Je bent hier: De volgende Noma: 4 restaurants maken kans

De volgende Noma: 4 restaurants maken kans

11-05-12

5, of eigenlijk 4, restaurants zijn volgens het Amerikaanse magazine Food & Wine 'de volgende Noma'.

 Dit Deense restaurant van chef René Redzepi staat al jaren op nummer 1 in de lijst van 's werelds 50 beste restaurants. Restaurantcritici van Food & Wine voorspellen nu dat 4 andere de volgende Noma zouden kunnen zijn.

Benu
Ten eerste noemen ze Benu in San Francisco. "Michael Bauer van de krant The San Francisco prijst chef Corey Lees adembenemende, moderne oost-ontmoet-west-keuken. Lee maakt bijvoorbeeld haaievinnensoep van dunne draden van hydrocolloïden."

Attica
Ten tweede noemen de critici Attica in Australië. "MBen Shewry serveert 'emotioneel voedsel', gebaseerd op persoonlijke herinneringen en bij elkaar gestruinde ingrediënten. Matt Preston zegt hierover: 'Het is de beste expressie van Australiës bodem'."

Aponiente
Ten derde is daar het Spaanse restaurant Aponiente. "De met umami gevulde risotto met plankton van Ángel León maakt de chef de René Redzepi van de oceaan."

Fäviken Magasinet
Ten vierde noemen de critici Fäviken Magasinet in Zweden. "Een moderne, primitieve eetervaring: in het restaurant hangt vlees, op de plaat ligt gebakken korstmos. Lisa Abend van Time noemt het eten van chef Magnus Nilsson's intens perfect."

Noma
Noma zelf sluit de lijst. "Noma is de volgende Noma, nietwaar?", aldus Jonathan Gold van L.A. Times. "Terwijl Redzepi symfonieën schrijft, is de rest met eetstokjes aan het spelen."

Bron:Horeca Entree
 

Nieuws

22-05-15 - Recordaantal horecabedrijven neemt deel aan 11e Nacht van Fooi lees verder

22-05-15 - Een plek zonder Hostmanship voelt leeg lees verder

22-05-15 - Bezit van recreatiewoning wint sterk aan populariteit lees verder

21-05-15 - Stan Kerckhoffs ge´naugureerd als SVH Meestergastheer lees verder

21-05-15 - Speciaal programma van Eurest zet gasten aan tot gezonder eten lees verder

21-05-15 - Eindelijk weer naar buiten lees verder

20-05-15 - Verkiezingen beste strandpaviljoen 2015 lees verder

20-05-15 - Meld collegaĺs aan voor Misset Catering Awards lees verder

19-05-15 - Haagse regio kampt met tekort aan horecakoks lees verder

19-05-15 - Bedrijfscatering manier om leefstijl medewerkers te be´nvloeden? lees verder

19-05-15 - 500.000 Nederlanders op pinkstervakantie in eigen land lees verder

18-05-15 - FNV begint met acties en stakingen om cao - de grens is bereikt lees verder

15-05-15 - Sterrenchef Erik van Loo geeft foodies kijkje in eigen keuken lees verder

15-05-15 - Nieuwe attractie Bobbejaanland officieel geopend lees verder

13-05-15 - Medewerkers beoordelen facilitaire services met 7.2 lees verder

13-05-15 - Nieuwe wet werk en zekerheid Eenvandaag lees verder

13-05-15 - Nieuwe wet werk en zekerheid Eenvandaag lees verder

12-05-15 - Veel steun voor antirookwetgeving in Nederland lees verder

12-05-15 - Aantal vakantieplannen voor het eerst sinds 2011 weer in de lift lees verder

11-05-15 - De cao commissie contactcatering lees verder

08-05-15 - Horecamedewerkster Sylvia Louwerse vanavond in EenVandaag! lees verder

08-05-15 - Gezocht: betrokken recreatiewerknemer met interesse voor pensioen lees verder

07-05-15 - Jaarverslag 2014 lees verder

06-05-15 - Hotelmarkt rekent af met crisis lees verder

06-05-15 - Gezocht: Mooiste Bar van Nederland 2015 lees verder

01-05-15 - Dag van de Echte banen, zeer succesvol! lees verder

01-05-15 - Onderhandelingen cao catering derde ronde lees verder

30-04-15 - Versnelde verhoging AOW-leeftijd; Tweede Kamer is akkoord! lees verder

29-04-15 - Boekpresentatie WTFACT: alles over de positie van werkende jongeren lees verder

29-04-15 - Winnaars Diamond ThemePark Awards 2015 zijn bekend lees verder



Nieuwsarchief