Je bent hier: Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

02-05-12

De 21-jarige Luuk Hoffman mag in de leer bij Martin Berasategui. De student van de Sterklas op het ROC Amsterdam is een van de twee winnaars van Basquestage IV, het internationale stageproject van keukenleverancier Sammic en de Spaanse driesterrenkok.

Voor het eerst reist een Nederlandse kok in opleiding via Basquestage af naar het Spaanse San Sebastian. Luuk Hoffman, vanuit de Sterklas van het ROC Amsterdam werkzaam bij restaurant De Moerbei in Warmond, is ook de eerste Europeaan die is uitverkozen voor de stage in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui. Hij verblijft van juli tot en met december in Spanje.

De huidige editie en die van vorig jaar stonden voor het eerst open voor (leerling-)koks van buiten de Verenigde Staten. In 2012 kwamen 138 aanmeldingen binnen, daarvan gingen er dertig door naar de tweede ronde. Ook Nederlander Prewien Changur van The Grand in Amsterdam zat daarbij.

Een uitgebreide presentatie was de voornaamste inhoud van die fase. Onder andere door middel van een video (klik hier voor die van Luuk Hoffman). Ook de inzet van social media en het bijhouden van een blog waren onderdeel van de selectiecriteria. Dinsdag 1 mei hoorde Hoffman dat hij een van de twee winnaars is. De andere is Brenden Blain Darby.

Basquestage is een volledig verzorgde stage van zes maanden. De winnende koks draaien mee in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui en mogen daarnaast deelnemen aan diverse culinaire activiteiten. Verder houden ze een blog bij en testen ze apparatuur van Sammic.

In Nederland was het Koksgilde voor het eerst actief betrokken bij het project. Via de website van het gilde werd de stage aanbevolen door onder andere Robert Kranenborg en Theo van Rensch.

Bron: Misset

Nieuws

17-09-14 - ‘Meer nodig om economie te laten groeien’ lees verder

16-09-14 - FNV: geen woorden maar banen lees verder

16-09-14 - FNV: Taal maakt gezonder lees verder

16-09-14 - Haagse horeca doet goede zaken op Prinsjesdag lees verder

16-09-14 - Tocat neemt deel aan International Catering Cup lees verder

16-09-14 - Vesters start crowdfundingactie met opeetbare aandelen lees verder

16-09-14 - FNV: extra koopkracht voor mensen met midden- en lagere inkomens lees verder

15-09-14 - Izakaya sleept juryprijs mooiste bar in de wacht lees verder

15-09-14 - Publieksprijs mooiste bar voor de Douairière lees verder

15-09-14 - Niet van deze tijd: oorlogsjournalist verdient 7,50 per uur lees verder

12-09-14 - FNV Horeca: Horeca blijft voorlopig zonder cao lees verder

11-09-14 - Klijnsma moet veto uitspreken over pensioen-opeten Enschede lees verder

11-09-14 - Minder collectieve arbeidsovereenkomsten afgesloten lees verder

11-09-14 - Bezettingsgraad Nederlandse hotels gestegen lees verder

10-09-14 - 18 genomineerden strijden om Misset Catering Awards lees verder

10-09-14 - Erkende leeftijdscontrole in alle cafés lees verder

09-09-14 - Kamermeisjes werken vaak onder minimumloon lees verder

08-09-14 - Kaalslag cafés strop voor brouwerijen lees verder

08-09-14 - Jonge pubers drinken fors minder lees verder

06-09-14 - Algeheel rookverbod horeca opnieuw uitgesteld lees verder

05-09-14 - Europese toeristen positief over Nederlandse gastvrijheid lees verder

04-09-14 - FNV: minimuminkomen moet omhoog en roof op inkomen vele ouderen moet stoppen lees verder

04-09-14 - Werk jij bij Van der Valk? lees verder

04-09-14 - Koffieprijzen in de horeca dalen lees verder

04-09-14 - Heineken verliest populariteit bij Nederlandse horeca lees verder

04-09-14 - ‘Meer pin dan contant in horeca over vier jaar’ lees verder

03-09-14 - Geen extra loon voor Duinrell lees verder

03-09-14 - Parkeerplekken maken plaats voor extra terras lees verder

03-09-14 - Nijmeegs hotel bij de beste tien van Booking.com lees verder

02-09-14 - Informatie over pensioen moet beter lees verder



Nieuwsarchief