Je bent hier: Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

02-05-12

De 21-jarige Luuk Hoffman mag in de leer bij Martin Berasategui. De student van de Sterklas op het ROC Amsterdam is een van de twee winnaars van Basquestage IV, het internationale stageproject van keukenleverancier Sammic en de Spaanse driesterrenkok.

Voor het eerst reist een Nederlandse kok in opleiding via Basquestage af naar het Spaanse San Sebastian. Luuk Hoffman, vanuit de Sterklas van het ROC Amsterdam werkzaam bij restaurant De Moerbei in Warmond, is ook de eerste Europeaan die is uitverkozen voor de stage in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui. Hij verblijft van juli tot en met december in Spanje.

De huidige editie en die van vorig jaar stonden voor het eerst open voor (leerling-)koks van buiten de Verenigde Staten. In 2012 kwamen 138 aanmeldingen binnen, daarvan gingen er dertig door naar de tweede ronde. Ook Nederlander Prewien Changur van The Grand in Amsterdam zat daarbij.

Een uitgebreide presentatie was de voornaamste inhoud van die fase. Onder andere door middel van een video (klik hier voor die van Luuk Hoffman). Ook de inzet van social media en het bijhouden van een blog waren onderdeel van de selectiecriteria. Dinsdag 1 mei hoorde Hoffman dat hij een van de twee winnaars is. De andere is Brenden Blain Darby.

Basquestage is een volledig verzorgde stage van zes maanden. De winnende koks draaien mee in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui en mogen daarnaast deelnemen aan diverse culinaire activiteiten. Verder houden ze een blog bij en testen ze apparatuur van Sammic.

In Nederland was het Koksgilde voor het eerst actief betrokken bij het project. Via de website van het gilde werd de stage aanbevolen door onder andere Robert Kranenborg en Theo van Rensch.

Bron: Misset



Print deze pagina

Nieuws

26-08-15 - Hogere doorloopsnelheid bij cateraars Lowlands lees verder

25-08-15 - Koffierituelen op het werk lees verder

25-08-15 - Nederland neemt voor 145 miljoen euro consumpties mee tijdens dagje uit lees verder

25-08-15 - 27 illegale hotels gesnapt door kliklijn lees verder

21-08-15 - Safaripark Beekse Bergen breidt uit met hotels lees verder

21-08-15 - We drinken fors meer alcoholvrij bier lees verder

20-08-15 - Actiegroep wil lijst horeca waar kids verboden zijn. lees verder

19-08-15 - Plannen voor nieuw historisch pretpark in Noord-Holland lees verder

19-08-15 - Wijninstituut start opleiding gedestilleerd lees verder

18-08-15 - Aanmeldingen Leerbedrijf van het Jaar van start lees verder

18-08-15 - Stap in voor een cao voor NS Retail medewerkers! lees verder

17-08-15 - Aantal banen toerismesector stijgt naar ruim 600.000 lees verder

17-08-15 - Recreatievakbeurs Venray kiest voor focus op dagrecreatie lees verder

14-08-15 - Werkgelegenheid blijft groeien lees verder

13-08-15 - Aantal werknemers zonder cao fors gedaald lees verder

12-08-15 - FNV: Benut economische groei voor nieuwe banen lees verder

12-08-15 - Groei horeca stabiliseert lees verder

11-08-15 - Nieuwe technische zwembadopleiding lees verder

11-08-15 - Omzet café blijft achter in stabiele horecasector lees verder

11-08-15 - Catering in de zorg groeit langzaam lees verder

10-08-15 - Herman den Blijker en Hans van Wolde koken op BBB Maastricht lees verder

07-08-15 - Veranderingen in het zorgverlof lees verder

07-08-15 - Nationale Mosselweek bijna van start lees verder

07-08-15 - Artis gekozen tot beste dierentuin van de Benelux lees verder

07-08-15 - Wespen vergallen bezoek aan Walibi lees verder

06-08-15 - Steeds meer gedeeltelijk rookvrije terassen lees verder

05-08-15 - Negen nieuwe zaken op de Pier in Scheveningen lees verder

05-08-15 - Lange files op wegen naar pretparken lees verder

04-08-15 - Download de nieuwe cao catering! lees verder

04-08-15 - Meer Vlaamse gasten voor Attractiepark Toverland lees verder



Nieuwsarchief