Je bent hier: Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

02-05-12

De 21-jarige Luuk Hoffman mag in de leer bij Martin Berasategui. De student van de Sterklas op het ROC Amsterdam is een van de twee winnaars van Basquestage IV, het internationale stageproject van keukenleverancier Sammic en de Spaanse driesterrenkok.

Voor het eerst reist een Nederlandse kok in opleiding via Basquestage af naar het Spaanse San Sebastian. Luuk Hoffman, vanuit de Sterklas van het ROC Amsterdam werkzaam bij restaurant De Moerbei in Warmond, is ook de eerste Europeaan die is uitverkozen voor de stage in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui. Hij verblijft van juli tot en met december in Spanje.

De huidige editie en die van vorig jaar stonden voor het eerst open voor (leerling-)koks van buiten de Verenigde Staten. In 2012 kwamen 138 aanmeldingen binnen, daarvan gingen er dertig door naar de tweede ronde. Ook Nederlander Prewien Changur van The Grand in Amsterdam zat daarbij.

Een uitgebreide presentatie was de voornaamste inhoud van die fase. Onder andere door middel van een video (klik hier voor die van Luuk Hoffman). Ook de inzet van social media en het bijhouden van een blog waren onderdeel van de selectiecriteria. Dinsdag 1 mei hoorde Hoffman dat hij een van de twee winnaars is. De andere is Brenden Blain Darby.

Basquestage is een volledig verzorgde stage van zes maanden. De winnende koks draaien mee in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui en mogen daarnaast deelnemen aan diverse culinaire activiteiten. Verder houden ze een blog bij en testen ze apparatuur van Sammic.

In Nederland was het Koksgilde voor het eerst actief betrokken bij het project. Via de website van het gilde werd de stage aanbevolen door onder andere Robert Kranenborg en Theo van Rensch.

Bron: Misset

Nieuws

06-03-15 - Veluwe verdient status als Werelderfgoed lees verder

06-03-15 - Amsterdam en Sodexo breiden samenwerking uit lees verder

05-03-15 - Hier moet het over gaan: Armer & rijker lees verder

04-03-15 - Vraag naar gezonde lunch groeit lees verder

04-03-15 - Elke Plek: rechtstreeks kiezen uit meer dan 100.000 leuke recreatieverblijven lees verder

03-03-15 - Horeca en catering kopen meer verse groenten en fruit lees verder

03-03-15 - Afschaffen van lage btw kost 55.000 banen lees verder

02-03-15 - Een lager netto-loon, hoe kan dat? lees verder

02-03-15 - Horeca kent uitzonderingen op plastic tassen verbod lees verder

27-02-15 - CBS: 2014 beste horecajaar sinds 2008 lees verder

26-02-15 - Hoe machtig is de vakbond nog? lees verder

26-02-15 - Horeca-ondernemers leven rookverbod beter na lees verder

25-02-15 - Afzien uit keukens in de hel lees verder

24-02-15 - V&D mag lonen niet verlagen lees verder

23-02-15 - Sergio Herman is bierambassadeur lees verder

23-02-15 - Pensioenen in de horeca verhoogd lees verder

23-02-15 - Pensioenen in de catering verhoogd lees verder

23-02-15 - Interpol onderschept recordhoeveelheden namaakvoedsel lees verder

20-02-15 - 6,1 miljoen mensen hebben cao lees verder

19-02-15 - Libema neemt drie dierenparken over en sluit vestiging Epe lees verder

19-02-15 - Voorronde Catering Cup mogelijk naar Nederland lees verder

19-02-15 - Einde cao dreigt lees verder

18-02-15 - Horecaplannen in reuzenrad op Pier van Scheveningen lees verder

17-02-15 - Minister Plasterk blaast drankplan af lees verder

17-02-15 - FNV Recreatie: Onderhandelingsresultaat cao Recreatie bereikt lees verder

17-02-15 - Roompot bouwt zeven nieuwe vakantieparken in Zeeland lees verder

16-02-15 - Vooruitzichten horeca licht positief lees verder

13-02-15 - Half miljoen voorjaarsvakanties in eigen land lees verder

13-02-15 - ProFri van start met Goed Gefrituurd Keurmerk lees verder

13-02-15 - Minister Asscher zoekt oplossing voor ontslagregeling lees verder



Nieuwsarchief