Je bent hier: Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

02-05-12

De 21-jarige Luuk Hoffman mag in de leer bij Martin Berasategui. De student van de Sterklas op het ROC Amsterdam is een van de twee winnaars van Basquestage IV, het internationale stageproject van keukenleverancier Sammic en de Spaanse driesterrenkok.

Voor het eerst reist een Nederlandse kok in opleiding via Basquestage af naar het Spaanse San Sebastian. Luuk Hoffman, vanuit de Sterklas van het ROC Amsterdam werkzaam bij restaurant De Moerbei in Warmond, is ook de eerste Europeaan die is uitverkozen voor de stage in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui. Hij verblijft van juli tot en met december in Spanje.

De huidige editie en die van vorig jaar stonden voor het eerst open voor (leerling-)koks van buiten de Verenigde Staten. In 2012 kwamen 138 aanmeldingen binnen, daarvan gingen er dertig door naar de tweede ronde. Ook Nederlander Prewien Changur van The Grand in Amsterdam zat daarbij.

Een uitgebreide presentatie was de voornaamste inhoud van die fase. Onder andere door middel van een video (klik hier voor die van Luuk Hoffman). Ook de inzet van social media en het bijhouden van een blog waren onderdeel van de selectiecriteria. Dinsdag 1 mei hoorde Hoffman dat hij een van de twee winnaars is. De andere is Brenden Blain Darby.

Basquestage is een volledig verzorgde stage van zes maanden. De winnende koks draaien mee in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui en mogen daarnaast deelnemen aan diverse culinaire activiteiten. Verder houden ze een blog bij en testen ze apparatuur van Sammic.

In Nederland was het Koksgilde voor het eerst actief betrokken bij het project. Via de website van het gilde werd de stage aanbevolen door onder andere Robert Kranenborg en Theo van Rensch.

Bron: Misset



Print deze pagina

Nieuws

17-01-17 - FNV Young & United prijswinnaar ‘Mensenrechten Dichtbij’ lees verder

16-01-17 - Kwalitaria ziet omzet flink stijgen lees verder

13-01-17 - Extra Ledencongres maandag 23 januari lees verder

11-01-17 - Meer vakanties, naar veilige bestemmingen, in 2017 lees verder

11-01-17 - Vy Vieu maakt Lekkerste Broodje Catering lees verder

11-01-17 - 11 trends in de catering voor 2017 lees verder

05-01-17 - NVWA: 20 procent meer boetes door striktere handhaving lees verder

05-01-17 - Lonen stijgen in hoogste tempo sinds 2009, horeca blijft achter lees verder

05-01-17 - FNV: echte banen leveren beste inkomensverbetering op lees verder

02-01-17 - AC Restaurants worden La Place lees verder

29-12-16 - Tien tot twintig procent horeca niet brandveilig lees verder

29-12-16 - Studenten realiseren unieke bartender-robot lees verder

28-12-16 - Brandinspecties horeca openbaar maken lees verder

23-12-16 - Sterkere banengroei in horeca dan gedacht lees verder

22-12-16 - Genomineerden verkiezing Leerbedrijf Recreatie 2017 zijn bekend lees verder

22-12-16 - Stembus F&B Professional of the Year 2017 open lees verder

21-12-16 - Kanshebbers voor Restaurant Awards 2017 lees verder

20-12-16 - Aanpassing van de Wet minimum(jeugd)loon lees verder

20-12-16 - FNV: Bedrijfsarts bij second opinion zelf kiezen lees verder

19-12-16 - Geen herkeuring 50-plussers in Wajong belangrijke stap lees verder

15-12-16 - Young & United roept Kamerleden op aanpassing jeugdloon snel af te tikken lees verder

15-12-16 - FNV wil echte banen nu economie en werkgelegenheid groeit lees verder

12-12-16 - Reactie op artikel KHN in Misset Horeca: imago horeca moet beter lees verder

22-11-16 - Horecawerknemers lopen duizenden euros mis lees verder

20-06-16 - Consumenten besteden evenveel als jaar eerder lees verder

31-05-16 - Terugblik Ledencongres lees verder

22-07-15 - FNV Horeca en Stichting Pluryn Maatschappelijke Ondernemingen sluiten mooie en respectvolle bedrijfs-cao af. lees verder

21-07-15 - Een nieuwe pensioenregeling! Wat gaat er veranderen? lees verder

04-06-15 - Versnelde verhoging AOW-leeftijd vanaf 2016 lees verder

29-05-15 - Overleg pensioenregeling lees verder



Nieuwsarchief