Je bent hier: Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

02-05-12

De 21-jarige Luuk Hoffman mag in de leer bij Martin Berasategui. De student van de Sterklas op het ROC Amsterdam is een van de twee winnaars van Basquestage IV, het internationale stageproject van keukenleverancier Sammic en de Spaanse driesterrenkok.

Voor het eerst reist een Nederlandse kok in opleiding via Basquestage af naar het Spaanse San Sebastian. Luuk Hoffman, vanuit de Sterklas van het ROC Amsterdam werkzaam bij restaurant De Moerbei in Warmond, is ook de eerste Europeaan die is uitverkozen voor de stage in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui. Hij verblijft van juli tot en met december in Spanje.

De huidige editie en die van vorig jaar stonden voor het eerst open voor (leerling-)koks van buiten de Verenigde Staten. In 2012 kwamen 138 aanmeldingen binnen, daarvan gingen er dertig door naar de tweede ronde. Ook Nederlander Prewien Changur van The Grand in Amsterdam zat daarbij.

Een uitgebreide presentatie was de voornaamste inhoud van die fase. Onder andere door middel van een video (klik hier voor die van Luuk Hoffman). Ook de inzet van social media en het bijhouden van een blog waren onderdeel van de selectiecriteria. Dinsdag 1 mei hoorde Hoffman dat hij een van de twee winnaars is. De andere is Brenden Blain Darby.

Basquestage is een volledig verzorgde stage van zes maanden. De winnende koks draaien mee in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui en mogen daarnaast deelnemen aan diverse culinaire activiteiten. Verder houden ze een blog bij en testen ze apparatuur van Sammic.

In Nederland was het Koksgilde voor het eerst actief betrokken bij het project. Via de website van het gilde werd de stage aanbevolen door onder andere Robert Kranenborg en Theo van Rensch.

Bron: Misset

Nieuws

24-04-15 - Mailactie KHN Ik wil een cao!!! lees verder

24-04-15 - Contactloos betalen populair in de catering lees verder

24-04-15 - Toeristen besteden 10,2 miljard euro lees verder

24-04-15 - Een op zeven Nederlanders klaagt online, niet ter plekke lees verder

23-04-15 - SVH neemt activiteiten PlanBoek Uitgeverij over lees verder

23-04-15 - Boekpresentatie WTFACT. Feiten over werkende jongeren! lees verder

22-04-15 - Scholen gevraagd om frisse ideeŽn in te zenden lees verder

22-04-15 - Fijnste Franse restaurantverkiezing van start lees verder

22-04-15 - Booking.com stopt met laagsteprijsgarantie lees verder

21-04-15 - Baan in horeca voor 250 man via nieuwe aanpak lees verder

21-04-15 - Trends en ontwikkelingen kamperen door de ANWB lees verder

20-04-15 - Win een gratis kaartje voor het evenement: Veggie Chef of the Future lees verder

17-04-15 - Horeca krijgt meer boetes vanwege rookverbod lees verder

17-04-15 - Tweede ronde onderhandelingen cao contractcatering lees verder

16-04-15 - Diverse acties fastfoodrestaurants lees verder

16-04-15 - Daling aantal restaurants zet door lees verder

14-04-15 - Seinlijn voor niet naleven cao lees verder

14-04-15 - ANWB verkiezing kindvriendelijkste camping van 2015 lees verder

14-04-15 - FNV Horeca staat stil bij lage lonen fastfoodsector lees verder

13-04-15 - Werken moet meer lonen lees verder

10-04-15 - Leden gaan akkoord met cao dagrecreatie lees verder

10-04-15 - Vier de Dag van de Echte banen lees verder

09-04-15 - Personeel Koperen Hoogte biedt Van der Most petitie aan in de hoop op sociale afspraken lees verder

09-04-15 - Eerste onderhandelingsdag cao catering lees verder

08-04-15 - AH en McDonaldís cashen 79 miljoen met jeugdloon lees verder

08-04-15 - Personeel Koperen Hoogte biedt Van der Most petitie aan lees verder

07-04-15 - Download de nieuwe cao recreatie! lees verder

07-04-15 - Eerste paasdag top, tweede paasdag triest lees verder

07-04-15 - Tweede paasdag redt attractieparken lees verder

03-04-15 - Ledenvoordeel FNV lees verder



Nieuwsarchief