Je bent hier: Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

Luuk Hoffman wint stage bij Spaanse topkok

02-05-12

De 21-jarige Luuk Hoffman mag in de leer bij Martin Berasategui. De student van de Sterklas op het ROC Amsterdam is een van de twee winnaars van Basquestage IV, het internationale stageproject van keukenleverancier Sammic en de Spaanse driesterrenkok.

Voor het eerst reist een Nederlandse kok in opleiding via Basquestage af naar het Spaanse San Sebastian. Luuk Hoffman, vanuit de Sterklas van het ROC Amsterdam werkzaam bij restaurant De Moerbei in Warmond, is ook de eerste Europeaan die is uitverkozen voor de stage in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui. Hij verblijft van juli tot en met december in Spanje.

De huidige editie en die van vorig jaar stonden voor het eerst open voor (leerling-)koks van buiten de Verenigde Staten. In 2012 kwamen 138 aanmeldingen binnen, daarvan gingen er dertig door naar de tweede ronde. Ook Nederlander Prewien Changur van The Grand in Amsterdam zat daarbij.

Een uitgebreide presentatie was de voornaamste inhoud van die fase. Onder andere door middel van een video (klik hier voor die van Luuk Hoffman). Ook de inzet van social media en het bijhouden van een blog waren onderdeel van de selectiecriteria. Dinsdag 1 mei hoorde Hoffman dat hij een van de twee winnaars is. De andere is Brenden Blain Darby.

Basquestage is een volledig verzorgde stage van zes maanden. De winnende koks draaien mee in de keuken van driesterrenchef Martin Berasategui en mogen daarnaast deelnemen aan diverse culinaire activiteiten. Verder houden ze een blog bij en testen ze apparatuur van Sammic.

In Nederland was het Koksgilde voor het eerst actief betrokken bij het project. Via de website van het gilde werd de stage aanbevolen door onder andere Robert Kranenborg en Theo van Rensch.

Bron: Misset

Nieuws

30-09-14 - Asscher versoepelt werkvergunning Aziatische koks lees verder

29-09-14 - Afkoop klein pensioen lees verder

29-09-14 - Afkoop klein pensioen lees verder

29-09-14 - Ziekteverzuim gedaald naar 3,7 procent lees verder

26-09-14 - Bas Hoogland uitgeroepen tot ‘Mr. Klantvriendelijkheid 2014’ lees verder

26-09-14 - Hutten wint Catering Onderzoek Foodstep lees verder

26-09-14 - Schulten Hues met bitterballen in De Hallen in Amsterdam lees verder

24-09-14 - FNV: winst kinderopvang moet terug naar kwaliteit kinderopvang lees verder

23-09-14 - Loek Schmidt in het bestuur van Pensioenfonds Recreatie lees verder

23-09-14 - Loek Schmidt wint verkiezing Pensioenfonds Horeca & Catering! lees verder

22-09-14 - Toerismesector levert meer op lees verder

22-09-14 - Overvallen in horeca met kwart gedaald lees verder

22-09-14 - Hilton pakt jeugdwerkloosheid aan lees verder

22-09-14 - Omzetvolume horeca groeit in 2014 met 2 procent lees verder

18-09-14 - Geen cao, maar wel pensioen lees verder

18-09-14 - Consument heeft minder vertrouwen in economie lees verder

18-09-14 - Bedrijven zetten zich in voor werk jongeren lees verder

17-09-14 - ‘Meer nodig om economie te laten groeien’ lees verder

16-09-14 - Haagse horeca doet goede zaken op Prinsjesdag lees verder

16-09-14 - Tocat neemt deel aan International Catering Cup lees verder

16-09-14 - Vesters start crowdfundingactie met opeetbare aandelen lees verder

15-09-14 - Izakaya sleept juryprijs mooiste bar in de wacht lees verder

15-09-14 - Publieksprijs mooiste bar voor de Douairière lees verder

11-09-14 - Klijnsma moet veto uitspreken over pensioen-opeten Enschede lees verder

11-09-14 - Minder collectieve arbeidsovereenkomsten afgesloten lees verder

11-09-14 - Bezettingsgraad Nederlandse hotels gestegen lees verder

10-09-14 - Erkende leeftijdscontrole in alle cafés lees verder

08-09-14 - Kaalslag cafés strop voor brouwerijen lees verder

08-09-14 - Jonge pubers drinken fors minder lees verder

04-09-14 - Werk jij bij Van der Valk? lees verder



Nieuwsarchief