Je bent hier: Beste wijn-dessertcombinatie gezocht

Beste wijn-dessertcombinatie gezocht

16-05-12

Restaurants kunnen zich weer aanmelden voor de Roussillon Dessert Trophy, de strijd om de beste wijn-dessertcombi.

Het gaat dit jaar om de beste combinatie van een Vin Doux Naturel uit Roussillon en een dessert met gedroogd fruit en/of honing. Chefs en sommeliers die denken dit het beste te kunnen doen, kunnen zich tot donderdag 24 mei aanmelden.

Uit alle inzendingen kiest een vakjury de 4 beste (recepten van) teams. Zij gaan door naar de Nederlandse finale op maandag 24 september in Leiden.

Beoordeling
Voor de beoordeling kijkt de jury in eerste instantie naar de combinatie en argumentatie van het dessert en de bijbehorende wijnkeuze. Daarnaast tellen de presentatie, originaliteit, de kwaliteit van de producten en natuurlijk de smaak mee.

Winnaars

Het winnende team doet in april 2013 mee aan de Europese finale in Frankrijk. De hoofdprijs hiervan is een reis naar de Roussillon.

Vorig jaar grepen Martijn Wetsteijn en Leroy Pechler van De Zwethheul net naast de Europese titel.

Bron: Horeca Entree

Nieuws

29-05-15 - Overleg pensioenregeling lees verder

29-05-15 - Overleg pensioenregeling lees verder

29-05-15 - Multitasker in de catering lees verder

28-05-15 - Hij is er weer! Jouw pensioenoverzicht lees verder

27-05-15 - FNV vreest voor groeiende onderklasse lees verder

26-05-15 - Jongeren schudden polder wakker lees verder

26-05-15 - Pinksterdrukte in pretparken lees verder

22-05-15 - Recordaantal horecabedrijven neemt deel aan 11e Nacht van Fooi lees verder

22-05-15 - Een plek zonder Hostmanship voelt leeg lees verder

22-05-15 - Bezit van recreatiewoning wint sterk aan populariteit lees verder

21-05-15 - Stan Kerckhoffs ge´naugureerd als SVH Meestergastheer lees verder

21-05-15 - Speciaal programma van Eurest zet gasten aan tot gezonder eten lees verder

21-05-15 - Eindelijk weer naar buiten lees verder

20-05-15 - Verkiezingen beste strandpaviljoen 2015 lees verder

20-05-15 - Meld collegaĺs aan voor Misset Catering Awards lees verder

19-05-15 - Haagse regio kampt met tekort aan horecakoks lees verder

19-05-15 - Bedrijfscatering manier om leefstijl medewerkers te be´nvloeden? lees verder

19-05-15 - 500.000 Nederlanders op pinkstervakantie in eigen land lees verder

18-05-15 - FNV begint met acties en stakingen om cao - de grens is bereikt lees verder

15-05-15 - Sterrenchef Erik van Loo geeft foodies kijkje in eigen keuken lees verder

15-05-15 - Nieuwe attractie Bobbejaanland officieel geopend lees verder

13-05-15 - Medewerkers beoordelen facilitaire services met 7.2 lees verder

13-05-15 - Nieuwe wet werk en zekerheid Eenvandaag lees verder

13-05-15 - Nieuwe wet werk en zekerheid Eenvandaag lees verder

12-05-15 - Veel steun voor antirookwetgeving in Nederland lees verder

12-05-15 - Aantal vakantieplannen voor het eerst sinds 2011 weer in de lift lees verder

11-05-15 - De cao commissie contactcatering lees verder

08-05-15 - Horecamedewerkster Sylvia Louwerse vanavond in EenVandaag! lees verder

08-05-15 - Gezocht: betrokken recreatiewerknemer met interesse voor pensioen lees verder

07-05-15 - Jaarverslag 2014 lees verder



Nieuwsarchief