Je bent hier: De volgende Noma: 4 restaurants maken kans

De volgende Noma: 4 restaurants maken kans

11-05-12

5, of eigenlijk 4, restaurants zijn volgens het Amerikaanse magazine Food & Wine 'de volgende Noma'.

 Dit Deense restaurant van chef René Redzepi staat al jaren op nummer 1 in de lijst van 's werelds 50 beste restaurants. Restaurantcritici van Food & Wine voorspellen nu dat 4 andere de volgende Noma zouden kunnen zijn.

Benu
Ten eerste noemen ze Benu in San Francisco. "Michael Bauer van de krant The San Francisco prijst chef Corey Lees adembenemende, moderne oost-ontmoet-west-keuken. Lee maakt bijvoorbeeld haaievinnensoep van dunne draden van hydrocolloïden."

Attica
Ten tweede noemen de critici Attica in Australië. "MBen Shewry serveert 'emotioneel voedsel', gebaseerd op persoonlijke herinneringen en bij elkaar gestruinde ingrediënten. Matt Preston zegt hierover: 'Het is de beste expressie van Australiës bodem'."

Aponiente
Ten derde is daar het Spaanse restaurant Aponiente. "De met umami gevulde risotto met plankton van Ángel León maakt de chef de René Redzepi van de oceaan."

Fäviken Magasinet
Ten vierde noemen de critici Fäviken Magasinet in Zweden. "Een moderne, primitieve eetervaring: in het restaurant hangt vlees, op de plaat ligt gebakken korstmos. Lisa Abend van Time noemt het eten van chef Magnus Nilsson's intens perfect."

Noma
Noma zelf sluit de lijst. "Noma is de volgende Noma, nietwaar?", aldus Jonathan Gold van L.A. Times. "Terwijl Redzepi symfonieën schrijft, is de rest met eetstokjes aan het spelen."

Bron:Horeca Entree
 

Nieuws

21-08-14 - Rusland gaat meer McDonalds checken lees verder

21-08-14 - Korting voor studenten in horeca Amsterdam lees verder

20-08-14 - Inschrijven voor beste bioproduct van Nederland lees verder

20-08-14 - Vakbondsjongeren vinden nieuw pensioenstelsel eerlijker lees verder

19-08-14 - Helft scholieren wil gezonder eten lees verder

19-08-14 - Tot vrijdag stemmen op publieksprijs Mooiste Bar lees verder

18-08-14 - Pak je pauze in the picture lees verder

18-08-14 - Ambachtelijk ijs populair; aantal ijssalons verdubbeld lees verder

14-08-14 - FNV: broos herstel levert onvoldoende banen op lees verder

13-08-14 - Overgewicht kan leiden tot ontslag lees verder

12-08-14 - Dierentuin als dagje uit steeds populairder lees verder

12-08-14 - Strandtenten lijden onder zuinige badgast lees verder

11-08-14 - Prijsstijgingen restaurants lager dan inflatie lees verder

08-08-14 - Allergische passagier krijgt geen vergoeding lees verder

08-08-14 - Toeristische sector slecht bereikbaar lees verder

08-08-14 - Nederlandse hotels winnen World Travel Award lees verder

07-08-14 - Finale beste hamburger van Nederland lees verder

07-08-14 - Campings puilen uit lees verder

07-08-14 - Kosten dagje uit flink gestegen lees verder

06-08-14 - Genomineerden VEKABO Camping van het jaar 2014 bekend! lees verder

06-08-14 - ‘Tour de France stuwt hotelprijzen in Utrecht’ lees verder

05-08-14 - Overlijdensbericht Koos Sentel (29 juli 1944 - † 28 juli 2014) lees verder

05-08-14 - ING: Groeicijfers voor Horeca lees verder

04-08-14 - Nederlander in top 16 beste bartenders ter wereld lees verder

01-08-14 - Aziatische restaurants profiteren van crisis lees verder

31-07-14 - FNV: dwingende maatregelen nodig tegen stress lees verder

30-07-14 - Jongeren komen voor het goeie gevoel, ouderen voor de service lees verder

29-07-14 - Airbnb stapt in zakelijke reismarkt lees verder

28-07-14 - Wereldmuseum Rotterdam krijgt eigen boetiekhotel lees verder

28-07-14 - Starbucks: hoogste omzet ooit in derde kwartaal lees verder



Nieuwsarchief