Je bent hier: Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

02-05-12

De 21-jarige Luuk Hoffman mag in de leer bij Martin Berasategui. De student van de Sterklas op het ROC Amsterdam is een van de twee winnaars van Basquestage IV, het internationale stageproject van keukenleverancier Sammic en de Spaanse driesterrenkok.

Voor het eerst reist een Nederlandse kok in opleiding via Basquestage af naar het Spaanse San Sebastian. Luuk Hoffman, vanuit de Sterklas van het ROC Amsterdam werkzaam bij restaurant De Moerbei in Warmond, is ook de eerste Europeaan die is uitverkozen voor de stage in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui. Hij verblijft van juli tot en met december in Spanje.

De huidige editie en die van vorig jaar stonden voor het eerst open voor (leerling-)koks van buiten de Verenigde Staten. In 2012 kwamen 138 aanmeldingen binnen, daarvan gingen er dertig door naar de tweede ronde. Ook Nederlander Prewien Changur van The Grand in Amsterdam zat daarbij.

Een uitgebreide presentatie was de voornaamste inhoud van die fase. Onder andere door middel van een video (klik hier voor die van Luuk Hoffman). Ook de inzet van social media en het bijhouden van een blog waren onderdeel van de selectiecriteria. Dinsdag 1 mei hoorde Hoffman dat hij een van de twee winnaars is. De andere is Brenden Blain Darby.

Basquestage is een volledig verzorgde stage van zes maanden. De winnende koks draaien mee in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui en mogen daarnaast deelnemen aan diverse culinaire activiteiten. Verder houden ze een blog bij en testen ze apparatuur van Sammic.

In Nederland was het Koksgilde voor het eerst actief betrokken bij het project. Via de website van het gilde werd de stage aanbevolen door onder andere Robert Kranenborg en Theo van Rensch.

Bron: Misset



Print deze pagina

Nieuws

29-08-16 - Senioren blij met reparatie koopkracht, maar we zijn er nog niet lees verder

29-08-16 - D66 onzeker werk voor iedereen lees verder

27-08-16 - Geavanceerde gezichtsherkenning ook toepasbaar in recreatie en toerisme lees verder

25-08-16 - Werken tijdens de hitte! lees verder

24-08-16 - Aantal oproepkrachten stijgt nog steeds lees verder

23-08-16 - Keukens sterrenrestaurants vaak vies lees verder

22-08-16 - Toerisme steeds belangrijker voor economie lees verder

20-08-16 - Hygiene Bastion hotels onder de maat lees verder

19-08-16 - Tips van het beste Leerbedrijf Vroeg in Bunnik lees verder

19-08-16 - Toerismesector steeds belangrijker lees verder

19-08-16 - Hoog tijd voor betere bescherming werknemers bij doorstart na faillissement lees verder

17-08-16 - Nieuwe SVH Meestertitel op komst lees verder

17-08-16 - Vlaamse en Nederlandse chefs slaan handen ineen voor zorgmaaltijd lees verder

16-08-16 - Supermarkt met restaurant van start in Den Haag lees verder

16-08-16 - 46,8 miljoen Duitse dagtochten naar Nederland lees verder

12-08-16 - Kraanwater massaal geschonken door Limburgse horeca lees verder

12-08-16 - Groei evenementen in groengebieden van Noord-Holland lees verder

11-08-16 - NBTC past groeiverwachting voor inkomend toerisme aan lees verder

11-08-16 - Verkiezingen Pensioenfonds Horeca en Catering! lees verder

10-08-16 - Nederland heeft hoogste dichtheid aan Escape Rooms lees verder

09-08-16 - FNV: pak ongelijkheid aan, lage inkomens verdienen beter! lees verder

09-08-16 - Ziekenhuisdirecteur vindt eigen maaltijden niet te eten lees verder

08-08-16 - Sergio Herman lanceert wegwerpservies lees verder

05-08-16 - Horecawerknemers miljoenen kwijt aan overuren! lees verder

05-08-16 - Resultaten groot bieronderzoek lees verder

04-08-16 - Dolfinarium wil grootste waterpark van Nederland bouwen lees verder

03-08-16 - 41 procent van gemeenten heft meer toeristenbelasting in 2016 lees verder

03-08-16 - Grondpersoneel KLM schaalt acties op lees verder

03-08-16 - Horeca verdeeld over AH-restaurantactie lees verder

02-08-16 - FNV: We gaan praten met KLM, zodra KLM bereid is te bewegen lees verder



Nieuwsarchief