Je bent hier: Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

02-05-12

De 21-jarige Luuk Hoffman mag in de leer bij Martin Berasategui. De student van de Sterklas op het ROC Amsterdam is een van de twee winnaars van Basquestage IV, het internationale stageproject van keukenleverancier Sammic en de Spaanse driesterrenkok.

Voor het eerst reist een Nederlandse kok in opleiding via Basquestage af naar het Spaanse San Sebastian. Luuk Hoffman, vanuit de Sterklas van het ROC Amsterdam werkzaam bij restaurant De Moerbei in Warmond, is ook de eerste Europeaan die is uitverkozen voor de stage in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui. Hij verblijft van juli tot en met december in Spanje.

De huidige editie en die van vorig jaar stonden voor het eerst open voor (leerling-)koks van buiten de Verenigde Staten. In 2012 kwamen 138 aanmeldingen binnen, daarvan gingen er dertig door naar de tweede ronde. Ook Nederlander Prewien Changur van The Grand in Amsterdam zat daarbij.

Een uitgebreide presentatie was de voornaamste inhoud van die fase. Onder andere door middel van een video (klik hier voor die van Luuk Hoffman). Ook de inzet van social media en het bijhouden van een blog waren onderdeel van de selectiecriteria. Dinsdag 1 mei hoorde Hoffman dat hij een van de twee winnaars is. De andere is Brenden Blain Darby.

Basquestage is een volledig verzorgde stage van zes maanden. De winnende koks draaien mee in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui en mogen daarnaast deelnemen aan diverse culinaire activiteiten. Verder houden ze een blog bij en testen ze apparatuur van Sammic.

In Nederland was het Koksgilde voor het eerst actief betrokken bij het project. Via de website van het gilde werd de stage aanbevolen door onder andere Robert Kranenborg en Theo van Rensch.

Bron: Misset

Nieuws

24-07-14 - Nijmegen blijft goedkoopste terrasstad lees verder

23-07-14 - Meer City Cafés in Bijenkorf lees verder

23-07-14 - Lichtgevend tapijt biedt hotels mogelijkheden lees verder

22-07-14 - Een op vijftien werknemers krijgt arbeidsongeval lees verder

22-07-14 - Gastvrijheids7daagse lees verder

21-07-14 - Teken de zorgpetitie lees verder

21-07-14 - Pensioenfonds Horeca & Catering benoemt nieuwe voorzitter lees verder

21-07-14 - Blog: Fooi is niet voor de keuken (2) lees verder

21-07-14 - Afname aantal werklozen is druppel op gloeiende plaat lees verder

18-07-14 - Zestig procent kiest hotel op basis van aantal sterren lees verder

18-07-14 - Werknemer verzuimt meer vanwege stress lees verder

17-07-14 - Frans keurmerk voor ‘huisgemaakt’ nu officieel lees verder

17-07-14 - Zeeuws mosselseizoen van start: ‘Smaak voortreffelijk’ lees verder

17-07-14 - Langste Vegetarische Tafel dit jaar 1500 deelnemers lees verder

17-07-14 - Zet een kroon op uw werkzaamheden en uw bedrijf! lees verder

16-07-14 - Proef met openbare inspectiegegevens NVWA van start lees verder

16-07-14 - FNV steunt wandelaars Vierdaagse: ‘Pak je pauze’ lees verder

16-07-14 - Allergenenstickers met iconen verkrijgbaar lees verder

14-07-14 - Doe mee met enquête Namens Nederland lees verder

14-07-14 - ‘Oranje levert cafés 40 miljoen euro extra omzet op’ lees verder

14-07-14 - In najaar onderzoek naar handhaving alcoholleeftijd lees verder

14-07-14 - 10 procent meer gasten voor hotels Den Haag lees verder

11-07-14 - FNV Recreatie en andere bonden wijzen eindbod RECRON af lees verder

11-07-14 - Aantal overvallen horeca -27%; fastfood (-8) blijft achter lees verder

10-07-14 - Fors meer steun voor ondernemers op zoek naar geld lees verder

10-07-14 - Veel ophef over fotograferen in zwembaden lees verder

10-07-14 - ‘Gezonde fastfood’ bij REIN in Amsterdam lees verder

09-07-14 - Senaat is doof voor kritiek: zwarte dag voor de zorg lees verder

09-07-14 - Aantal microbrouwerijen verdrievoudigd lees verder

09-07-14 - Aftrap vakantiewerkcampagne! lees verder



Nieuwsarchief