Je bent hier: Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

02-05-12

De 21-jarige Luuk Hoffman mag in de leer bij Martin Berasategui. De student van de Sterklas op het ROC Amsterdam is een van de twee winnaars van Basquestage IV, het internationale stageproject van keukenleverancier Sammic en de Spaanse driesterrenkok.

Voor het eerst reist een Nederlandse kok in opleiding via Basquestage af naar het Spaanse San Sebastian. Luuk Hoffman, vanuit de Sterklas van het ROC Amsterdam werkzaam bij restaurant De Moerbei in Warmond, is ook de eerste Europeaan die is uitverkozen voor de stage in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui. Hij verblijft van juli tot en met december in Spanje.

De huidige editie en die van vorig jaar stonden voor het eerst open voor (leerling-)koks van buiten de Verenigde Staten. In 2012 kwamen 138 aanmeldingen binnen, daarvan gingen er dertig door naar de tweede ronde. Ook Nederlander Prewien Changur van The Grand in Amsterdam zat daarbij.

Een uitgebreide presentatie was de voornaamste inhoud van die fase. Onder andere door middel van een video (klik hier voor die van Luuk Hoffman). Ook de inzet van social media en het bijhouden van een blog waren onderdeel van de selectiecriteria. Dinsdag 1 mei hoorde Hoffman dat hij een van de twee winnaars is. De andere is Brenden Blain Darby.

Basquestage is een volledig verzorgde stage van zes maanden. De winnende koks draaien mee in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui en mogen daarnaast deelnemen aan diverse culinaire activiteiten. Verder houden ze een blog bij en testen ze apparatuur van Sammic.

In Nederland was het Koksgilde voor het eerst actief betrokken bij het project. Via de website van het gilde werd de stage aanbevolen door onder andere Robert Kranenborg en Theo van Rensch.

Bron: Misset



Print deze pagina

Nieuws

22-06-16 - Aanval geopend op rookruimtes horeca lees verder

22-06-16 - FNV: Goed dat werknemers steviger rol krijgen bij prepack faillissementen lees verder

21-06-16 - FNV Catering bereikt 2,5% loonsverhoging in nieuwe cao lees verder

21-06-16 - Vacature: Bestuurder secretaris-penningmeester lees verder

21-06-16 - Nibud: vakantie weer populair lees verder

20-06-16 - Onderhandelingsresultaat over nieuwe cao Zwembaden en Sociale Agenda lees verder

20-06-16 - Consumenten besteden evenveel als jaar eerder lees verder

17-06-16 - Top 25 grootste cateraars 2016 lees verder

17-06-16 - Feiten en fabels over onzeker werk lees verder

16-06-16 - Oranje en geel trendkleur op tafel horeca lees verder

16-06-16 - Krachtig geluid tijdens koopkrachtmanifestatie Amersfoort lees verder

15-06-16 - Het beste restaurant van de wereld staat in... ItaliŽ lees verder

15-06-16 - Update: eindbod vakbonden nieuwe cao recreatie lees verder

14-06-16 - Steeds meer cateringbedrijven richten zich op festivals lees verder

10-06-16 - Jouw leukste collega in de recreatie! lees verder

10-06-16 - KHN in gesprek met Asscher over Wokakkoord lees verder

10-06-16 - Eerste cao afgesloten met nieuwe flexwet lees verder

09-06-16 - Update: cao-commissie FNV Recreatie niet akkoord met eindbod werkgevers lees verder

08-06-16 - Meer afspraken over echte banen, ondanks tweedeling werkgevers lees verder

08-06-16 - Vakcentrales: Politiek, neem verantwoordelijkheid voor onze pensioenen lees verder

06-06-16 - Reactie op CPB ramingen: Tijd voor nieuw investeringsmenu in plaats van bezuinigingsmenu lees verder

03-06-16 - Scoolcard stimuleert leerling gezond te leven lees verder

03-06-16 - Update cao-onderhandelingen lees verder

02-06-16 - FNV solidair met Belgische en Franse vakbonden lees verder

31-05-16 - Terugblik Ledencongres lees verder

31-05-16 - Omzet horeca stijgt twaalfde kwartaal op rij lees verder

30-05-16 - Bijna helft toprestaurants betaalt geen overuren uit lees verder

27-05-16 - FNV slaat alarm over TTIP op zaterdag 28 mei lees verder

27-05-16 - FNV Horeca wint SAN Accent met Foodsy! lees verder

26-05-16 - Minimumloon iets omhoog per 1 juli 2016 lees verder



Nieuwsarchief