Je bent hier: De volgende Noma: 4 restaurants maken kans

De volgende Noma: 4 restaurants maken kans

11-05-12

5, of eigenlijk 4, restaurants zijn volgens het Amerikaanse magazine Food & Wine 'de volgende Noma'.

 Dit Deense restaurant van chef René Redzepi staat al jaren op nummer 1 in de lijst van 's werelds 50 beste restaurants. Restaurantcritici van Food & Wine voorspellen nu dat 4 andere de volgende Noma zouden kunnen zijn.

Benu
Ten eerste noemen ze Benu in San Francisco. "Michael Bauer van de krant The San Francisco prijst chef Corey Lees adembenemende, moderne oost-ontmoet-west-keuken. Lee maakt bijvoorbeeld haaievinnensoep van dunne draden van hydrocolloïden."

Attica
Ten tweede noemen de critici Attica in Australië. "MBen Shewry serveert 'emotioneel voedsel', gebaseerd op persoonlijke herinneringen en bij elkaar gestruinde ingrediënten. Matt Preston zegt hierover: 'Het is de beste expressie van Australiës bodem'."

Aponiente
Ten derde is daar het Spaanse restaurant Aponiente. "De met umami gevulde risotto met plankton van Ángel León maakt de chef de René Redzepi van de oceaan."

Fäviken Magasinet
Ten vierde noemen de critici Fäviken Magasinet in Zweden. "Een moderne, primitieve eetervaring: in het restaurant hangt vlees, op de plaat ligt gebakken korstmos. Lisa Abend van Time noemt het eten van chef Magnus Nilsson's intens perfect."

Noma
Noma zelf sluit de lijst. "Noma is de volgende Noma, nietwaar?", aldus Jonathan Gold van L.A. Times. "Terwijl Redzepi symfonieën schrijft, is de rest met eetstokjes aan het spelen."

Bron:Horeca Entree
 

Nieuws

06-03-15 - Veluwe verdient status als Werelderfgoed lees verder

06-03-15 - Amsterdam en Sodexo breiden samenwerking uit lees verder

05-03-15 - Hier moet het over gaan: Armer & rijker lees verder

04-03-15 - Vraag naar gezonde lunch groeit lees verder

04-03-15 - Elke Plek: rechtstreeks kiezen uit meer dan 100.000 leuke recreatieverblijven lees verder

03-03-15 - Horeca en catering kopen meer verse groenten en fruit lees verder

03-03-15 - Afschaffen van lage btw kost 55.000 banen lees verder

02-03-15 - Een lager netto-loon, hoe kan dat? lees verder

02-03-15 - Horeca kent uitzonderingen op plastic tassen verbod lees verder

27-02-15 - CBS: 2014 beste horecajaar sinds 2008 lees verder

26-02-15 - Hoe machtig is de vakbond nog? lees verder

26-02-15 - Horeca-ondernemers leven rookverbod beter na lees verder

25-02-15 - Afzien uit keukens in de hel lees verder

24-02-15 - V&D mag lonen niet verlagen lees verder

23-02-15 - Sergio Herman is bierambassadeur lees verder

23-02-15 - Pensioenen in de horeca verhoogd lees verder

23-02-15 - Pensioenen in de catering verhoogd lees verder

23-02-15 - Interpol onderschept recordhoeveelheden namaakvoedsel lees verder

20-02-15 - 6,1 miljoen mensen hebben cao lees verder

19-02-15 - Libema neemt drie dierenparken over en sluit vestiging Epe lees verder

19-02-15 - Voorronde Catering Cup mogelijk naar Nederland lees verder

19-02-15 - Einde cao dreigt lees verder

18-02-15 - Horecaplannen in reuzenrad op Pier van Scheveningen lees verder

17-02-15 - Minister Plasterk blaast drankplan af lees verder

17-02-15 - FNV Recreatie: Onderhandelingsresultaat cao Recreatie bereikt lees verder

17-02-15 - Roompot bouwt zeven nieuwe vakantieparken in Zeeland lees verder

16-02-15 - Vooruitzichten horeca licht positief lees verder

13-02-15 - Half miljoen voorjaarsvakanties in eigen land lees verder

13-02-15 - ProFri van start met Goed Gefrituurd Keurmerk lees verder

13-02-15 - Minister Asscher zoekt oplossing voor ontslagregeling lees verder



Nieuwsarchief