Je bent hier: Impuls voor meer duurzame vis in de horeca

Impuls voor meer duurzame vis in de horeca

25-05-12

Euro-Toques en stichting Vis & Seizoen werken samen voor meer duurzaam verantwoorde en seizoensgebonden vis in de horeca.

Vis & Seizoen heeft namelijk speciaal voor de horeca het 'Onbezorgd 100% duurzaam'-programma. Dit stimuleert en faciliteert om het aandeel duurzaam verantwoorde vis steeds verder te vergroten zonder afbreuk te doen aan smaak, kwaliteit en marge. 

 Euro-Toques gaat nu haar leden stimuleren gebruik te maken van dit programma.
 
Inkoopkanaal
De basis voor het programma is een speciaal inkoopkanaal. Men krijgt ook toegang tot een afgeschermd deel van de website met uitgebreide informatie over duurzame en seizoensgebonden vissoorten en gerechten.
 
Deze informatie kan worden gebruikt voor menu-ontwikkeling, personeelstraining of voorlichting aan de gasten.
 
Bijeenkomsten
Verder stimuleren regelmatige bijeenkomsten, workshops en studiereizen de kennisdeling van de koks. Het programma biedt eventueel ook marketingondersteuning; de eisen waaraan een horecazaak dan moet voldoen zijn dan wel wat hoger.

Bron: Horeca Entree


Print deze pagina

Nieuws

26-09-16 - Tekort gekwalificeerd personeel loopt op lees verder

26-09-16 - FNV Spoor vraagt met de actie aandacht voor behoud tweede conducteur lees verder

26-09-16 - Beperkt aantal Aziatische koks in Nederlandse keukens lees verder

23-09-16 - Efteling beste familiepark en derde park van Europa lees verder

22-09-16 - CPB: vaste banen verdwijnen door beleid lees verder

22-09-16 - FNV Horeca en Stichting Pluryn Maatschappelijke Ondernemingen sluiten goede bedrijfs-cao af! lees verder

22-09-16 - Samen sta je sterk effect moet voor alle werkenden gelden lees verder

22-09-16 - Restaurants slaan handen ineen voor armoede lees verder

21-09-16 - Hapert het Nederlands toerisme? lees verder

20-09-16 - Kabinet doet veel te weinig om echte problemen in Nederland op te lossen lees verder

20-09-16 - Overwinning op jeugdloon krijgt koninklijk randje lees verder

20-09-16 - Consumenten besteden opnieuw meer lees verder

20-09-16 - FNV wil meer echte banen, herverdeling van werk en hoger inkomen voor iedereen lees verder

19-09-16 - Nederlanders boeken meer reizen in eigen land lees verder

16-09-16 - Lonen in Nederland kunnen omhoog lees verder

16-09-16 - Vakanties essentieel voor de ontwikkeling van relaties bij kinderen lees verder

16-09-16 - FNV noemt kritiek VVD op flexwet opportunistische verkiezingsretoriek lees verder

15-09-16 - Grote behoefte aan chefs door groei restaurants Amsterdam lees verder

14-09-16 - Bedrijfsarts adviseert voortaan over preventie lees verder

14-09-16 - Ben jij de kandidaat voor het Ledenparlement? lees verder

14-09-16 - Maxima Medisch Centrum stapt over op gezondere maaltijden lees verder

09-09-16 - Britse hotels goedkoper na Brexit lees verder

08-09-16 - Maaltijden in de zorg kunnen veel beter lees verder

07-09-16 - Positieve economische impact van uitgaand toerisme lees verder

06-09-16 - Meer buitenlandse toeristen zorgen voor goede toeristische zomer lees verder

06-09-16 - Uitnodiging debat verdringing op de arbeidsmarkt 15 september lees verder

02-09-16 - Center Parcs maakt aankomst- en vertrektijden flexibel lees verder

02-09-16 - Jonnie Boer en Oos Kesbeke beginnen lijn tafelzuren voor horeca lees verder

01-09-16 - Hoe duurzamer het hotel, hoe groener de gasten lees verder

01-09-16 - Start verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca 2016! lees verder



Nieuwsarchief