Je bent hier: De volgende Noma: 4 restaurants maken kans

De volgende Noma: 4 restaurants maken kans

11-05-12

5, of eigenlijk 4, restaurants zijn volgens het Amerikaanse magazine Food & Wine 'de volgende Noma'.

 Dit Deense restaurant van chef René Redzepi staat al jaren op nummer 1 in de lijst van 's werelds 50 beste restaurants. Restaurantcritici van Food & Wine voorspellen nu dat 4 andere de volgende Noma zouden kunnen zijn.

Benu
Ten eerste noemen ze Benu in San Francisco. "Michael Bauer van de krant The San Francisco prijst chef Corey Lees adembenemende, moderne oost-ontmoet-west-keuken. Lee maakt bijvoorbeeld haaievinnensoep van dunne draden van hydrocolloïden."

Attica
Ten tweede noemen de critici Attica in Australië. "MBen Shewry serveert 'emotioneel voedsel', gebaseerd op persoonlijke herinneringen en bij elkaar gestruinde ingrediënten. Matt Preston zegt hierover: 'Het is de beste expressie van Australiës bodem'."

Aponiente
Ten derde is daar het Spaanse restaurant Aponiente. "De met umami gevulde risotto met plankton van Ángel León maakt de chef de René Redzepi van de oceaan."

Fäviken Magasinet
Ten vierde noemen de critici Fäviken Magasinet in Zweden. "Een moderne, primitieve eetervaring: in het restaurant hangt vlees, op de plaat ligt gebakken korstmos. Lisa Abend van Time noemt het eten van chef Magnus Nilsson's intens perfect."

Noma
Noma zelf sluit de lijst. "Noma is de volgende Noma, nietwaar?", aldus Jonathan Gold van L.A. Times. "Terwijl Redzepi symfonieën schrijft, is de rest met eetstokjes aan het spelen."

Bron:Horeca Entree
 



Print deze pagina

Nieuws

30-05-16 - Bijna helft toprestaurants betaalt geen overuren uit lees verder

27-05-16 - FNV slaat alarm over TTIP op zaterdag 28 mei lees verder

27-05-16 - FNV Horeca wint SAN Accent met Foodsy! lees verder

26-05-16 - Minimumloon iets omhoog per 1 juli 2016 lees verder

26-05-16 - FNV opent 35 vakbondshuizen voor leden en niet-leden lees verder

25-05-16 - Principe akkoord cao catering bereikt lees verder

24-05-16 - Ranglijst Horeca Top 100 2016 lees verder

24-05-16 - Helft hotelkamers is smerig lees verder

23-05-16 - Nu al 5000 mensen een echte baan dankzij afspraken in cao’s lees verder

23-05-16 - Consument laat geld rollen in horeca lees verder

19-05-16 - Eerste Virtual Reality restaurant in Nederland lees verder

18-05-16 - Alle culinaire trendwatchers houden Scandinavie in de gaten lees verder

17-05-16 - Merendeel van de flexwerkers heeft een tijdelijk contract uit noodzaak lees verder

17-05-16 - Keukenhof blijft populair lees verder

17-05-16 - FNV Horeca in Metro: obers en serveersters verdienen ook eerlijk loon lees verder

13-05-16 - 30 miljoen maaltijden jaarlijks geborgd dankzij audits lees verder

13-05-16 - Nederlandse economie groeit opnieuw: meer besteding in horeca lees verder

13-05-16 - Iets minder vakantieplannen met Pinksteren lees verder

12-05-16 - NOS: tekort aan goede koks in Nederland lees verder

11-05-16 - Cao-onderhandelingen verlopen moeizaam lees verder

11-05-16 - Top 10 pretparkvakanties in Nederland en Europa lees verder

10-05-16 - Nederlanders verruilen camping voor hotel lees verder

10-05-16 - Hotels kunnen in 2016 meer gasten en omzet verwachten lees verder

09-05-16 - 1 mei een groot succes lees verder

06-05-16 - Horeca blijft langer open om drukte te spreiden lees verder

03-05-16 - Veel signalen van onderbetaling bij inspectie horeca door Inspectie SZW lees verder

10-01-16 - Van opera naar horeca! lees verder

29-12-15 - Wettelijk minimumloon per 1 januari 2016 lees verder

11-12-15 - Gezocht: betrokken persoon (werkzaam of werkzaam geweest in de horeca of catering) met interesse voor pensioen! lees verder

02-12-15 - KLM strikt Onno Kokmeijer voor vliegtuigmaaltijden lees verder



Nieuwsarchief