Je bent hier: Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

02-05-12

De 21-jarige Luuk Hoffman mag in de leer bij Martin Berasategui. De student van de Sterklas op het ROC Amsterdam is een van de twee winnaars van Basquestage IV, het internationale stageproject van keukenleverancier Sammic en de Spaanse driesterrenkok.

Voor het eerst reist een Nederlandse kok in opleiding via Basquestage af naar het Spaanse San Sebastian. Luuk Hoffman, vanuit de Sterklas van het ROC Amsterdam werkzaam bij restaurant De Moerbei in Warmond, is ook de eerste Europeaan die is uitverkozen voor de stage in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui. Hij verblijft van juli tot en met december in Spanje.

De huidige editie en die van vorig jaar stonden voor het eerst open voor (leerling-)koks van buiten de Verenigde Staten. In 2012 kwamen 138 aanmeldingen binnen, daarvan gingen er dertig door naar de tweede ronde. Ook Nederlander Prewien Changur van The Grand in Amsterdam zat daarbij.

Een uitgebreide presentatie was de voornaamste inhoud van die fase. Onder andere door middel van een video (klik hier voor die van Luuk Hoffman). Ook de inzet van social media en het bijhouden van een blog waren onderdeel van de selectiecriteria. Dinsdag 1 mei hoorde Hoffman dat hij een van de twee winnaars is. De andere is Brenden Blain Darby.

Basquestage is een volledig verzorgde stage van zes maanden. De winnende koks draaien mee in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui en mogen daarnaast deelnemen aan diverse culinaire activiteiten. Verder houden ze een blog bij en testen ze apparatuur van Sammic.

In Nederland was het Koksgilde voor het eerst actief betrokken bij het project. Via de website van het gilde werd de stage aanbevolen door onder andere Robert Kranenborg en Theo van Rensch.

Bron: Misset



Print deze pagina

Nieuws

03-07-15 - Student wil warme avondmaaltijd op school lees verder

03-07-15 - Horeca biedt ruim voldoende stageplaatsen lees verder

02-07-15 - Toeristische sector banenmotor voor Flevoland lees verder

02-07-15 - Fletcher Hotels grootste hotelketen van Nederland lees verder

01-07-15 - Top 10 Mooiste Bar van Nederland 2015 bekend lees verder

30-06-15 - Nationale hitteplan actief lees verder

30-06-15 - Btw-verhoging voorlopig van de baan lees verder

30-06-15 - Consument wijst Hutten aan als beste bedrijfscateraar lees verder

30-06-15 - Deze zomer 100.000 toeristen meer naar Nederland lees verder

29-06-15 - Duurzame Inzetbaarheid, ook voor jou? lees verder

26-06-15 - Bezoekers vast in attracties park Drievliet lees verder

26-06-15 - Grievink: Tot 2020 sterke groei consumptie buitenhuis lees verder

25-06-15 - Leden FNV Catering akkoord met onderhandelingsresultaat nieuwe cao lees verder

24-06-15 - FNV: Voorzitter VNO/NCW radicaliseert met uitspraken over uitkeringsgerechtigden lees verder

24-06-15 - SVH lanceert game: Aan de slag in de horeca lees verder

24-06-15 - Kids Vakantiegids lanceert toplijsten van vakanties met zwembad lees verder

23-06-15 - Uitspraak stakingsrecht is doorbraak voor vakbond lees verder

22-06-15 - Check gratis je gezondheid lees verder

22-06-15 - Voeding in horeca blijft in lage btw-tarief lees verder

19-06-15 - Scholingsplicht voor werkgevers horeca lees verder

19-06-15 - Landal in Nederland, Center Parcs in BelgiŽ het meest kindvriendelijke park lees verder

19-06-15 - Horeca is bijna volledig rookvrij lees verder

18-06-15 - Horecapersoneel: hoge werkdruk maar kerngezond lees verder

18-06-15 - BTW-verhoging kost 55.000 banen lees verder

17-06-15 - Hotelgasten ergeren zich vooral aan geluidsoverlast lees verder

17-06-15 - Aantal vakantieplannen voor zomer groeit weer lees verder

17-06-15 - Kwaliteit ondergeschikt bij aanbestedingen in catering lees verder

16-06-15 - Peiling: Nederlanders willen af van het jeugdloon vanaf 18 lees verder

16-06-15 - Groente op bord stimuleert consumptie lees verder

15-06-15 - Rookverbod op terras dreigt lees verder



Nieuwsarchief