Je bent hier: Beste wijn-dessertcombinatie gezocht

Beste wijn-dessertcombinatie gezocht

16-05-12

Restaurants kunnen zich weer aanmelden voor de Roussillon Dessert Trophy, de strijd om de beste wijn-dessertcombi.

Het gaat dit jaar om de beste combinatie van een Vin Doux Naturel uit Roussillon en een dessert met gedroogd fruit en/of honing. Chefs en sommeliers die denken dit het beste te kunnen doen, kunnen zich tot donderdag 24 mei aanmelden.

Uit alle inzendingen kiest een vakjury de 4 beste (recepten van) teams. Zij gaan door naar de Nederlandse finale op maandag 24 september in Leiden.

Beoordeling
Voor de beoordeling kijkt de jury in eerste instantie naar de combinatie en argumentatie van het dessert en de bijbehorende wijnkeuze. Daarnaast tellen de presentatie, originaliteit, de kwaliteit van de producten en natuurlijk de smaak mee.

Winnaars

Het winnende team doet in april 2013 mee aan de Europese finale in Frankrijk. De hoofdprijs hiervan is een reis naar de Roussillon.

Vorig jaar grepen Martijn Wetsteijn en Leroy Pechler van De Zwethheul net naast de Europese titel.

Bron: Horeca Entree

Nieuws

24-04-14 - Pretpark kan niet zonder hotel lees verder

23-04-14 - Kogerstaete opnieuw 'beste hotel van Nederland' lees verder

23-04-14 - Nederlander betaalt niet extra voor 'groen' hotel lees verder

22-04-14 - 900.000 buitenlandse bezoekers tijdens Pasen lees verder

22-04-14 - Chefkok Landal Coldenhove winnaar kookwedstrijd lees verder

22-04-14 - In Rotterdam weer meer hotelovernachtingen lees verder

17-04-14 - Werken in horeca alleen voor tieners en als bijbaan lees verder

16-04-14 - Invoering rookverbod kleine horeca per 1 juli a.s. in gevaar lees verder

16-04-14 - Onderhandelingen catering: knelpunt reiskostenregeling lees verder

16-04-14 - 'Nederlandse lonen zes procent gedaald' lees verder

15-04-14 - Meer gasten voor Nederlandse hotels lees verder

15-04-14 - McDonald’s ontketent ontbijtoorlog lees verder

15-04-14 - Nederlandse hotelmarkt verwacht verdere groei in 2014 lees verder

09-04-14 - FNV Recreatie geeft Duinrell tot 15 mei de tijd om de cao na te leven lees verder

04-04-14 - 2000 FNV leden demonstreren in Brussel voor koopkracht, echte banen en sociaal Europa lees verder

04-04-14 - Slecht weer leidt tot slechtere restaurantrecensies lees verder

04-04-14 - Concurrentiestrijd: pretparken vs. musea lees verder

02-04-14 - Goede weer opsteker voor horeca lees verder

01-04-14 - Attractieparken trekken meer bezoekers lees verder

01-04-14 - Pensioenen verhoogd lees verder

01-04-14 - Bagels & Beans start met 3D-printen van bagels lees verder

01-04-14 - Aan rookverbod horeca valt niet te tornen lees verder

04-03-14 - Nu de banen nog lees verder

28-02-14 - 70 procent mannen wil geen 32–urige werkweek lees verder

20-02-14 - FNV: Banen, banen, banen! lees verder

03-02-14 - Bedrijven gebruiken vaker flexwerkers lees verder

20-01-14 - Nederlander wil weer luxe tijdens vakantie lees verder

01-11-13 - Bij restaurant Trust bepalen gasten zelf hoe veel ze afrekenen lees verder

07-10-13 - “Ge moet gewoon normaal kenne werke in de horeca” lees verder

27-06-13 - Leden FNV Recreatie akkoord met cao lees verder



Nieuwsarchief