Je bent hier: Beste wijn-dessertcombinatie gezocht

Beste wijn-dessertcombinatie gezocht

16-05-12

Restaurants kunnen zich weer aanmelden voor de Roussillon Dessert Trophy, de strijd om de beste wijn-dessertcombi.

Het gaat dit jaar om de beste combinatie van een Vin Doux Naturel uit Roussillon en een dessert met gedroogd fruit en/of honing. Chefs en sommeliers die denken dit het beste te kunnen doen, kunnen zich tot donderdag 24 mei aanmelden.

Uit alle inzendingen kiest een vakjury de 4 beste (recepten van) teams. Zij gaan door naar de Nederlandse finale op maandag 24 september in Leiden.

Beoordeling
Voor de beoordeling kijkt de jury in eerste instantie naar de combinatie en argumentatie van het dessert en de bijbehorende wijnkeuze. Daarnaast tellen de presentatie, originaliteit, de kwaliteit van de producten en natuurlijk de smaak mee.

Winnaars

Het winnende team doet in april 2013 mee aan de Europese finale in Frankrijk. De hoofdprijs hiervan is een reis naar de Roussillon.

Vorig jaar grepen Martijn Wetsteijn en Leroy Pechler van De Zwethheul net naast de Europese titel.

Bron: Horeca Entree



Print deze pagina

Nieuws

29-08-16 - Senioren blij met reparatie koopkracht, maar we zijn er nog niet lees verder

29-08-16 - D66 onzeker werk voor iedereen lees verder

27-08-16 - Geavanceerde gezichtsherkenning ook toepasbaar in recreatie en toerisme lees verder

25-08-16 - Werken tijdens de hitte! lees verder

24-08-16 - Aantal oproepkrachten stijgt nog steeds lees verder

23-08-16 - Keukens sterrenrestaurants vaak vies lees verder

22-08-16 - Toerisme steeds belangrijker voor economie lees verder

20-08-16 - Hygiene Bastion hotels onder de maat lees verder

19-08-16 - Tips van het beste Leerbedrijf Vroeg in Bunnik lees verder

19-08-16 - Toerismesector steeds belangrijker lees verder

19-08-16 - Hoog tijd voor betere bescherming werknemers bij doorstart na faillissement lees verder

17-08-16 - Nieuwe SVH Meestertitel op komst lees verder

17-08-16 - Vlaamse en Nederlandse chefs slaan handen ineen voor zorgmaaltijd lees verder

16-08-16 - Supermarkt met restaurant van start in Den Haag lees verder

16-08-16 - 46,8 miljoen Duitse dagtochten naar Nederland lees verder

12-08-16 - Kraanwater massaal geschonken door Limburgse horeca lees verder

12-08-16 - Groei evenementen in groengebieden van Noord-Holland lees verder

11-08-16 - NBTC past groeiverwachting voor inkomend toerisme aan lees verder

11-08-16 - Verkiezingen Pensioenfonds Horeca en Catering! lees verder

10-08-16 - Nederland heeft hoogste dichtheid aan Escape Rooms lees verder

09-08-16 - FNV: pak ongelijkheid aan, lage inkomens verdienen beter! lees verder

09-08-16 - Ziekenhuisdirecteur vindt eigen maaltijden niet te eten lees verder

08-08-16 - Sergio Herman lanceert wegwerpservies lees verder

05-08-16 - Horecawerknemers miljoenen kwijt aan overuren! lees verder

05-08-16 - Resultaten groot bieronderzoek lees verder

04-08-16 - Dolfinarium wil grootste waterpark van Nederland bouwen lees verder

03-08-16 - 41 procent van gemeenten heft meer toeristenbelasting in 2016 lees verder

03-08-16 - Grondpersoneel KLM schaalt acties op lees verder

03-08-16 - Horeca verdeeld over AH-restaurantactie lees verder

02-08-16 - FNV: We gaan praten met KLM, zodra KLM bereid is te bewegen lees verder



Nieuwsarchief