Je bent hier: Impuls voor meer duurzame vis in de horeca

Impuls voor meer duurzame vis in de horeca

25-05-12

Euro-Toques en stichting Vis & Seizoen werken samen voor meer duurzaam verantwoorde en seizoensgebonden vis in de horeca.

Vis & Seizoen heeft namelijk speciaal voor de horeca het 'Onbezorgd 100% duurzaam'-programma. Dit stimuleert en faciliteert om het aandeel duurzaam verantwoorde vis steeds verder te vergroten zonder afbreuk te doen aan smaak, kwaliteit en marge. 

 Euro-Toques gaat nu haar leden stimuleren gebruik te maken van dit programma.
 
Inkoopkanaal
De basis voor het programma is een speciaal inkoopkanaal. Men krijgt ook toegang tot een afgeschermd deel van de website met uitgebreide informatie over duurzame en seizoensgebonden vissoorten en gerechten.
 
Deze informatie kan worden gebruikt voor menu-ontwikkeling, personeelstraining of voorlichting aan de gasten.
 
Bijeenkomsten
Verder stimuleren regelmatige bijeenkomsten, workshops en studiereizen de kennisdeling van de koks. Het programma biedt eventueel ook marketingondersteuning; de eisen waaraan een horecazaak dan moet voldoen zijn dan wel wat hoger.

Bron: Horeca Entree


Print deze pagina

Nieuws

27-07-16 - Amsterdam ziet vraag naar hotelkamers ruim 10 procent groeien lees verder

27-07-16 - Toeristische sector loopt komende jaren miljoenen mis door Brexit lees verder

27-07-16 - Pretparken opnieuw in prijs gestegen lees verder

26-07-16 - Omzet horeca stijgt harder in Nederland dan in EU lees verder

25-07-16 - Kleinste loonkostenstijgingen in 20 jaar lees verder

25-07-16 - Twee op de drie Nederlanders wandelt recreatief lees verder

22-07-16 - Dankwoord Gerard Kogelman lees verder

22-07-16 - De campingbranche: een carrousel die niet meer stopt met draaien lees verder

21-07-16 - Waterpark Dolfinarium wordt grootste van Nederland lees verder

20-07-16 - ING: Brexit vertraagt groei horeca in Nederland lees verder

20-07-16 - Ziekte en arbeidsongeschiktheid belangrijke redenen om niet aan het werk te gaan lees verder

19-07-16 - Terrassen Amsterdam mogen uitbreiden vanwege tropisch weer lees verder

19-07-16 - Festivalsector groeit nog altijd lees verder

19-07-16 - Variatie aan bieren in horeca steeds belangrijker lees verder

15-07-16 - Verklaring over gebeurtenissen Nice lees verder

15-07-16 - FNV Recreatie bereikt 1,75% loonsverhoging in nieuwe cao lees verder

14-07-16 - FNV blij met tempo garantiebanen maar aandacht beschut werk blijft nodig lees verder

14-07-16 - Europese vakbeweging bezorgd over de gevolgen van Brexit lees verder

13-07-16 - VUT-uitkeringen per 1 juli omhoog lees verder

13-07-16 - Nederlandse steden populair als bestemming zomervakantie lees verder

12-07-16 - FNV Jong vakantiewerkonderzoek: tweederde vakantiewerkers ervaart stress lees verder

12-07-16 - Resultaten van het vakantiewerkonderzoek bekend lees verder

12-07-16 - Veel mensen met WW-lek trekken aan de bel bij de FNV lees verder

11-07-16 - Aantal faillissementen horeca neemt toe lees verder

11-07-16 - Bonden blij met collectieve pensioengedachte van kabinet lees verder

08-07-16 - FNV Recreatie bereikt akkoord cao Zwembaden lees verder

08-07-16 - Aftrap vakantiewerkcampagne 2016 lees verder

06-07-16 - FNV protesteert bij president Zuid-Korea tegen veroordeling vakbondscollegas lees verder

06-07-16 - Aanpak werkdruk moet nog beter opgepakt worden lees verder

05-07-16 - Horecabedrijven en detailhandel betalen 5,5 miljoen euro boete lees verder



Nieuwsarchief