Je bent hier: De volgende Noma: 4 restaurants maken kans

De volgende Noma: 4 restaurants maken kans

11-05-12

5, of eigenlijk 4, restaurants zijn volgens het Amerikaanse magazine Food & Wine 'de volgende Noma'.

 Dit Deense restaurant van chef René Redzepi staat al jaren op nummer 1 in de lijst van 's werelds 50 beste restaurants. Restaurantcritici van Food & Wine voorspellen nu dat 4 andere de volgende Noma zouden kunnen zijn.

Benu
Ten eerste noemen ze Benu in San Francisco. "Michael Bauer van de krant The San Francisco prijst chef Corey Lees adembenemende, moderne oost-ontmoet-west-keuken. Lee maakt bijvoorbeeld haaievinnensoep van dunne draden van hydrocolloïden."

Attica
Ten tweede noemen de critici Attica in Australië. "MBen Shewry serveert 'emotioneel voedsel', gebaseerd op persoonlijke herinneringen en bij elkaar gestruinde ingrediënten. Matt Preston zegt hierover: 'Het is de beste expressie van Australiës bodem'."

Aponiente
Ten derde is daar het Spaanse restaurant Aponiente. "De met umami gevulde risotto met plankton van Ángel León maakt de chef de René Redzepi van de oceaan."

Fäviken Magasinet
Ten vierde noemen de critici Fäviken Magasinet in Zweden. "Een moderne, primitieve eetervaring: in het restaurant hangt vlees, op de plaat ligt gebakken korstmos. Lisa Abend van Time noemt het eten van chef Magnus Nilsson's intens perfect."

Noma
Noma zelf sluit de lijst. "Noma is de volgende Noma, nietwaar?", aldus Jonathan Gold van L.A. Times. "Terwijl Redzepi symfonieën schrijft, is de rest met eetstokjes aan het spelen."

Bron:Horeca Entree
 



Print deze pagina

Nieuws

17-01-17 - FNV Young & United prijswinnaar ‘Mensenrechten Dichtbij’ lees verder

16-01-17 - Kwalitaria ziet omzet flink stijgen lees verder

13-01-17 - Extra Ledencongres maandag 23 januari lees verder

11-01-17 - Meer vakanties, naar veilige bestemmingen, in 2017 lees verder

11-01-17 - Vy Vieu maakt Lekkerste Broodje Catering lees verder

11-01-17 - 11 trends in de catering voor 2017 lees verder

05-01-17 - NVWA: 20 procent meer boetes door striktere handhaving lees verder

05-01-17 - Lonen stijgen in hoogste tempo sinds 2009, horeca blijft achter lees verder

05-01-17 - FNV: echte banen leveren beste inkomensverbetering op lees verder

02-01-17 - AC Restaurants worden La Place lees verder

29-12-16 - Tien tot twintig procent horeca niet brandveilig lees verder

29-12-16 - Studenten realiseren unieke bartender-robot lees verder

28-12-16 - Brandinspecties horeca openbaar maken lees verder

23-12-16 - Sterkere banengroei in horeca dan gedacht lees verder

22-12-16 - Genomineerden verkiezing Leerbedrijf Recreatie 2017 zijn bekend lees verder

22-12-16 - Stembus F&B Professional of the Year 2017 open lees verder

21-12-16 - Kanshebbers voor Restaurant Awards 2017 lees verder

20-12-16 - Aanpassing van de Wet minimum(jeugd)loon lees verder

20-12-16 - FNV: Bedrijfsarts bij second opinion zelf kiezen lees verder

19-12-16 - Geen herkeuring 50-plussers in Wajong belangrijke stap lees verder

15-12-16 - Young & United roept Kamerleden op aanpassing jeugdloon snel af te tikken lees verder

15-12-16 - FNV wil echte banen nu economie en werkgelegenheid groeit lees verder

12-12-16 - Reactie op artikel KHN in Misset Horeca: imago horeca moet beter lees verder

22-11-16 - Horecawerknemers lopen duizenden euros mis lees verder

20-06-16 - Consumenten besteden evenveel als jaar eerder lees verder

31-05-16 - Terugblik Ledencongres lees verder

22-07-15 - FNV Horeca en Stichting Pluryn Maatschappelijke Ondernemingen sluiten mooie en respectvolle bedrijfs-cao af. lees verder

21-07-15 - Een nieuwe pensioenregeling! Wat gaat er veranderen? lees verder

04-06-15 - Versnelde verhoging AOW-leeftijd vanaf 2016 lees verder

29-05-15 - Overleg pensioenregeling lees verder



Nieuwsarchief