Je bent hier: De volgende Noma: 4 restaurants maken kans

De volgende Noma: 4 restaurants maken kans

11-05-12

5, of eigenlijk 4, restaurants zijn volgens het Amerikaanse magazine Food & Wine 'de volgende Noma'.

 Dit Deense restaurant van chef René Redzepi staat al jaren op nummer 1 in de lijst van 's werelds 50 beste restaurants. Restaurantcritici van Food & Wine voorspellen nu dat 4 andere de volgende Noma zouden kunnen zijn.

Benu
Ten eerste noemen ze Benu in San Francisco. "Michael Bauer van de krant The San Francisco prijst chef Corey Lees adembenemende, moderne oost-ontmoet-west-keuken. Lee maakt bijvoorbeeld haaievinnensoep van dunne draden van hydrocolloïden."

Attica
Ten tweede noemen de critici Attica in Australië. "MBen Shewry serveert 'emotioneel voedsel', gebaseerd op persoonlijke herinneringen en bij elkaar gestruinde ingrediënten. Matt Preston zegt hierover: 'Het is de beste expressie van Australiës bodem'."

Aponiente
Ten derde is daar het Spaanse restaurant Aponiente. "De met umami gevulde risotto met plankton van Ángel León maakt de chef de René Redzepi van de oceaan."

Fäviken Magasinet
Ten vierde noemen de critici Fäviken Magasinet in Zweden. "Een moderne, primitieve eetervaring: in het restaurant hangt vlees, op de plaat ligt gebakken korstmos. Lisa Abend van Time noemt het eten van chef Magnus Nilsson's intens perfect."

Noma
Noma zelf sluit de lijst. "Noma is de volgende Noma, nietwaar?", aldus Jonathan Gold van L.A. Times. "Terwijl Redzepi symfonieën schrijft, is de rest met eetstokjes aan het spelen."

Bron:Horeca Entree
 



Print deze pagina

Nieuws

02-12-16 - Aantal koffiebars stijgt in Nederland lees verder

02-12-16 - FNV blij met verkenning nieuw pensioencontract lees verder

01-12-16 - Trendrapport toerisme en recreatie: meer focus op het buitenland lees verder

01-12-16 - Regels zijn nodig om race naar beneden te stoppen lees verder

30-11-16 - Omzet stijgt, lonen horecamedewerkers staan stil! lees verder

30-11-16 - Omzet horeca stijgt sterk lees verder

29-11-16 - Meer kans op werk voor mensen met een arbeidsbeperking door verplichtstelling gemeenten lees verder

29-11-16 - Europese finale Bocuse d’Or 2018 in Turijn lees verder

29-11-16 - Waarom de omgeving het succes bepaalt van verblijfsaccommodaties lees verder

28-11-16 - FNVers slaan groot alarm over race naar beneden! lees verder

28-11-16 - Start De Week Van de Cateraar lees verder

25-11-16 - Vakbonden bestrijden geweld tegen vrouwen lees verder

25-11-16 - Last minute-reserveringsapp Laatste Tafeltje gaat landelijk lees verder

24-11-16 - Checklist voor een uitdagende, avontuurlijke en beheersbare speeltuin lees verder

24-11-16 - Hutten Catering behaalt hoogste score bedrijfsrestaurants lees verder

22-11-16 - Stop verder verhogen AOW-leeftijd lees verder

22-11-16 - Horecawerknemers lopen duizenden euros mis lees verder

22-11-16 - DNB: lonen in winstgevende bedrijfstakken moeten snel omhoog lees verder

21-11-16 - Nog een week tot de start van De Week Van De Cateraar! lees verder

21-11-16 - Vakcentrales: pensioenkortingen voorkomen lees verder

18-11-16 - Brandbrief aan werkgevers: Race naar putje arbeidsmarkt keren lees verder

17-11-16 - CBS: Werkloosheid blijft dalen lees verder

16-11-16 - Internationale vakbeweging erg bezorgd over situatie in Turkije lees verder

15-11-16 - Vacature secretaris-penningmeester lees verder

15-11-16 - Bezoeker pretpark wil vaker vooraf plannen en reserveren lees verder

15-11-16 - FNV biedt minister Ploumen duizenden handtekeningen aan om handelsverdrag TiSA te stoppen lees verder

14-11-16 - Studenten aan de slag met meer groente op het bord lees verder

14-11-16 - Serveersters weggepest na aflevering omtrent fooi op tv lees verder

11-11-16 - Nederlandse werkgever beknibbelt op lunchvergoeding lees verder

11-11-16 - 4% groei van internationaal toerisme in eerste negen maanden lees verder



Nieuwsarchief