Je bent hier: Oudere consument biedt cafetaria omzetkansen

Oudere consument biedt cafetaria omzetkansen

27-04-12

De oudere consument biedt de horeca kansen, meldde het Foodservice Instituut Nederland (FSIN), vorige week. Cafetariahouder Wim Markwat is het daarmee eens maar je moet ze wel ‘binnentrekken’. Op de slappe maandag en dinsdag krijgen 55-plussers een menuutje voor 55 procent van de prijs bij zijn Vitaria Eeterij Family in Nieuw-Vennep.

De oudere consument eet en drinkt steeds meer buiten de deur, meldt het FSIN in haar onlangs verschenen Foodshopper Monitor. 72 procent van 50-64 jarigen bezoekt minimaal een keer per week een horeca- of leisurebedrijf. Bij de 65-plussers, de babyboomers met een ruime beurs, is dat zelfs 82 procent.

Cafetariahouder Wim Markwat laat zien dat ook cafetariahouders garen kunnen spinnen bij deze trend. Op de slappe maandag en dinsdag geeft hij 45 procent korting op menuutjes en plates aan 55-plussers én iedereen in hun gezelschap. De Eeterij, het zitgedeelte bij de cafetaria, is sindsdien goed gevuld. ‘We leveren marge in maar maken dat deels goed door extra drankjes te verkopen. Bovendien zien we deze mensen ook in weekends terugkomen, bijvoorbeeld met hun kleinkinderen, omdat ze nu weten dat ze hier iets van hun gading kunnen vinden.’

Daarnaast zet Markwat ook in op andere trends die het FSIN signaleert, zoals waarde voor het geld, en de actiegevoeligheid van de consument. Daarover meer in Snackkoerier 9 van 4 mei.

Bron: Misset



Print deze pagina

Nieuws

11-02-16 - Landal wil eind 2016 Green Key voor alle 76 parken lees verder

11-02-16 - Februaristaking 75 jaar! lees verder

09-02-16 - CBS: aantal faillissementen daalt lees verder

08-02-16 - FNV: verkiezingen voorzitter begin 2017 lees verder

05-02-16 - Meeste werknemers houden in 2016 netto meer over. lees verder

04-02-16 - Ingrijpen bij cao noemt Asscher paardenmiddel lees verder

03-02-16 - Vacature Hoofdbestuur lees verder

02-02-16 - De Librije voor tweede jaar beste restaurant van Nederland lees verder

01-02-16 - Leren en werken in de catering lees verder

01-02-16 - Nieuwe Actieraad Young & United gaat jeugdloon nog sneller lozen lees verder

30-01-16 - 5280 nieuwe horecabedrijven in 2015 lees verder

28-01-16 - Acht op de tien werkenden nemen zelf lunch mee lees verder

28-01-16 - Kamervragen na Rambam uitzending over schoonmaak hotels lees verder

28-01-16 - Oproep: werk jij in de zwembranche? lees verder

26-01-16 - FNV Young en United winnaar Issue Award 2016 lees verder

25-01-16 - Bord’Eau en Librije vier keer genomineerd voor Restaurant Awards lees verder

22-01-16 - Horeca wil weer meer investeren lees verder

22-01-16 - FNV: Rommelcontracten grootste veroorzaker van loonkloof lees verder

20-01-16 - Team Wollerich* wint Gouden Koksmuts 2016 lees verder

20-01-16 - FNV haalt 2,6 miljoen schadevergoeding binnen voor slachtoffers beroepsziekte lees verder

20-01-16 - Video terugblik: Young Professional Experience Day lees verder

20-01-16 - Genomineerden Leerbedrijf van het Jaar bekend lees verder

18-01-16 - Meer overnachtingen in winter op natuurkampeerterreinen. lees verder

15-01-16 - Terugblik Young Professional Experience Day (YPED). lees verder

15-01-16 - FNV: Ton Heerts stopt als voorzitter FNV lees verder

15-01-16 - Terugblik Horecava Dag 3 en 4 lees verder

15-01-16 - Horecava trekt ruim 60.000 bezoekers lees verder

14-01-16 - FNV Horeca overhandigt petitie aan Koninklijke Horeca Nederland lees verder

14-01-16 - Young Professional Experience Day (YPED). Vandaag op de Horecava! lees verder

13-01-16 - Nederlanders weer vaker op vakantie in 2016 lees verder



Nieuwsarchief