Je bent hier: Beste wijn-dessertcombinatie gezocht

Beste wijn-dessertcombinatie gezocht

16-05-12

Restaurants kunnen zich weer aanmelden voor de Roussillon Dessert Trophy, de strijd om de beste wijn-dessertcombi.

Het gaat dit jaar om de beste combinatie van een Vin Doux Naturel uit Roussillon en een dessert met gedroogd fruit en/of honing. Chefs en sommeliers die denken dit het beste te kunnen doen, kunnen zich tot donderdag 24 mei aanmelden.

Uit alle inzendingen kiest een vakjury de 4 beste (recepten van) teams. Zij gaan door naar de Nederlandse finale op maandag 24 september in Leiden.

Beoordeling
Voor de beoordeling kijkt de jury in eerste instantie naar de combinatie en argumentatie van het dessert en de bijbehorende wijnkeuze. Daarnaast tellen de presentatie, originaliteit, de kwaliteit van de producten en natuurlijk de smaak mee.

Winnaars

Het winnende team doet in april 2013 mee aan de Europese finale in Frankrijk. De hoofdprijs hiervan is een reis naar de Roussillon.

Vorig jaar grepen Martijn Wetsteijn en Leroy Pechler van De Zwethheul net naast de Europese titel.

Bron: Horeca Entree



Print deze pagina

Nieuws

03-05-16 - Veel signalen van onderbetaling bij inspectie horeca door Inspectie SZW lees verder

02-05-16 - Nederland wil meer echte banen lees verder

02-05-16 - FNV: Duizenden mensen omarmen Dag van de Echte Banen lees verder

29-04-16 - Cao-onderhandelingen afgebroken door werkgevers lees verder

29-04-16 - SFRecreatie wordt KIKK lees verder

28-04-16 - Succesvol eerste kwartaal voor Amsterdamse hotels lees verder

26-04-16 - Fletcher voor zesde keer op rij Populairste Hotelketen lees verder

25-04-16 - CBS brengt binnenlandse vakanties statistisch in kaart lees verder

22-04-16 - Naakt dineren in restaurant in Londen lees verder

21-04-16 - Historische stap afschaffing jeugdloon, afgedwongen door acties jongvolwassenen lees verder

21-04-16 - Kabinet lost knelpunten arbeidsmarkt op lees verder

20-04-16 - Cao-onderhandelingen verlopen constructief lees verder

19-04-16 - Wijs in Werk meer dan een groot succes! lees verder

15-04-16 - Young en United geeft signaal richting McDonalds lees verder

15-04-16 - FNV herdenkt op Workers Memorial Day lees verder

15-04-16 - Cao-onderhandelingen verlopen moeizaam lees verder

14-04-16 - Hartelijk Horeca Hengelo lees verder

14-04-16 - Zaanse Schans populairst bij toeristen lees verder

13-04-16 - Het belang van de zwarte brigade in de horeca lees verder

08-04-16 - Horeca heeft verdere groei in het verschiet lees verder

07-04-16 - Eerste ronde onderhandelingen cao catering constructief verlopen lees verder

07-04-16 - Teken de petitie tegen het krimp-plan van NS! lees verder

06-04-16 - Eerste stap op weg naar een nieuwe cao recreatie lees verder

01-04-16 - Oude versie hygienecode vervalt op 1 april lees verder

15-03-16 - Verkiezingen Hoofdbestuur FNV Horecabond lees verder

15-03-16 - Hoogleraren: doorgeslagen flex schaadt bedrijfsleven lees verder

10-03-16 - Eiko de Vries stelt zich niet herkiesbaar voor het dagelijks- en hoofdbestuur en maakt een nieuwe start lees verder

10-01-16 - Van opera naar horeca! lees verder

29-12-15 - Wettelijk minimumloon per 1 januari 2016 lees verder

11-12-15 - Gezocht: betrokken persoon (werkzaam of werkzaam geweest in de horeca of catering) met interesse voor pensioen! lees verder



Nieuwsarchief