSIN in haar onlangs verschenen Foodshopper Monitor. 72 procent van 50-64 jarigen bezoekt minimaal een keer per week een horeca- of leisurebedrijf. Bij de 65-plussers, de babyboomers met een ruime beurs, is dat zelfs 82 procent.

Cafetariahouder Wim Markwat laat zien dat ook cafetariahouders garen kunnen spinnen bij deze trend. Op de slappe maandag en dinsdag geeft hij 45 procent korting op menuutjes en plates aan 55-plussers én iedereen in hun gezelschap. De Eeterij, het zitgedeelte bij de cafetaria, is sindsdien goed gevuld. ‘We leveren marge in maar maken dat deels goed door extra drankjes te verkopen. Bovendien zien we deze mensen ook in weekends terugkomen, bijvoorbeeld met hun kleinkinderen, omdat ze nu weten dat ze hier iets van hun gading kunnen vinden.’

Daarnaast zet Markwat ook in op andere trends die het FSIN signaleert, zoals waarde voor het geld, en de actiegevoeligheid van de consument. Daarover meer in Snackkoerier 9 van 4 mei.

Bron: Misset



Print deze pagina

Nieuws

17-01-17 - FNV Young & United prijswinnaar ‘Mensenrechten Dichtbij’ lees verder

16-01-17 - Kwalitaria ziet omzet flink stijgen lees verder

13-01-17 - Extra Ledencongres maandag 23 januari lees verder

11-01-17 - Meer vakanties, naar veilige bestemmingen, in 2017 lees verder

11-01-17 - Vy Vieu maakt Lekkerste Broodje Catering lees verder

11-01-17 - 11 trends in de catering voor 2017 lees verder

05-01-17 - NVWA: 20 procent meer boetes door striktere handhaving lees verder

05-01-17 - Lonen stijgen in hoogste tempo sinds 2009, horeca blijft achter lees verder

05-01-17 - FNV: echte banen leveren beste inkomensverbetering op lees verder

02-01-17 - AC Restaurants worden La Place lees verder

29-12-16 - Tien tot twintig procent horeca niet brandveilig lees verder

29-12-16 - Studenten realiseren unieke bartender-robot lees verder

28-12-16 - Brandinspecties horeca openbaar maken lees verder

23-12-16 - Sterkere banengroei in horeca dan gedacht lees verder

22-12-16 - Genomineerden verkiezing Leerbedrijf Recreatie 2017 zijn bekend lees verder

22-12-16 - Stembus F&B Professional of the Year 2017 open lees verder

21-12-16 - Kanshebbers voor Restaurant Awards 2017 lees verder

20-12-16 - Aanpassing van de Wet minimum(jeugd)loon lees verder

20-12-16 - FNV: Bedrijfsarts bij second opinion zelf kiezen lees verder

19-12-16 - Geen herkeuring 50-plussers in Wajong belangrijke stap lees verder

15-12-16 - Young & United roept Kamerleden op aanpassing jeugdloon snel af te tikken lees verder

15-12-16 - FNV wil echte banen nu economie en werkgelegenheid groeit lees verder

12-12-16 - Reactie op artikel KHN in Misset Horeca: imago horeca moet beter lees verder

22-11-16 - Horecawerknemers lopen duizenden euros mis lees verder

20-06-16 - Consumenten besteden evenveel als jaar eerder lees verder

31-05-16 - Terugblik Ledencongres lees verder

22-07-15 - FNV Horeca en Stichting Pluryn Maatschappelijke Ondernemingen sluiten mooie en respectvolle bedrijfs-cao af. lees verder

21-07-15 - Een nieuwe pensioenregeling! Wat gaat er veranderen? lees verder

04-06-15 - Versnelde verhoging AOW-leeftijd vanaf 2016 lees verder

29-05-15 - Overleg pensioenregeling lees verder



Nieuwsarchief