Je bent hier: Beste wijn-dessertcombinatie gezocht

Beste wijn-dessertcombinatie gezocht

16-05-12

Restaurants kunnen zich weer aanmelden voor de Roussillon Dessert Trophy, de strijd om de beste wijn-dessertcombi.

Het gaat dit jaar om de beste combinatie van een Vin Doux Naturel uit Roussillon en een dessert met gedroogd fruit en/of honing. Chefs en sommeliers die denken dit het beste te kunnen doen, kunnen zich tot donderdag 24 mei aanmelden.

Uit alle inzendingen kiest een vakjury de 4 beste (recepten van) teams. Zij gaan door naar de Nederlandse finale op maandag 24 september in Leiden.

Beoordeling
Voor de beoordeling kijkt de jury in eerste instantie naar de combinatie en argumentatie van het dessert en de bijbehorende wijnkeuze. Daarnaast tellen de presentatie, originaliteit, de kwaliteit van de producten en natuurlijk de smaak mee.

Winnaars

Het winnende team doet in april 2013 mee aan de Europese finale in Frankrijk. De hoofdprijs hiervan is een reis naar de Roussillon.

Vorig jaar grepen Martijn Wetsteijn en Leroy Pechler van De Zwethheul net naast de Europese titel.

Bron: Horeca Entree

Nieuws

01-04-15 - Uit eten gaan kost consument gemiddeld 30 euro per persoon lees verder

01-04-15 - 850.000 buitenlandse bezoekers verwacht tijdens Pasen lees verder

30-03-15 - Gigantische Gouden halve hamburger voor kampioen onderbetaling Mc Donald’s lees verder

26-03-15 - Pensioenen in de catering opnieuw verhoogd! lees verder

26-03-15 - Pensioenen in de horeca opnieuw verhoogd! lees verder

26-03-15 - FNV overhandigt vandaag rapport over onzeker werk aan minister Asscher lees verder

25-03-15 - Half loon voor volwassen werk? WTF!? lees verder

24-03-15 - Hotelontvangst in hofstad is nergens zo vriendelijk lees verder

24-03-15 - Vanavond is de kick-off van een nieuwe beweging van werkenden jongeren lees verder

23-03-15 - PERSBERICHT FNV Recreatie: Overeenstemming over 2-jarige cao Recreatie lees verder

23-03-15 - Nieuwe richtlijn voor horecageluidshinder lees verder

20-03-15 - Nederland zegt dankjewel voor kraanwater lees verder

19-03-15 - Vier met ons de Dag van de Echte banen lees verder

17-03-15 - Wat is het belang van een cao? lees verder

17-03-15 - Chef-koks leven zes tot zeven jaar korter lees verder

17-03-15 - 200 deelnemers aan Caféweek 2015 lees verder

14-03-15 - Manifest FNV Horeca 2015 lees verder

13-03-15 - Latere cafésluiting, meer drankslachtoffers lees verder

13-03-15 - Financiële problemen bij één op drie vakantieparken lees verder

13-03-15 - Horeca levert opnieuw fooi in voor goede doel lees verder

12-03-15 - Inspectie legt hotelketen boete op van 3 ton lees verder

12-03-15 - Kennemer Duincamping Bakkum Leerbedrijf van het Jaar 2015 Recreatie lees verder

11-03-15 - Sectorevent Duurzame inzetbaarheid lees verder

10-03-15 - CBS: Horeca boekt in 2014 forse omzetgroei lees verder

09-03-15 - FNV Horeca op de beurs Horeca & Food Inspiratie Venray lees verder

06-03-15 - Veluwe verdient status als Werelderfgoed lees verder

06-03-15 - Amsterdam en Sodexo breiden samenwerking uit lees verder

05-03-15 - Hier moet het over gaan: Armer & rijker lees verder

04-03-15 - Vraag naar gezonde lunch groeit lees verder

04-03-15 - Elke Plek: rechtstreeks kiezen uit meer dan 100.000 leuke recreatieverblijven lees verder



Nieuwsarchief