Je bent hier: Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

02-05-12

De 21-jarige Luuk Hoffman mag in de leer bij Martin Berasategui. De student van de Sterklas op het ROC Amsterdam is een van de twee winnaars van Basquestage IV, het internationale stageproject van keukenleverancier Sammic en de Spaanse driesterrenkok.

Voor het eerst reist een Nederlandse kok in opleiding via Basquestage af naar het Spaanse San Sebastian. Luuk Hoffman, vanuit de Sterklas van het ROC Amsterdam werkzaam bij restaurant De Moerbei in Warmond, is ook de eerste Europeaan die is uitverkozen voor de stage in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui. Hij verblijft van juli tot en met december in Spanje.

De huidige editie en die van vorig jaar stonden voor het eerst open voor (leerling-)koks van buiten de Verenigde Staten. In 2012 kwamen 138 aanmeldingen binnen, daarvan gingen er dertig door naar de tweede ronde. Ook Nederlander Prewien Changur van The Grand in Amsterdam zat daarbij.

Een uitgebreide presentatie was de voornaamste inhoud van die fase. Onder andere door middel van een video (klik hier voor die van Luuk Hoffman). Ook de inzet van social media en het bijhouden van een blog waren onderdeel van de selectiecriteria. Dinsdag 1 mei hoorde Hoffman dat hij een van de twee winnaars is. De andere is Brenden Blain Darby.

Basquestage is een volledig verzorgde stage van zes maanden. De winnende koks draaien mee in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui en mogen daarnaast deelnemen aan diverse culinaire activiteiten. Verder houden ze een blog bij en testen ze apparatuur van Sammic.

In Nederland was het Koksgilde voor het eerst actief betrokken bij het project. Via de website van het gilde werd de stage aanbevolen door onder andere Robert Kranenborg en Theo van Rensch.

Bron: Misset

Nieuws

29-05-15 - Overleg pensioenregeling lees verder

29-05-15 - Overleg pensioenregeling lees verder

29-05-15 - Multitasker in de catering lees verder

28-05-15 - Hij is er weer! Jouw pensioenoverzicht lees verder

27-05-15 - FNV vreest voor groeiende onderklasse lees verder

26-05-15 - Jongeren schudden polder wakker lees verder

26-05-15 - Pinksterdrukte in pretparken lees verder

22-05-15 - Recordaantal horecabedrijven neemt deel aan 11e Nacht van Fooi lees verder

22-05-15 - Een plek zonder Hostmanship voelt leeg lees verder

22-05-15 - Bezit van recreatiewoning wint sterk aan populariteit lees verder

21-05-15 - Stan Kerckhoffs ge´naugureerd als SVH Meestergastheer lees verder

21-05-15 - Speciaal programma van Eurest zet gasten aan tot gezonder eten lees verder

21-05-15 - Eindelijk weer naar buiten lees verder

20-05-15 - Verkiezingen beste strandpaviljoen 2015 lees verder

20-05-15 - Meld collegaĺs aan voor Misset Catering Awards lees verder

19-05-15 - Haagse regio kampt met tekort aan horecakoks lees verder

19-05-15 - Bedrijfscatering manier om leefstijl medewerkers te be´nvloeden? lees verder

19-05-15 - 500.000 Nederlanders op pinkstervakantie in eigen land lees verder

18-05-15 - FNV begint met acties en stakingen om cao - de grens is bereikt lees verder

15-05-15 - Sterrenchef Erik van Loo geeft foodies kijkje in eigen keuken lees verder

15-05-15 - Nieuwe attractie Bobbejaanland officieel geopend lees verder

13-05-15 - Medewerkers beoordelen facilitaire services met 7.2 lees verder

13-05-15 - Nieuwe wet werk en zekerheid Eenvandaag lees verder

13-05-15 - Nieuwe wet werk en zekerheid Eenvandaag lees verder

12-05-15 - Veel steun voor antirookwetgeving in Nederland lees verder

12-05-15 - Aantal vakantieplannen voor het eerst sinds 2011 weer in de lift lees verder

11-05-15 - De cao commissie contactcatering lees verder

08-05-15 - Horecamedewerkster Sylvia Louwerse vanavond in EenVandaag! lees verder

08-05-15 - Gezocht: betrokken recreatiewerknemer met interesse voor pensioen lees verder

07-05-15 - Jaarverslag 2014 lees verder



Nieuwsarchief