Je bent hier: De volgende Noma: 4 restaurants maken kans

De volgende Noma: 4 restaurants maken kans

11-05-12

5, of eigenlijk 4, restaurants zijn volgens het Amerikaanse magazine Food & Wine 'de volgende Noma'.

 Dit Deense restaurant van chef René Redzepi staat al jaren op nummer 1 in de lijst van 's werelds 50 beste restaurants. Restaurantcritici van Food & Wine voorspellen nu dat 4 andere de volgende Noma zouden kunnen zijn.

Benu
Ten eerste noemen ze Benu in San Francisco. "Michael Bauer van de krant The San Francisco prijst chef Corey Lees adembenemende, moderne oost-ontmoet-west-keuken. Lee maakt bijvoorbeeld haaievinnensoep van dunne draden van hydrocolloïden."

Attica
Ten tweede noemen de critici Attica in Australië. "MBen Shewry serveert 'emotioneel voedsel', gebaseerd op persoonlijke herinneringen en bij elkaar gestruinde ingrediënten. Matt Preston zegt hierover: 'Het is de beste expressie van Australiës bodem'."

Aponiente
Ten derde is daar het Spaanse restaurant Aponiente. "De met umami gevulde risotto met plankton van Ángel León maakt de chef de René Redzepi van de oceaan."

Fäviken Magasinet
Ten vierde noemen de critici Fäviken Magasinet in Zweden. "Een moderne, primitieve eetervaring: in het restaurant hangt vlees, op de plaat ligt gebakken korstmos. Lisa Abend van Time noemt het eten van chef Magnus Nilsson's intens perfect."

Noma
Noma zelf sluit de lijst. "Noma is de volgende Noma, nietwaar?", aldus Jonathan Gold van L.A. Times. "Terwijl Redzepi symfonieën schrijft, is de rest met eetstokjes aan het spelen."

Bron:Horeca Entree
 



Print deze pagina

Nieuws

01-07-16 - Compensatieregeling voor te lage WW-uitkering is te laat of ontbreekt lees verder

01-07-16 - FNV: Wet werk en Zekerheid werkt goed lees verder

30-06-16 - Hij is er weer, jouw pensioenjaaropgave! lees verder

29-06-16 - Een andere baan! En mijn pensioen dan? lees verder

29-06-16 - Onderhandelingsresultaat cao recreatie bereikt lees verder

28-06-16 - Nederland ontvangt deze zomer ruim 8 miljoen toeristen lees verder

28-06-16 - Ziekteverzuim in de horeca het laagst lees verder

27-06-16 - FNV en Europese vakbeweging: Zorg met spoed voor een socialer Europa! lees verder

22-06-16 - Aanval geopend op rookruimtes horeca lees verder

22-06-16 - FNV: Goed dat werknemers steviger rol krijgen bij prepack faillissementen lees verder

21-06-16 - FNV Catering bereikt 2,5% loonsverhoging in nieuwe cao lees verder

21-06-16 - Vacature: Bestuurder secretaris-penningmeester lees verder

21-06-16 - Nibud: vakantie weer populair lees verder

20-06-16 - Onderhandelingsresultaat over nieuwe cao Zwembaden en Sociale Agenda lees verder

20-06-16 - Consumenten besteden evenveel als jaar eerder lees verder

17-06-16 - Top 25 grootste cateraars 2016 lees verder

17-06-16 - Feiten en fabels over onzeker werk lees verder

16-06-16 - Oranje en geel trendkleur op tafel horeca lees verder

16-06-16 - Krachtig geluid tijdens koopkrachtmanifestatie Amersfoort lees verder

15-06-16 - Het beste restaurant van de wereld staat in... ItaliŽ lees verder

15-06-16 - Update: eindbod vakbonden nieuwe cao recreatie lees verder

14-06-16 - Steeds meer cateringbedrijven richten zich op festivals lees verder

10-06-16 - Jouw leukste collega in de recreatie! lees verder

10-06-16 - KHN in gesprek met Asscher over Wokakkoord lees verder

10-06-16 - Eerste cao afgesloten met nieuwe flexwet lees verder

09-06-16 - Update: cao-commissie FNV Recreatie niet akkoord met eindbod werkgevers lees verder

08-06-16 - Meer afspraken over echte banen, ondanks tweedeling werkgevers lees verder

08-06-16 - Vakcentrales: Politiek, neem verantwoordelijkheid voor onze pensioenen lees verder

06-06-16 - Reactie op CPB ramingen: Tijd voor nieuw investeringsmenu in plaats van bezuinigingsmenu lees verder

03-06-16 - Scoolcard stimuleert leerling gezond te leven lees verder



Nieuwsarchief