Je bent hier: De volgende Noma: 4 restaurants maken kans

De volgende Noma: 4 restaurants maken kans

11-05-12

5, of eigenlijk 4, restaurants zijn volgens het Amerikaanse magazine Food & Wine 'de volgende Noma'.

 Dit Deense restaurant van chef René Redzepi staat al jaren op nummer 1 in de lijst van 's werelds 50 beste restaurants. Restaurantcritici van Food & Wine voorspellen nu dat 4 andere de volgende Noma zouden kunnen zijn.

Benu
Ten eerste noemen ze Benu in San Francisco. "Michael Bauer van de krant The San Francisco prijst chef Corey Lees adembenemende, moderne oost-ontmoet-west-keuken. Lee maakt bijvoorbeeld haaievinnensoep van dunne draden van hydrocolloïden."

Attica
Ten tweede noemen de critici Attica in Australië. "MBen Shewry serveert 'emotioneel voedsel', gebaseerd op persoonlijke herinneringen en bij elkaar gestruinde ingrediënten. Matt Preston zegt hierover: 'Het is de beste expressie van Australiës bodem'."

Aponiente
Ten derde is daar het Spaanse restaurant Aponiente. "De met umami gevulde risotto met plankton van Ángel León maakt de chef de René Redzepi van de oceaan."

Fäviken Magasinet
Ten vierde noemen de critici Fäviken Magasinet in Zweden. "Een moderne, primitieve eetervaring: in het restaurant hangt vlees, op de plaat ligt gebakken korstmos. Lisa Abend van Time noemt het eten van chef Magnus Nilsson's intens perfect."

Noma
Noma zelf sluit de lijst. "Noma is de volgende Noma, nietwaar?", aldus Jonathan Gold van L.A. Times. "Terwijl Redzepi symfonieën schrijft, is de rest met eetstokjes aan het spelen."

Bron:Horeca Entree
 



Print deze pagina

Nieuws

25-08-16 - Werken tijdens de hitte! lees verder

24-08-16 - Aantal oproepkrachten stijgt nog steeds lees verder

23-08-16 - Keukens sterrenrestaurants vaak vies lees verder

22-08-16 - Toerisme steeds belangrijker voor economie lees verder

20-08-16 - Hygiene Bastion hotels onder de maat lees verder

19-08-16 - Tips van het beste Leerbedrijf Vroeg in Bunnik lees verder

19-08-16 - Toerismesector steeds belangrijker lees verder

19-08-16 - Hoog tijd voor betere bescherming werknemers bij doorstart na faillissement lees verder

17-08-16 - Nieuwe SVH Meestertitel op komst lees verder

17-08-16 - Vlaamse en Nederlandse chefs slaan handen ineen voor zorgmaaltijd lees verder

16-08-16 - Supermarkt met restaurant van start in Den Haag lees verder

16-08-16 - 46,8 miljoen Duitse dagtochten naar Nederland lees verder

12-08-16 - Kraanwater massaal geschonken door Limburgse horeca lees verder

12-08-16 - Groei evenementen in groengebieden van Noord-Holland lees verder

11-08-16 - NBTC past groeiverwachting voor inkomend toerisme aan lees verder

11-08-16 - Verkiezingen Pensioenfonds Horeca en Catering! lees verder

10-08-16 - Nederland heeft hoogste dichtheid aan Escape Rooms lees verder

09-08-16 - FNV: pak ongelijkheid aan, lage inkomens verdienen beter! lees verder

09-08-16 - Ziekenhuisdirecteur vindt eigen maaltijden niet te eten lees verder

08-08-16 - Sergio Herman lanceert wegwerpservies lees verder

05-08-16 - Horecawerknemers miljoenen kwijt aan overuren! lees verder

05-08-16 - Resultaten groot bieronderzoek lees verder

04-08-16 - Dolfinarium wil grootste waterpark van Nederland bouwen lees verder

03-08-16 - 41 procent van gemeenten heft meer toeristenbelasting in 2016 lees verder

03-08-16 - Grondpersoneel KLM schaalt acties op lees verder

03-08-16 - Horeca verdeeld over AH-restaurantactie lees verder

02-08-16 - FNV: We gaan praten met KLM, zodra KLM bereid is te bewegen lees verder

02-08-16 - 1,3 miljoen toeristen op vakantie naar de Wadden lees verder

02-08-16 - Nederland in top zes consumentenvertrouwen EU lees verder

29-07-16 - Markt voor nieuwe en luxe recreatiewoningen herstelt sterk lees verder



Nieuwsarchief