Je bent hier: Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

02-05-12

De 21-jarige Luuk Hoffman mag in de leer bij Martin Berasategui. De student van de Sterklas op het ROC Amsterdam is een van de twee winnaars van Basquestage IV, het internationale stageproject van keukenleverancier Sammic en de Spaanse driesterrenkok.

Voor het eerst reist een Nederlandse kok in opleiding via Basquestage af naar het Spaanse San Sebastian. Luuk Hoffman, vanuit de Sterklas van het ROC Amsterdam werkzaam bij restaurant De Moerbei in Warmond, is ook de eerste Europeaan die is uitverkozen voor de stage in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui. Hij verblijft van juli tot en met december in Spanje.

De huidige editie en die van vorig jaar stonden voor het eerst open voor (leerling-)koks van buiten de Verenigde Staten. In 2012 kwamen 138 aanmeldingen binnen, daarvan gingen er dertig door naar de tweede ronde. Ook Nederlander Prewien Changur van The Grand in Amsterdam zat daarbij.

Een uitgebreide presentatie was de voornaamste inhoud van die fase. Onder andere door middel van een video (klik hier voor die van Luuk Hoffman). Ook de inzet van social media en het bijhouden van een blog waren onderdeel van de selectiecriteria. Dinsdag 1 mei hoorde Hoffman dat hij een van de twee winnaars is. De andere is Brenden Blain Darby.

Basquestage is een volledig verzorgde stage van zes maanden. De winnende koks draaien mee in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui en mogen daarnaast deelnemen aan diverse culinaire activiteiten. Verder houden ze een blog bij en testen ze apparatuur van Sammic.

In Nederland was het Koksgilde voor het eerst actief betrokken bij het project. Via de website van het gilde werd de stage aanbevolen door onder andere Robert Kranenborg en Theo van Rensch.

Bron: Misset

Nieuws

30-01-15 - De Leest*** en De Librije*** in top 50 van wereldlijst van beste restaurants lees verder

29-01-15 - Gezocht: betrokken recreatiewerknemer met interesse voor pensioen lees verder

29-01-15 - Gezocht: betrokken horecawerknemer met interesse voor pensioen lees verder

29-01-15 - VUT per 1 januari 2015 niet verhoogd lees verder

29-01-15 - Uitnodiging bijeenkomst medewerkers Van der Valk lees verder

29-01-15 - Uitnodiging bijeenkomst medewerkers Fletcher lees verder

28-01-15 - Programma Echte banen-manifestatie 31 januari lees verder

27-01-15 - Cafe de lamp wint gouden fust lees verder

26-01-15 - SER-advies toekomst pensioenstelsel lees verder

23-01-15 - Werkgever: Levensstijl personeel gaat mij niets aan lees verder

22-01-15 - Hotel The Toren in Amsterdam beste hotel van Nederland lees verder

21-01-15 - Kanshebbers eerste editie Restaurant Awards lees verder

20-01-15 - Nominaties verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2015 Recreatie bekend lees verder

20-01-15 - Steeds meer Chinese toeristen komen naar Nederland lees verder

20-01-15 - Informeel gesprek cao recreatie lees verder

20-01-15 - Nominaties Groepsaccommodatie van het jaar 2014 bekend lees verder

19-01-15 - Horecava 2015 weerspiegelt opleving horecabranche lees verder

19-01-15 - Kok Bart van Olphen verovert de wereld via Instagram lees verder

19-01-15 - Campings van het Jaar 2015 lees verder

19-01-15 - FNV: Hogere pensioenen door samengaan pensioenfondsen lees verder

15-01-15 - Stempels Beste leerbedrijf horeca 2014 lees verder

14-01-15 - Green Key voor bedrijfsrestaurants gelanceerd lees verder

14-01-15 - Dagobertducktaks: belastingmaatregel van het jaar lees verder

13-01-15 - Sectorevent Werken in de recreatie lees verder

13-01-15 - Nieuw elan SVH Meestertitels: SVH en Gildencollectief tekenen convenant lees verder

12-01-15 - Wordt 2015 het jaar van de straat? lees verder

12-01-15 - Toekomst van ons pensioen. Uw mening telt! lees verder

12-01-15 - Brancheorganisatie ziet verkopen horeca toenemen lees verder

12-01-15 - FNV Horeca moet toiletposter Horecava 2015 aanpassen van beursorganisatie lees verder

09-01-15 - Inschrijving Terras Top 100 2015 start op Horecava lees verder



Nieuwsarchief