Je bent hier: Impuls voor meer duurzame vis in de horeca

Impuls voor meer duurzame vis in de horeca

25-05-12

Euro-Toques en stichting Vis & Seizoen werken samen voor meer duurzaam verantwoorde en seizoensgebonden vis in de horeca.

Vis & Seizoen heeft namelijk speciaal voor de horeca het 'Onbezorgd 100% duurzaam'-programma. Dit stimuleert en faciliteert om het aandeel duurzaam verantwoorde vis steeds verder te vergroten zonder afbreuk te doen aan smaak, kwaliteit en marge. 

 Euro-Toques gaat nu haar leden stimuleren gebruik te maken van dit programma.
 
Inkoopkanaal
De basis voor het programma is een speciaal inkoopkanaal. Men krijgt ook toegang tot een afgeschermd deel van de website met uitgebreide informatie over duurzame en seizoensgebonden vissoorten en gerechten.
 
Deze informatie kan worden gebruikt voor menu-ontwikkeling, personeelstraining of voorlichting aan de gasten.
 
Bijeenkomsten
Verder stimuleren regelmatige bijeenkomsten, workshops en studiereizen de kennisdeling van de koks. Het programma biedt eventueel ook marketingondersteuning; de eisen waaraan een horecazaak dan moet voldoen zijn dan wel wat hoger.

Bron: Horeca Entree

Nieuws

27-08-14 - Twitter ingezet om voedselvergiftiging op te sporen lees verder

27-08-14 - Steunbetuiging voor Gaza lees verder

26-08-14 - Milieuclub: ‘Doggybags tegen voedselverspilling’ lees verder

26-08-14 - Smerigste hotels vind je in Tilburg en Amsterdam lees verder

25-08-14 - Gemeentelijke bezuinigingsdrift maakt te veel kapot lees verder

25-08-14 - Groupon Nederland breidt uit met hotels Expedia lees verder

25-08-14 - Ook Burger King wil weg uit Verenigde Staten lees verder

25-08-14 - FNV: Bepaal jij de toekomst van de arbeidsmarkt? lees verder

22-08-14 - Noord-Beveland heeft schoonste strand lees verder

22-08-14 - Hotel Des Indes wordt voor even museum lees verder

22-08-14 - Alcoholvrije discotheek opent in Stockholm lees verder

21-08-14 - Manifest tegen IS-terreur lees verder

21-08-14 - Rusland gaat meer McDonalds checken lees verder

21-08-14 - Korting voor studenten in horeca Amsterdam lees verder

20-08-14 - Inschrijven voor beste bioproduct van Nederland lees verder

20-08-14 - Vakbondsjongeren vinden nieuw pensioenstelsel eerlijker lees verder

19-08-14 - Helft scholieren wil gezonder eten lees verder

19-08-14 - Tot vrijdag stemmen op publieksprijs Mooiste Bar lees verder

18-08-14 - Pak je pauze in the picture lees verder

18-08-14 - Ambachtelijk ijs populair; aantal ijssalons verdubbeld lees verder

14-08-14 - FNV: broos herstel levert onvoldoende banen op lees verder

13-08-14 - Overgewicht kan leiden tot ontslag lees verder

12-08-14 - Dierentuin als dagje uit steeds populairder lees verder

12-08-14 - Strandtenten lijden onder zuinige badgast lees verder

11-08-14 - Prijsstijgingen restaurants lager dan inflatie lees verder

08-08-14 - Allergische passagier krijgt geen vergoeding lees verder

08-08-14 - Toeristische sector slecht bereikbaar lees verder

08-08-14 - Nederlandse hotels winnen World Travel Award lees verder

07-08-14 - Finale beste hamburger van Nederland lees verder

07-08-14 - Campings puilen uit lees verder



Nieuwsarchief