Je bent hier: De volgende Noma: 4 restaurants maken kans

De volgende Noma: 4 restaurants maken kans

11-05-12

5, of eigenlijk 4, restaurants zijn volgens het Amerikaanse magazine Food & Wine 'de volgende Noma'.

 Dit Deense restaurant van chef René Redzepi staat al jaren op nummer 1 in de lijst van 's werelds 50 beste restaurants. Restaurantcritici van Food & Wine voorspellen nu dat 4 andere de volgende Noma zouden kunnen zijn.

Benu
Ten eerste noemen ze Benu in San Francisco. "Michael Bauer van de krant The San Francisco prijst chef Corey Lees adembenemende, moderne oost-ontmoet-west-keuken. Lee maakt bijvoorbeeld haaievinnensoep van dunne draden van hydrocolloïden."

Attica
Ten tweede noemen de critici Attica in Australië. "MBen Shewry serveert 'emotioneel voedsel', gebaseerd op persoonlijke herinneringen en bij elkaar gestruinde ingrediënten. Matt Preston zegt hierover: 'Het is de beste expressie van Australiës bodem'."

Aponiente
Ten derde is daar het Spaanse restaurant Aponiente. "De met umami gevulde risotto met plankton van Ángel León maakt de chef de René Redzepi van de oceaan."

Fäviken Magasinet
Ten vierde noemen de critici Fäviken Magasinet in Zweden. "Een moderne, primitieve eetervaring: in het restaurant hangt vlees, op de plaat ligt gebakken korstmos. Lisa Abend van Time noemt het eten van chef Magnus Nilsson's intens perfect."

Noma
Noma zelf sluit de lijst. "Noma is de volgende Noma, nietwaar?", aldus Jonathan Gold van L.A. Times. "Terwijl Redzepi symfonieën schrijft, is de rest met eetstokjes aan het spelen."

Bron:Horeca Entree
 

Nieuws

31-10-14 - FNV Vrouwen: Bijeenkomst onderhandelen lees verder

31-10-14 - FNV: Goedkoper doorwerken na AOW dolk in de rug van hardwerkend Nederland lees verder

31-10-14 - Opnieuw minder jongeren krijgen WW-uitkering lees verder

30-10-14 - Asscher pakt pesten op werkvloer aan lees verder

30-10-14 - Voedselallergie drijft chefkoks tot waanzin lees verder

29-10-14 - Rapportage project Baan je toekomst Zwembaden en Recreatie gereed! lees verder

29-10-14 - FNV Horeca ontwikkelt eigen bedrijfs-cao lees verder

29-10-14 - FNV: de balans op de arbeidsmarkt moet terug lees verder

28-10-14 - FNV wil hoorzitting Eerste Kamer over nieuwe pensioenregels lees verder

28-10-14 - Vrijdag 7 november actie in Tilburg: stop werken zonder loon! lees verder

28-10-14 - Meerderheid schat AOW-leeftijd te laag in lees verder

27-10-14 - Inter Scaldes opnieuw nummer 1 van Lekker lees verder

27-10-14 - Geen extra controles op rookverbod lees verder

27-10-14 - Echte banen door Dagobert Duck taks lees verder

24-10-14 - Werknemers Steigenberger Kurhaus Hotel direct non-actief lees verder

24-10-14 - Nederlander zuinig in bedrijfsrestaurant lees verder

24-10-14 - Drie finalisten Publieksprijs Cafetaria Top 100 lees verder

20-10-14 - Cruisesector goed voor 357 miljoen lees verder

16-10-14 - Weinig vegetarische snacks in pretparken lees verder

16-10-14 - Toverland verkozen tot beste attractiepark lees verder

10-10-14 - Nijmegen vegetarische hoofdstad lees verder

10-10-14 - The Hague beste hotelschool van Nederland lees verder

09-10-14 - Rabobank: Kaf wordt van het koren gescheiden in horeca & recreatie lees verder

09-10-14 - NS wil vette hap duurder maken lees verder

09-10-14 - Prijs van koffie omhoog door droogte lees verder

08-10-14 - FNV: ‘Deze fusie van de baan’ lees verder

07-10-14 - Bedrijfskantine redt Hells Angels lees verder

07-10-14 - Tien procent meer kroegen failliet lees verder

07-10-14 - Kamperen in trek: 44 miljoen nachten op de camping lees verder

07-10-14 - 1,3 miljoen Nederlands op vakantie deze herfst lees verder



Nieuwsarchief