Je bent hier: Oudere consument biedt cafetaria omzetkansen

Oudere consument biedt cafetaria omzetkansen

27-04-12

De oudere consument biedt de horeca kansen, meldde het Foodservice Instituut Nederland (FSIN), vorige week. Cafetariahouder Wim Markwat is het daarmee eens maar je moet ze wel ‘binnentrekken’. Op de slappe maandag en dinsdag krijgen 55-plussers een menuutje voor 55 procent van de prijs bij zijn Vitaria Eeterij Family in Nieuw-Vennep.

De oudere consument eet en drinkt steeds meer buiten de deur, meldt het FSIN in haar onlangs verschenen Foodshopper Monitor. 72 procent van 50-64 jarigen bezoekt minimaal een keer per week een horeca- of leisurebedrijf. Bij de 65-plussers, de babyboomers met een ruime beurs, is dat zelfs 82 procent.

Cafetariahouder Wim Markwat laat zien dat ook cafetariahouders garen kunnen spinnen bij deze trend. Op de slappe maandag en dinsdag geeft hij 45 procent korting op menuutjes en plates aan 55-plussers én iedereen in hun gezelschap. De Eeterij, het zitgedeelte bij de cafetaria, is sindsdien goed gevuld. ‘We leveren marge in maar maken dat deels goed door extra drankjes te verkopen. Bovendien zien we deze mensen ook in weekends terugkomen, bijvoorbeeld met hun kleinkinderen, omdat ze nu weten dat ze hier iets van hun gading kunnen vinden.’

Daarnaast zet Markwat ook in op andere trends die het FSIN signaleert, zoals waarde voor het geld, en de actiegevoeligheid van de consument. Daarover meer in Snackkoerier 9 van 4 mei.

Bron: Misset



Print deze pagina

Nieuws

03-05-16 - Veel signalen van onderbetaling bij inspectie horeca door Inspectie SZW lees verder

02-05-16 - Nederland wil meer echte banen lees verder

02-05-16 - FNV: Duizenden mensen omarmen Dag van de Echte Banen lees verder

29-04-16 - Cao-onderhandelingen afgebroken door werkgevers lees verder

29-04-16 - SFRecreatie wordt KIKK lees verder

28-04-16 - Succesvol eerste kwartaal voor Amsterdamse hotels lees verder

26-04-16 - Fletcher voor zesde keer op rij Populairste Hotelketen lees verder

25-04-16 - CBS brengt binnenlandse vakanties statistisch in kaart lees verder

22-04-16 - Naakt dineren in restaurant in Londen lees verder

21-04-16 - Historische stap afschaffing jeugdloon, afgedwongen door acties jongvolwassenen lees verder

21-04-16 - Kabinet lost knelpunten arbeidsmarkt op lees verder

20-04-16 - Cao-onderhandelingen verlopen constructief lees verder

19-04-16 - Wijs in Werk meer dan een groot succes! lees verder

15-04-16 - Young en United geeft signaal richting McDonalds lees verder

15-04-16 - FNV herdenkt op Workers Memorial Day lees verder

15-04-16 - Cao-onderhandelingen verlopen moeizaam lees verder

14-04-16 - Hartelijk Horeca Hengelo lees verder

14-04-16 - Zaanse Schans populairst bij toeristen lees verder

13-04-16 - Het belang van de zwarte brigade in de horeca lees verder

08-04-16 - Horeca heeft verdere groei in het verschiet lees verder

07-04-16 - Eerste ronde onderhandelingen cao catering constructief verlopen lees verder

07-04-16 - Teken de petitie tegen het krimp-plan van NS! lees verder

06-04-16 - Eerste stap op weg naar een nieuwe cao recreatie lees verder

01-04-16 - Oude versie hygienecode vervalt op 1 april lees verder

15-03-16 - Verkiezingen Hoofdbestuur FNV Horecabond lees verder

15-03-16 - Hoogleraren: doorgeslagen flex schaadt bedrijfsleven lees verder

10-03-16 - Eiko de Vries stelt zich niet herkiesbaar voor het dagelijks- en hoofdbestuur en maakt een nieuwe start lees verder

10-01-16 - Van opera naar horeca! lees verder

29-12-15 - Wettelijk minimumloon per 1 januari 2016 lees verder

11-12-15 - Gezocht: betrokken persoon (werkzaam of werkzaam geweest in de horeca of catering) met interesse voor pensioen! lees verder



Nieuwsarchief