Je bent hier: Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

02-05-12

De 21-jarige Luuk Hoffman mag in de leer bij Martin Berasategui. De student van de Sterklas op het ROC Amsterdam is een van de twee winnaars van Basquestage IV, het internationale stageproject van keukenleverancier Sammic en de Spaanse driesterrenkok.

Voor het eerst reist een Nederlandse kok in opleiding via Basquestage af naar het Spaanse San Sebastian. Luuk Hoffman, vanuit de Sterklas van het ROC Amsterdam werkzaam bij restaurant De Moerbei in Warmond, is ook de eerste Europeaan die is uitverkozen voor de stage in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui. Hij verblijft van juli tot en met december in Spanje.

De huidige editie en die van vorig jaar stonden voor het eerst open voor (leerling-)koks van buiten de Verenigde Staten. In 2012 kwamen 138 aanmeldingen binnen, daarvan gingen er dertig door naar de tweede ronde. Ook Nederlander Prewien Changur van The Grand in Amsterdam zat daarbij.

Een uitgebreide presentatie was de voornaamste inhoud van die fase. Onder andere door middel van een video (klik hier voor die van Luuk Hoffman). Ook de inzet van social media en het bijhouden van een blog waren onderdeel van de selectiecriteria. Dinsdag 1 mei hoorde Hoffman dat hij een van de twee winnaars is. De andere is Brenden Blain Darby.

Basquestage is een volledig verzorgde stage van zes maanden. De winnende koks draaien mee in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui en mogen daarnaast deelnemen aan diverse culinaire activiteiten. Verder houden ze een blog bij en testen ze apparatuur van Sammic.

In Nederland was het Koksgilde voor het eerst actief betrokken bij het project. Via de website van het gilde werd de stage aanbevolen door onder andere Robert Kranenborg en Theo van Rensch.

Bron: Misset

Nieuws

31-10-14 - FNV Vrouwen: Bijeenkomst onderhandelen lees verder

31-10-14 - FNV: Goedkoper doorwerken na AOW dolk in de rug van hardwerkend Nederland lees verder

31-10-14 - Opnieuw minder jongeren krijgen WW-uitkering lees verder

30-10-14 - Asscher pakt pesten op werkvloer aan lees verder

30-10-14 - Voedselallergie drijft chefkoks tot waanzin lees verder

29-10-14 - Rapportage project Baan je toekomst Zwembaden en Recreatie gereed! lees verder

29-10-14 - FNV Horeca ontwikkelt eigen bedrijfs-cao lees verder

29-10-14 - FNV: de balans op de arbeidsmarkt moet terug lees verder

28-10-14 - FNV wil hoorzitting Eerste Kamer over nieuwe pensioenregels lees verder

28-10-14 - Vrijdag 7 november actie in Tilburg: stop werken zonder loon! lees verder

28-10-14 - Meerderheid schat AOW-leeftijd te laag in lees verder

27-10-14 - Inter Scaldes opnieuw nummer 1 van Lekker lees verder

27-10-14 - Geen extra controles op rookverbod lees verder

27-10-14 - Echte banen door Dagobert Duck taks lees verder

24-10-14 - Werknemers Steigenberger Kurhaus Hotel direct non-actief lees verder

24-10-14 - Nederlander zuinig in bedrijfsrestaurant lees verder

24-10-14 - Drie finalisten Publieksprijs Cafetaria Top 100 lees verder

20-10-14 - Cruisesector goed voor 357 miljoen lees verder

16-10-14 - Weinig vegetarische snacks in pretparken lees verder

16-10-14 - Toverland verkozen tot beste attractiepark lees verder

10-10-14 - Nijmegen vegetarische hoofdstad lees verder

10-10-14 - The Hague beste hotelschool van Nederland lees verder

09-10-14 - Rabobank: Kaf wordt van het koren gescheiden in horeca & recreatie lees verder

09-10-14 - NS wil vette hap duurder maken lees verder

09-10-14 - Prijs van koffie omhoog door droogte lees verder

08-10-14 - FNV: ‘Deze fusie van de baan’ lees verder

07-10-14 - Bedrijfskantine redt Hells Angels lees verder

07-10-14 - Tien procent meer kroegen failliet lees verder

07-10-14 - Kamperen in trek: 44 miljoen nachten op de camping lees verder

07-10-14 - 1,3 miljoen Nederlands op vakantie deze herfst lees verder



Nieuwsarchief