Je bent hier: Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

02-05-12

De 21-jarige Luuk Hoffman mag in de leer bij Martin Berasategui. De student van de Sterklas op het ROC Amsterdam is een van de twee winnaars van Basquestage IV, het internationale stageproject van keukenleverancier Sammic en de Spaanse driesterrenkok.

Voor het eerst reist een Nederlandse kok in opleiding via Basquestage af naar het Spaanse San Sebastian. Luuk Hoffman, vanuit de Sterklas van het ROC Amsterdam werkzaam bij restaurant De Moerbei in Warmond, is ook de eerste Europeaan die is uitverkozen voor de stage in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui. Hij verblijft van juli tot en met december in Spanje.

De huidige editie en die van vorig jaar stonden voor het eerst open voor (leerling-)koks van buiten de Verenigde Staten. In 2012 kwamen 138 aanmeldingen binnen, daarvan gingen er dertig door naar de tweede ronde. Ook Nederlander Prewien Changur van The Grand in Amsterdam zat daarbij.

Een uitgebreide presentatie was de voornaamste inhoud van die fase. Onder andere door middel van een video (klik hier voor die van Luuk Hoffman). Ook de inzet van social media en het bijhouden van een blog waren onderdeel van de selectiecriteria. Dinsdag 1 mei hoorde Hoffman dat hij een van de twee winnaars is. De andere is Brenden Blain Darby.

Basquestage is een volledig verzorgde stage van zes maanden. De winnende koks draaien mee in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui en mogen daarnaast deelnemen aan diverse culinaire activiteiten. Verder houden ze een blog bij en testen ze apparatuur van Sammic.

In Nederland was het Koksgilde voor het eerst actief betrokken bij het project. Via de website van het gilde werd de stage aanbevolen door onder andere Robert Kranenborg en Theo van Rensch.

Bron: Misset



Print deze pagina

Nieuws

26-05-16 - FNV opent 35 vakbondshuizen voor leden en niet-leden lees verder

25-05-16 - Principe akkoord cao catering bereikt lees verder

24-05-16 - Ranglijst Horeca Top 100 2016 lees verder

24-05-16 - Helft hotelkamers is smerig lees verder

23-05-16 - Nu al 5000 mensen een echte baan dankzij afspraken in caoís lees verder

23-05-16 - Consument laat geld rollen in horeca lees verder

19-05-16 - Eerste Virtual Reality restaurant in Nederland lees verder

18-05-16 - Alle culinaire trendwatchers houden ScandinaviŽ in de gaten lees verder

17-05-16 - Merendeel van de flexwerkers heeft een tijdelijk contract uit noodzaak lees verder

17-05-16 - Keukenhof blijft populair lees verder

17-05-16 - FNV Horeca in Metro: obers en serveersters verdienen ook eerlijk loon lees verder

13-05-16 - 30 miljoen maaltijden jaarlijks geborgd dankzij audits lees verder

13-05-16 - Nederlandse economie groeit opnieuw: meer besteding in horeca lees verder

13-05-16 - Iets minder vakantieplannen met Pinksteren lees verder

12-05-16 - NOS: tekort aan goede koks in Nederland lees verder

11-05-16 - Cao-onderhandelingen verlopen moeizaam lees verder

11-05-16 - Top 10 pretparkvakanties in Nederland en Europa lees verder

10-05-16 - Nederlanders verruilen camping voor hotel lees verder

10-05-16 - Hotels kunnen in 2016 meer gasten en omzet verwachten lees verder

09-05-16 - 1 mei een groot succes lees verder

06-05-16 - Horeca blijft langer open om drukte te spreiden lees verder

03-05-16 - Veel signalen van onderbetaling bij inspectie horeca door Inspectie SZW lees verder

29-04-16 - Cao-onderhandelingen afgebroken door werkgevers lees verder

29-04-16 - Groot FNV-onderzoek over de toekomst van werk, inkomen en sociale voorzieningen lees verder

28-04-16 - Succesvol eerste kwartaal voor Amsterdamse hotels lees verder

26-04-16 - Fletcher voor zesde keer op rij Populairste Hotelketen lees verder

25-04-16 - CBS brengt binnenlandse vakanties statistisch in kaart lees verder

22-04-16 - Naakt dineren in restaurant in Londen lees verder

20-04-16 - Cao-onderhandelingen verlopen constructief lees verder

19-04-16 - Wijs in Werk meer dan een groot succes! lees verder



Nieuwsarchief