Je bent hier: Beste wijn-dessertcombinatie gezocht

Beste wijn-dessertcombinatie gezocht

16-05-12

Restaurants kunnen zich weer aanmelden voor de Roussillon Dessert Trophy, de strijd om de beste wijn-dessertcombi.

Het gaat dit jaar om de beste combinatie van een Vin Doux Naturel uit Roussillon en een dessert met gedroogd fruit en/of honing. Chefs en sommeliers die denken dit het beste te kunnen doen, kunnen zich tot donderdag 24 mei aanmelden.

Uit alle inzendingen kiest een vakjury de 4 beste (recepten van) teams. Zij gaan door naar de Nederlandse finale op maandag 24 september in Leiden.

Beoordeling
Voor de beoordeling kijkt de jury in eerste instantie naar de combinatie en argumentatie van het dessert en de bijbehorende wijnkeuze. Daarnaast tellen de presentatie, originaliteit, de kwaliteit van de producten en natuurlijk de smaak mee.

Winnaars

Het winnende team doet in april 2013 mee aan de Europese finale in Frankrijk. De hoofdprijs hiervan is een reis naar de Roussillon.

Vorig jaar grepen Martijn Wetsteijn en Leroy Pechler van De Zwethheul net naast de Europese titel.

Bron: Horeca Entree



Print deze pagina

Nieuws

02-12-16 - Aantal koffiebars stijgt in Nederland lees verder

02-12-16 - FNV blij met verkenning nieuw pensioencontract lees verder

01-12-16 - Trendrapport toerisme en recreatie: meer focus op het buitenland lees verder

01-12-16 - Regels zijn nodig om race naar beneden te stoppen lees verder

30-11-16 - Omzet stijgt, lonen horecamedewerkers staan stil! lees verder

30-11-16 - Omzet horeca stijgt sterk lees verder

29-11-16 - Meer kans op werk voor mensen met een arbeidsbeperking door verplichtstelling gemeenten lees verder

29-11-16 - Europese finale Bocuse d’Or 2018 in Turijn lees verder

29-11-16 - Waarom de omgeving het succes bepaalt van verblijfsaccommodaties lees verder

28-11-16 - FNVers slaan groot alarm over race naar beneden! lees verder

28-11-16 - Start De Week Van de Cateraar lees verder

25-11-16 - Vakbonden bestrijden geweld tegen vrouwen lees verder

25-11-16 - Last minute-reserveringsapp Laatste Tafeltje gaat landelijk lees verder

24-11-16 - Checklist voor een uitdagende, avontuurlijke en beheersbare speeltuin lees verder

24-11-16 - Hutten Catering behaalt hoogste score bedrijfsrestaurants lees verder

22-11-16 - Stop verder verhogen AOW-leeftijd lees verder

22-11-16 - Horecawerknemers lopen duizenden euros mis lees verder

22-11-16 - DNB: lonen in winstgevende bedrijfstakken moeten snel omhoog lees verder

21-11-16 - Nog een week tot de start van De Week Van De Cateraar! lees verder

21-11-16 - Vakcentrales: pensioenkortingen voorkomen lees verder

18-11-16 - Brandbrief aan werkgevers: Race naar putje arbeidsmarkt keren lees verder

17-11-16 - CBS: Werkloosheid blijft dalen lees verder

16-11-16 - Internationale vakbeweging erg bezorgd over situatie in Turkije lees verder

15-11-16 - Vacature secretaris-penningmeester lees verder

15-11-16 - Bezoeker pretpark wil vaker vooraf plannen en reserveren lees verder

15-11-16 - FNV biedt minister Ploumen duizenden handtekeningen aan om handelsverdrag TiSA te stoppen lees verder

14-11-16 - Studenten aan de slag met meer groente op het bord lees verder

14-11-16 - Serveersters weggepest na aflevering omtrent fooi op tv lees verder

11-11-16 - Nederlandse werkgever beknibbelt op lunchvergoeding lees verder

11-11-16 - 4% groei van internationaal toerisme in eerste negen maanden lees verder



Nieuwsarchief