Je bent hier: Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

02-05-12

De 21-jarige Luuk Hoffman mag in de leer bij Martin Berasategui. De student van de Sterklas op het ROC Amsterdam is een van de twee winnaars van Basquestage IV, het internationale stageproject van keukenleverancier Sammic en de Spaanse driesterrenkok.

Voor het eerst reist een Nederlandse kok in opleiding via Basquestage af naar het Spaanse San Sebastian. Luuk Hoffman, vanuit de Sterklas van het ROC Amsterdam werkzaam bij restaurant De Moerbei in Warmond, is ook de eerste Europeaan die is uitverkozen voor de stage in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui. Hij verblijft van juli tot en met december in Spanje.

De huidige editie en die van vorig jaar stonden voor het eerst open voor (leerling-)koks van buiten de Verenigde Staten. In 2012 kwamen 138 aanmeldingen binnen, daarvan gingen er dertig door naar de tweede ronde. Ook Nederlander Prewien Changur van The Grand in Amsterdam zat daarbij.

Een uitgebreide presentatie was de voornaamste inhoud van die fase. Onder andere door middel van een video (klik hier voor die van Luuk Hoffman). Ook de inzet van social media en het bijhouden van een blog waren onderdeel van de selectiecriteria. Dinsdag 1 mei hoorde Hoffman dat hij een van de twee winnaars is. De andere is Brenden Blain Darby.

Basquestage is een volledig verzorgde stage van zes maanden. De winnende koks draaien mee in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui en mogen daarnaast deelnemen aan diverse culinaire activiteiten. Verder houden ze een blog bij en testen ze apparatuur van Sammic.

In Nederland was het Koksgilde voor het eerst actief betrokken bij het project. Via de website van het gilde werd de stage aanbevolen door onder andere Robert Kranenborg en Theo van Rensch.

Bron: Misset



Print deze pagina

Nieuws

29-09-16 - Kitty Roozemond wint verkiezingen Pensioenfonds Horeca en Catering! lees verder

28-09-16 - FNV ziet groot probleem: veel werkenden kunnen amper rondkomen lees verder

28-09-16 - Meer bedden bezet in Nederlandse hotels lees verder

27-09-16 - Aantal oproepkrachten stijgt vooral in horeca lees verder

26-09-16 - Tekort gekwalificeerd personeel loopt op lees verder

26-09-16 - FNV Spoor vraagt met de actie aandacht voor behoud tweede conducteur lees verder

26-09-16 - Beperkt aantal Aziatische koks in Nederlandse keukens lees verder

23-09-16 - Efteling beste familiepark en derde park van Europa lees verder

22-09-16 - CPB: vaste banen verdwijnen door beleid lees verder

22-09-16 - FNV Horeca en Stichting Pluryn Maatschappelijke Ondernemingen sluiten goede bedrijfs-cao af! lees verder

22-09-16 - Samen sta je sterk effect moet voor alle werkenden gelden lees verder

22-09-16 - Restaurants slaan handen ineen voor armoede lees verder

21-09-16 - Hapert het Nederlands toerisme? lees verder

20-09-16 - Kabinet doet veel te weinig om echte problemen in Nederland op te lossen lees verder

20-09-16 - Overwinning op jeugdloon krijgt koninklijk randje lees verder

20-09-16 - Consumenten besteden opnieuw meer lees verder

20-09-16 - FNV wil meer echte banen, herverdeling van werk en hoger inkomen voor iedereen lees verder

19-09-16 - Nederlanders boeken meer reizen in eigen land lees verder

16-09-16 - Lonen in Nederland kunnen omhoog lees verder

15-09-16 - Grote behoefte aan chefs door groei restaurants Amsterdam lees verder

14-09-16 - Bedrijfsarts adviseert voortaan over preventie lees verder

14-09-16 - Ben jij de kandidaat voor het Ledenparlement? lees verder

14-09-16 - Maxima Medisch Centrum stapt over op gezondere maaltijden lees verder

09-09-16 - Britse hotels goedkoper na Brexit lees verder

08-09-16 - Maaltijden in de zorg kunnen veel beter lees verder

07-09-16 - Positieve economische impact van uitgaand toerisme lees verder

06-09-16 - Meer buitenlandse toeristen zorgen voor goede toeristische zomer lees verder

06-09-16 - Uitnodiging debat verdringing op de arbeidsmarkt 15 september lees verder

02-09-16 - Center Parcs maakt aankomst- en vertrektijden flexibel lees verder

02-09-16 - Jonnie Boer en Oos Kesbeke beginnen lijn tafelzuren voor horeca lees verder



Nieuwsarchief