Je bent hier: Impuls voor meer duurzame vis in de horeca

Impuls voor meer duurzame vis in de horeca

25-05-12

Euro-Toques en stichting Vis & Seizoen werken samen voor meer duurzaam verantwoorde en seizoensgebonden vis in de horeca.

Vis & Seizoen heeft namelijk speciaal voor de horeca het 'Onbezorgd 100% duurzaam'-programma. Dit stimuleert en faciliteert om het aandeel duurzaam verantwoorde vis steeds verder te vergroten zonder afbreuk te doen aan smaak, kwaliteit en marge. 

 Euro-Toques gaat nu haar leden stimuleren gebruik te maken van dit programma.
 
Inkoopkanaal
De basis voor het programma is een speciaal inkoopkanaal. Men krijgt ook toegang tot een afgeschermd deel van de website met uitgebreide informatie over duurzame en seizoensgebonden vissoorten en gerechten.
 
Deze informatie kan worden gebruikt voor menu-ontwikkeling, personeelstraining of voorlichting aan de gasten.
 
Bijeenkomsten
Verder stimuleren regelmatige bijeenkomsten, workshops en studiereizen de kennisdeling van de koks. Het programma biedt eventueel ook marketingondersteuning; de eisen waaraan een horecazaak dan moet voldoen zijn dan wel wat hoger.

Bron: Horeca Entree


Print deze pagina

Nieuws

30-06-16 - Hij is er weer, jouw pensioenjaaropgave! lees verder

29-06-16 - Een andere baan! En mijn pensioen dan? lees verder

29-06-16 - Onderhandelingsresultaat cao recreatie bereikt lees verder

28-06-16 - Nederland ontvangt deze zomer ruim 8 miljoen toeristen lees verder

28-06-16 - Ziekteverzuim in de horeca het laagst lees verder

27-06-16 - FNV en Europese vakbeweging: Zorg met spoed voor een socialer Europa! lees verder

22-06-16 - Aanval geopend op rookruimtes horeca lees verder

22-06-16 - FNV: Goed dat werknemers steviger rol krijgen bij prepack faillissementen lees verder

21-06-16 - FNV Catering bereikt 2,5% loonsverhoging in nieuwe cao lees verder

21-06-16 - Vacature: Bestuurder secretaris-penningmeester lees verder

21-06-16 - Nibud: vakantie weer populair lees verder

20-06-16 - Onderhandelingsresultaat over nieuwe cao Zwembaden en Sociale Agenda lees verder

20-06-16 - Consumenten besteden evenveel als jaar eerder lees verder

17-06-16 - Top 25 grootste cateraars 2016 lees verder

17-06-16 - Feiten en fabels over onzeker werk lees verder

16-06-16 - Oranje en geel trendkleur op tafel horeca lees verder

16-06-16 - Krachtig geluid tijdens koopkrachtmanifestatie Amersfoort lees verder

15-06-16 - Het beste restaurant van de wereld staat in... ItaliŽ lees verder

15-06-16 - Update: eindbod vakbonden nieuwe cao recreatie lees verder

14-06-16 - Steeds meer cateringbedrijven richten zich op festivals lees verder

10-06-16 - Jouw leukste collega in de recreatie! lees verder

10-06-16 - KHN in gesprek met Asscher over Wokakkoord lees verder

10-06-16 - Eerste cao afgesloten met nieuwe flexwet lees verder

09-06-16 - Update: cao-commissie FNV Recreatie niet akkoord met eindbod werkgevers lees verder

08-06-16 - Meer afspraken over echte banen, ondanks tweedeling werkgevers lees verder

08-06-16 - Vakcentrales: Politiek, neem verantwoordelijkheid voor onze pensioenen lees verder

06-06-16 - Reactie op CPB ramingen: Tijd voor nieuw investeringsmenu in plaats van bezuinigingsmenu lees verder

03-06-16 - Scoolcard stimuleert leerling gezond te leven lees verder

03-06-16 - Update cao-onderhandelingen lees verder

02-06-16 - FNV solidair met Belgische en Franse vakbonden lees verder



Nieuwsarchief