Inloggen is tijdelijk niet mogelijk. Probeer het over enkele ogenblikken opnieuw. Onze excuses voor het ongemak.
Inloggen is tijdelijk niet mogelijk. Probeer het over enkele ogenblikken opnieuw. Onze excuses voor het ongemak.
Je bent hier: Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

02-05-12

De 21-jarige Luuk Hoffman mag in de leer bij Martin Berasategui. De student van de Sterklas op het ROC Amsterdam is een van de twee winnaars van Basquestage IV, het internationale stageproject van keukenleverancier Sammic en de Spaanse driesterrenkok.

Voor het eerst reist een Nederlandse kok in opleiding via Basquestage af naar het Spaanse San Sebastian. Luuk Hoffman, vanuit de Sterklas van het ROC Amsterdam werkzaam bij restaurant De Moerbei in Warmond, is ook de eerste Europeaan die is uitverkozen voor de stage in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui. Hij verblijft van juli tot en met december in Spanje.

De huidige editie en die van vorig jaar stonden voor het eerst open voor (leerling-)koks van buiten de Verenigde Staten. In 2012 kwamen 138 aanmeldingen binnen, daarvan gingen er dertig door naar de tweede ronde. Ook Nederlander Prewien Changur van The Grand in Amsterdam zat daarbij.

Een uitgebreide presentatie was de voornaamste inhoud van die fase. Onder andere door middel van een video (klik hier voor die van Luuk Hoffman). Ook de inzet van social media en het bijhouden van een blog waren onderdeel van de selectiecriteria. Dinsdag 1 mei hoorde Hoffman dat hij een van de twee winnaars is. De andere is Brenden Blain Darby.

Basquestage is een volledig verzorgde stage van zes maanden. De winnende koks draaien mee in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui en mogen daarnaast deelnemen aan diverse culinaire activiteiten. Verder houden ze een blog bij en testen ze apparatuur van Sammic.

In Nederland was het Koksgilde voor het eerst actief betrokken bij het project. Via de website van het gilde werd de stage aanbevolen door onder andere Robert Kranenborg en Theo van Rensch.

Bron: Misset

Nieuws

30-03-15 - Gigantische Gouden halve hamburger voor kampioen onderbetaling Mc Donald’s lees verder

26-03-15 - Pensioenen in de catering opnieuw verhoogd! lees verder

26-03-15 - Pensioenen in de horeca opnieuw verhoogd! lees verder

26-03-15 - FNV overhandigt vandaag rapport over onzeker werk aan minister Asscher lees verder

25-03-15 - Half loon voor volwassen werk? WTF!? lees verder

24-03-15 - Hotelontvangst in hofstad is nergens zo vriendelijk lees verder

24-03-15 - Vanavond is de kick-off van een nieuwe beweging van werkenden jongeren lees verder

23-03-15 - PERSBERICHT FNV Recreatie: Overeenstemming over 2-jarige cao Recreatie lees verder

23-03-15 - Nieuwe richtlijn voor horecageluidshinder lees verder

20-03-15 - Nederland zegt dankjewel voor kraanwater lees verder

19-03-15 - Vier met ons de Dag van de Echte banen lees verder

17-03-15 - Wat is het belang van een cao? lees verder

17-03-15 - Chef-koks leven zes tot zeven jaar korter lees verder

17-03-15 - 200 deelnemers aan Caféweek 2015 lees verder

14-03-15 - Manifest FNV Horeca 2015 lees verder

13-03-15 - Latere cafésluiting, meer drankslachtoffers lees verder

13-03-15 - Financiële problemen bij één op drie vakantieparken lees verder

13-03-15 - Horeca levert opnieuw fooi in voor goede doel lees verder

12-03-15 - Inspectie legt hotelketen boete op van 3 ton lees verder

12-03-15 - Kennemer Duincamping Bakkum Leerbedrijf van het Jaar 2015 Recreatie lees verder

11-03-15 - Sectorevent Duurzame inzetbaarheid lees verder

10-03-15 - CBS: Horeca boekt in 2014 forse omzetgroei lees verder

09-03-15 - FNV Horeca op de beurs Horeca & Food Inspiratie Venray lees verder

06-03-15 - Veluwe verdient status als Werelderfgoed lees verder

06-03-15 - Amsterdam en Sodexo breiden samenwerking uit lees verder

05-03-15 - Hier moet het over gaan: Armer & rijker lees verder

04-03-15 - Vraag naar gezonde lunch groeit lees verder

04-03-15 - Elke Plek: rechtstreeks kiezen uit meer dan 100.000 leuke recreatieverblijven lees verder

03-03-15 - Horeca en catering kopen meer verse groenten en fruit lees verder

03-03-15 - Afschaffen van lage btw kost 55.000 banen lees verder



Nieuwsarchief