Je bent hier: Oudere consument biedt cafetaria omzetkansen

Oudere consument biedt cafetaria omzetkansen

27-04-12

De oudere consument biedt de horeca kansen, meldde het Foodservice Instituut Nederland (FSIN), vorige week. Cafetariahouder Wim Markwat is het daarmee eens maar je moet ze wel ‘binnentrekken’. Op de slappe maandag en dinsdag krijgen 55-plussers een menuutje voor 55 procent van de prijs bij zijn Vitaria Eeterij Family in Nieuw-Vennep.

De oudere consument eet en drinkt steeds meer buiten de deur, meldt het FSIN in haar onlangs verschenen Foodshopper Monitor. 72 procent van 50-64 jarigen bezoekt minimaal een keer per week een horeca- of leisurebedrijf. Bij de 65-plussers, de babyboomers met een ruime beurs, is dat zelfs 82 procent.

Cafetariahouder Wim Markwat laat zien dat ook cafetariahouders garen kunnen spinnen bij deze trend. Op de slappe maandag en dinsdag geeft hij 45 procent korting op menuutjes en plates aan 55-plussers én iedereen in hun gezelschap. De Eeterij, het zitgedeelte bij de cafetaria, is sindsdien goed gevuld. ‘We leveren marge in maar maken dat deels goed door extra drankjes te verkopen. Bovendien zien we deze mensen ook in weekends terugkomen, bijvoorbeeld met hun kleinkinderen, omdat ze nu weten dat ze hier iets van hun gading kunnen vinden.’

Daarnaast zet Markwat ook in op andere trends die het FSIN signaleert, zoals waarde voor het geld, en de actiegevoeligheid van de consument. Daarover meer in Snackkoerier 9 van 4 mei.

Bron: Misset



Print deze pagina

Nieuws

05-12-16 - Hotelbel: nieuwe classificatie voor hotel- en vergaderlocaties lees verder

02-12-16 - Aantal koffiebars stijgt in Nederland lees verder

02-12-16 - FNV blij met verkenning nieuw pensioencontract lees verder

01-12-16 - Trendrapport toerisme en recreatie: meer focus op het buitenland lees verder

01-12-16 - Regels zijn nodig om race naar beneden te stoppen lees verder

30-11-16 - Omzet stijgt, lonen horecamedewerkers staan stil! lees verder

30-11-16 - Omzet horeca stijgt sterk lees verder

29-11-16 - Meer kans op werk voor mensen met een arbeidsbeperking door verplichtstelling gemeenten lees verder

29-11-16 - Europese finale Bocuse d’Or 2018 in Turijn lees verder

29-11-16 - Waarom de omgeving het succes bepaalt van verblijfsaccommodaties lees verder

28-11-16 - FNVers slaan groot alarm over race naar beneden! lees verder

28-11-16 - Start De Week Van de Cateraar lees verder

25-11-16 - Vakbonden bestrijden geweld tegen vrouwen lees verder

25-11-16 - Last minute-reserveringsapp Laatste Tafeltje gaat landelijk lees verder

24-11-16 - Checklist voor een uitdagende, avontuurlijke en beheersbare speeltuin lees verder

24-11-16 - Hutten Catering behaalt hoogste score bedrijfsrestaurants lees verder

22-11-16 - Stop verder verhogen AOW-leeftijd lees verder

22-11-16 - Horecawerknemers lopen duizenden euros mis lees verder

22-11-16 - DNB: lonen in winstgevende bedrijfstakken moeten snel omhoog lees verder

21-11-16 - Nog een week tot de start van De Week Van De Cateraar! lees verder

21-11-16 - Vakcentrales: pensioenkortingen voorkomen lees verder

18-11-16 - Brandbrief aan werkgevers: Race naar putje arbeidsmarkt keren lees verder

17-11-16 - CBS: Werkloosheid blijft dalen lees verder

16-11-16 - Internationale vakbeweging erg bezorgd over situatie in Turkije lees verder

15-11-16 - Vacature secretaris-penningmeester lees verder

15-11-16 - Bezoeker pretpark wil vaker vooraf plannen en reserveren lees verder

15-11-16 - FNV biedt minister Ploumen duizenden handtekeningen aan om handelsverdrag TiSA te stoppen lees verder

14-11-16 - Studenten aan de slag met meer groente op het bord lees verder

14-11-16 - Serveersters weggepest na aflevering omtrent fooi op tv lees verder

11-11-16 - Nederlandse werkgever beknibbelt op lunchvergoeding lees verder



Nieuwsarchief