Je bent hier: Impuls voor meer duurzame vis in de horeca

Impuls voor meer duurzame vis in de horeca

25-05-12

Euro-Toques en stichting Vis & Seizoen werken samen voor meer duurzaam verantwoorde en seizoensgebonden vis in de horeca.

Vis & Seizoen heeft namelijk speciaal voor de horeca het 'Onbezorgd 100% duurzaam'-programma. Dit stimuleert en faciliteert om het aandeel duurzaam verantwoorde vis steeds verder te vergroten zonder afbreuk te doen aan smaak, kwaliteit en marge. 

 Euro-Toques gaat nu haar leden stimuleren gebruik te maken van dit programma.
 
Inkoopkanaal
De basis voor het programma is een speciaal inkoopkanaal. Men krijgt ook toegang tot een afgeschermd deel van de website met uitgebreide informatie over duurzame en seizoensgebonden vissoorten en gerechten.
 
Deze informatie kan worden gebruikt voor menu-ontwikkeling, personeelstraining of voorlichting aan de gasten.
 
Bijeenkomsten
Verder stimuleren regelmatige bijeenkomsten, workshops en studiereizen de kennisdeling van de koks. Het programma biedt eventueel ook marketingondersteuning; de eisen waaraan een horecazaak dan moet voldoen zijn dan wel wat hoger.

Bron: Horeca Entree

Nieuws

30-10-14 - Asscher pakt pesten op werkvloer aan lees verder

30-10-14 - Voedselallergie drijft chefkoks tot waanzin lees verder

29-10-14 - Rapportage project Baan je toekomst Zwembaden en Recreatie gereed! lees verder

29-10-14 - FNV Horeca ontwikkelt eigen bedrijfs-cao lees verder

29-10-14 - FNV: de balans op de arbeidsmarkt moet terug lees verder

28-10-14 - FNV wil hoorzitting Eerste Kamer over nieuwe pensioenregels lees verder

28-10-14 - Vrijdag 7 november actie in Tilburg: stop werken zonder loon! lees verder

28-10-14 - Meerderheid schat AOW-leeftijd te laag in lees verder

27-10-14 - Inter Scaldes opnieuw nummer 1 van Lekker lees verder

27-10-14 - Geen extra controles op rookverbod lees verder

27-10-14 - Echte banen door Dagobert Duck taks lees verder

24-10-14 - Werknemers Steigenberger Kurhaus Hotel direct non-actief lees verder

24-10-14 - Nederlander zuinig in bedrijfsrestaurant lees verder

24-10-14 - Drie finalisten Publieksprijs Cafetaria Top 100 lees verder

20-10-14 - Cruisesector goed voor 357 miljoen lees verder

16-10-14 - Weinig vegetarische snacks in pretparken lees verder

16-10-14 - Toverland verkozen tot beste attractiepark lees verder

10-10-14 - Nijmegen vegetarische hoofdstad lees verder

10-10-14 - The Hague beste hotelschool van Nederland lees verder

09-10-14 - Rabobank: Kaf wordt van het koren gescheiden in horeca & recreatie lees verder

09-10-14 - NS wil vette hap duurder maken lees verder

09-10-14 - Prijs van koffie omhoog door droogte lees verder

08-10-14 - FNV: ‘Deze fusie van de baan’ lees verder

07-10-14 - Bedrijfskantine redt Hells Angels lees verder

07-10-14 - Tien procent meer kroegen failliet lees verder

07-10-14 - Kamperen in trek: 44 miljoen nachten op de camping lees verder

07-10-14 - 1,3 miljoen Nederlands op vakantie deze herfst lees verder

03-10-14 - Partycateraars bereiden zich voor op kerst lees verder

03-10-14 - Polsbandjes voor hotelgasten lees verder

01-10-14 - Ouderen nieuwe doelgroep voor dagattracties in Europa lees verder



Nieuwsarchief