Je bent hier: Impuls voor meer duurzame vis in de horeca

Impuls voor meer duurzame vis in de horeca

25-05-12

Euro-Toques en stichting Vis & Seizoen werken samen voor meer duurzaam verantwoorde en seizoensgebonden vis in de horeca.

Vis & Seizoen heeft namelijk speciaal voor de horeca het 'Onbezorgd 100% duurzaam'-programma. Dit stimuleert en faciliteert om het aandeel duurzaam verantwoorde vis steeds verder te vergroten zonder afbreuk te doen aan smaak, kwaliteit en marge. 

 Euro-Toques gaat nu haar leden stimuleren gebruik te maken van dit programma.
 
Inkoopkanaal
De basis voor het programma is een speciaal inkoopkanaal. Men krijgt ook toegang tot een afgeschermd deel van de website met uitgebreide informatie over duurzame en seizoensgebonden vissoorten en gerechten.
 
Deze informatie kan worden gebruikt voor menu-ontwikkeling, personeelstraining of voorlichting aan de gasten.
 
Bijeenkomsten
Verder stimuleren regelmatige bijeenkomsten, workshops en studiereizen de kennisdeling van de koks. Het programma biedt eventueel ook marketingondersteuning; de eisen waaraan een horecazaak dan moet voldoen zijn dan wel wat hoger.

Bron: Horeca Entree

Nieuws

24-10-14 - Werknemers Steigenberger Kurhaus Hotel direct non-actief lees verder

24-10-14 - Nederlander zuinig in bedrijfsrestaurant lees verder

24-10-14 - Drie finalisten Publieksprijs Cafetaria Top 100 lees verder

23-10-14 - Prototype bedrijfsrestaurant van de toekomst gelanceerd op 24e Veneca Jaardiner lees verder

23-10-14 - FNV: Klijnsma moet afspraak over beschut werk nakomen lees verder

22-10-14 - Rookverbod per direct in alle cafés van kracht lees verder

21-10-14 - FNV-Pensioenvisie: ‘Samen delen, een sterke keuze’ lees verder

21-10-14 - FNV Werkdrukbox maakt kans op publieksprijs lees verder

20-10-14 - Cruisesector goed voor 357 miljoen lees verder

16-10-14 - Weinig vegetarische snacks in pretparken lees verder

16-10-14 - Toverland verkozen tot beste attractiepark lees verder

10-10-14 - Nijmegen vegetarische hoofdstad lees verder

10-10-14 - The Hague beste hotelschool van Nederland lees verder

09-10-14 - Rabobank: Kaf wordt van het koren gescheiden in horeca & recreatie lees verder

09-10-14 - NS wil vette hap duurder maken lees verder

09-10-14 - Prijs van koffie omhoog door droogte lees verder

08-10-14 - FNV: ‘Deze fusie van de baan’ lees verder

07-10-14 - Bedrijfskantine redt Hells Angels lees verder

07-10-14 - Tien procent meer kroegen failliet lees verder

07-10-14 - Kamperen in trek: 44 miljoen nachten op de camping lees verder

07-10-14 - 1,3 miljoen Nederlands op vakantie deze herfst lees verder

03-10-14 - Partycateraars bereiden zich voor op kerst lees verder

03-10-14 - Polsbandjes voor hotelgasten lees verder

01-10-14 - Ouderen nieuwe doelgroep voor dagattracties in Europa lees verder

01-10-14 - Latex handschoen schadelijk voor gezondheid lees verder

29-09-14 - Afkoop klein pensioen lees verder

29-09-14 - Afkoop klein pensioen lees verder

23-09-14 - Loek Schmidt in het bestuur van Pensioenfonds Recreatie lees verder

23-09-14 - Loek Schmidt wint verkiezing Pensioenfonds Horeca & Catering! lees verder

18-09-14 - Geen cao, maar wel pensioen lees verder



Nieuwsarchief