Je bent hier: Impuls voor meer duurzame vis in de horeca

Impuls voor meer duurzame vis in de horeca

25-05-12

Euro-Toques en stichting Vis & Seizoen werken samen voor meer duurzaam verantwoorde en seizoensgebonden vis in de horeca.

Vis & Seizoen heeft namelijk speciaal voor de horeca het 'Onbezorgd 100% duurzaam'-programma. Dit stimuleert en faciliteert om het aandeel duurzaam verantwoorde vis steeds verder te vergroten zonder afbreuk te doen aan smaak, kwaliteit en marge. 

 Euro-Toques gaat nu haar leden stimuleren gebruik te maken van dit programma.
 
Inkoopkanaal
De basis voor het programma is een speciaal inkoopkanaal. Men krijgt ook toegang tot een afgeschermd deel van de website met uitgebreide informatie over duurzame en seizoensgebonden vissoorten en gerechten.
 
Deze informatie kan worden gebruikt voor menu-ontwikkeling, personeelstraining of voorlichting aan de gasten.
 
Bijeenkomsten
Verder stimuleren regelmatige bijeenkomsten, workshops en studiereizen de kennisdeling van de koks. Het programma biedt eventueel ook marketingondersteuning; de eisen waaraan een horecazaak dan moet voldoen zijn dan wel wat hoger.

Bron: Horeca Entree

Nieuws

22-09-14 - Hilton pakt jeugdwerkloosheid aan lees verder

22-09-14 - Omzetvolume horeca groeit in 2014 met 2 procent lees verder

18-09-14 - Geen cao, maar wel pensioen lees verder

18-09-14 - FNV-leden krijgen met Menzis onafhankelijke bedrijfsarts lees verder

18-09-14 - Consument heeft minder vertrouwen in economie lees verder

18-09-14 - Bedrijven zetten zich in voor werk jongeren lees verder

17-09-14 - ‘Meer nodig om economie te laten groeien’ lees verder

16-09-14 - FNV: geen woorden maar banen lees verder

16-09-14 - FNV: Taal maakt gezonder lees verder

16-09-14 - Haagse horeca doet goede zaken op Prinsjesdag lees verder

16-09-14 - Tocat neemt deel aan International Catering Cup lees verder

16-09-14 - Vesters start crowdfundingactie met opeetbare aandelen lees verder

16-09-14 - FNV: extra koopkracht voor mensen met midden- en lagere inkomens lees verder

15-09-14 - Izakaya sleept juryprijs mooiste bar in de wacht lees verder

15-09-14 - Publieksprijs mooiste bar voor de Douairière lees verder

15-09-14 - Niet van deze tijd: oorlogsjournalist verdient 7,50 per uur lees verder

12-09-14 - FNV Horeca: Horeca blijft voorlopig zonder cao lees verder

11-09-14 - Klijnsma moet veto uitspreken over pensioen-opeten Enschede lees verder

11-09-14 - Minder collectieve arbeidsovereenkomsten afgesloten lees verder

11-09-14 - Bezettingsgraad Nederlandse hotels gestegen lees verder

10-09-14 - 18 genomineerden strijden om Misset Catering Awards lees verder

10-09-14 - Erkende leeftijdscontrole in alle cafés lees verder

09-09-14 - Kamermeisjes werken vaak onder minimumloon lees verder

08-09-14 - Kaalslag cafés strop voor brouwerijen lees verder

08-09-14 - Jonge pubers drinken fors minder lees verder

06-09-14 - Algeheel rookverbod horeca opnieuw uitgesteld lees verder

05-09-14 - Europese toeristen positief over Nederlandse gastvrijheid lees verder

04-09-14 - FNV: minimuminkomen moet omhoog en roof op inkomen vele ouderen moet stoppen lees verder

04-09-14 - Werk jij bij Van der Valk? lees verder

04-09-14 - Koffieprijzen in de horeca dalen lees verder



Nieuwsarchief