Je bent hier: De volgende Noma: 4 restaurants maken kans

De volgende Noma: 4 restaurants maken kans

11-05-12

5, of eigenlijk 4, restaurants zijn volgens het Amerikaanse magazine Food & Wine 'de volgende Noma'.

 Dit Deense restaurant van chef René Redzepi staat al jaren op nummer 1 in de lijst van 's werelds 50 beste restaurants. Restaurantcritici van Food & Wine voorspellen nu dat 4 andere de volgende Noma zouden kunnen zijn.

Benu
Ten eerste noemen ze Benu in San Francisco. "Michael Bauer van de krant The San Francisco prijst chef Corey Lees adembenemende, moderne oost-ontmoet-west-keuken. Lee maakt bijvoorbeeld haaievinnensoep van dunne draden van hydrocolloïden."

Attica
Ten tweede noemen de critici Attica in Australië. "MBen Shewry serveert 'emotioneel voedsel', gebaseerd op persoonlijke herinneringen en bij elkaar gestruinde ingrediënten. Matt Preston zegt hierover: 'Het is de beste expressie van Australiës bodem'."

Aponiente
Ten derde is daar het Spaanse restaurant Aponiente. "De met umami gevulde risotto met plankton van Ángel León maakt de chef de René Redzepi van de oceaan."

Fäviken Magasinet
Ten vierde noemen de critici Fäviken Magasinet in Zweden. "Een moderne, primitieve eetervaring: in het restaurant hangt vlees, op de plaat ligt gebakken korstmos. Lisa Abend van Time noemt het eten van chef Magnus Nilsson's intens perfect."

Noma
Noma zelf sluit de lijst. "Noma is de volgende Noma, nietwaar?", aldus Jonathan Gold van L.A. Times. "Terwijl Redzepi symfonieën schrijft, is de rest met eetstokjes aan het spelen."

Bron:Horeca Entree
 

Nieuws

30-01-15 - De Leest*** en De Librije*** in top 50 van wereldlijst van beste restaurants lees verder

29-01-15 - Gezocht: betrokken recreatiewerknemer met interesse voor pensioen lees verder

29-01-15 - Gezocht: betrokken horecawerknemer met interesse voor pensioen lees verder

29-01-15 - VUT per 1 januari 2015 niet verhoogd lees verder

29-01-15 - Uitnodiging bijeenkomst medewerkers Van der Valk lees verder

29-01-15 - Uitnodiging bijeenkomst medewerkers Fletcher lees verder

28-01-15 - Programma Echte banen-manifestatie 31 januari lees verder

27-01-15 - Cafe de lamp wint gouden fust lees verder

26-01-15 - SER-advies toekomst pensioenstelsel lees verder

23-01-15 - Werkgever: Levensstijl personeel gaat mij niets aan lees verder

22-01-15 - Hotel The Toren in Amsterdam beste hotel van Nederland lees verder

21-01-15 - Kanshebbers eerste editie Restaurant Awards lees verder

20-01-15 - Nominaties verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2015 Recreatie bekend lees verder

20-01-15 - Steeds meer Chinese toeristen komen naar Nederland lees verder

20-01-15 - Informeel gesprek cao recreatie lees verder

20-01-15 - Nominaties Groepsaccommodatie van het jaar 2014 bekend lees verder

19-01-15 - Horecava 2015 weerspiegelt opleving horecabranche lees verder

19-01-15 - Kok Bart van Olphen verovert de wereld via Instagram lees verder

19-01-15 - Campings van het Jaar 2015 lees verder

19-01-15 - FNV: Hogere pensioenen door samengaan pensioenfondsen lees verder

15-01-15 - Stempels Beste leerbedrijf horeca 2014 lees verder

14-01-15 - Green Key voor bedrijfsrestaurants gelanceerd lees verder

14-01-15 - Dagobertducktaks: belastingmaatregel van het jaar lees verder

13-01-15 - Sectorevent Werken in de recreatie lees verder

13-01-15 - Nieuw elan SVH Meestertitels: SVH en Gildencollectief tekenen convenant lees verder

12-01-15 - Wordt 2015 het jaar van de straat? lees verder

12-01-15 - Toekomst van ons pensioen. Uw mening telt! lees verder

12-01-15 - Brancheorganisatie ziet verkopen horeca toenemen lees verder

12-01-15 - FNV Horeca moet toiletposter Horecava 2015 aanpassen van beursorganisatie lees verder

09-01-15 - Inschrijving Terras Top 100 2015 start op Horecava lees verder



Nieuwsarchief