Je bent hier: Impuls voor meer duurzame vis in de horeca

Impuls voor meer duurzame vis in de horeca

25-05-12

Euro-Toques en stichting Vis & Seizoen werken samen voor meer duurzaam verantwoorde en seizoensgebonden vis in de horeca.

Vis & Seizoen heeft namelijk speciaal voor de horeca het 'Onbezorgd 100% duurzaam'-programma. Dit stimuleert en faciliteert om het aandeel duurzaam verantwoorde vis steeds verder te vergroten zonder afbreuk te doen aan smaak, kwaliteit en marge. 

 Euro-Toques gaat nu haar leden stimuleren gebruik te maken van dit programma.
 
Inkoopkanaal
De basis voor het programma is een speciaal inkoopkanaal. Men krijgt ook toegang tot een afgeschermd deel van de website met uitgebreide informatie over duurzame en seizoensgebonden vissoorten en gerechten.
 
Deze informatie kan worden gebruikt voor menu-ontwikkeling, personeelstraining of voorlichting aan de gasten.
 
Bijeenkomsten
Verder stimuleren regelmatige bijeenkomsten, workshops en studiereizen de kennisdeling van de koks. Het programma biedt eventueel ook marketingondersteuning; de eisen waaraan een horecazaak dan moet voldoen zijn dan wel wat hoger.

Bron: Horeca Entree


Print deze pagina

Nieuws

27-08-16 - Geavanceerde gezichtsherkenning ook toepasbaar in recreatie en toerisme lees verder

25-08-16 - Werken tijdens de hitte! lees verder

24-08-16 - Aantal oproepkrachten stijgt nog steeds lees verder

23-08-16 - Keukens sterrenrestaurants vaak vies lees verder

22-08-16 - Toerisme steeds belangrijker voor economie lees verder

20-08-16 - Hygiene Bastion hotels onder de maat lees verder

19-08-16 - Tips van het beste Leerbedrijf Vroeg in Bunnik lees verder

19-08-16 - Toerismesector steeds belangrijker lees verder

19-08-16 - Hoog tijd voor betere bescherming werknemers bij doorstart na faillissement lees verder

17-08-16 - Nieuwe SVH Meestertitel op komst lees verder

17-08-16 - Vlaamse en Nederlandse chefs slaan handen ineen voor zorgmaaltijd lees verder

16-08-16 - Supermarkt met restaurant van start in Den Haag lees verder

16-08-16 - 46,8 miljoen Duitse dagtochten naar Nederland lees verder

12-08-16 - Kraanwater massaal geschonken door Limburgse horeca lees verder

12-08-16 - Groei evenementen in groengebieden van Noord-Holland lees verder

11-08-16 - NBTC past groeiverwachting voor inkomend toerisme aan lees verder

11-08-16 - Verkiezingen Pensioenfonds Horeca en Catering! lees verder

10-08-16 - Nederland heeft hoogste dichtheid aan Escape Rooms lees verder

09-08-16 - FNV: pak ongelijkheid aan, lage inkomens verdienen beter! lees verder

09-08-16 - Ziekenhuisdirecteur vindt eigen maaltijden niet te eten lees verder

08-08-16 - Sergio Herman lanceert wegwerpservies lees verder

05-08-16 - Horecawerknemers miljoenen kwijt aan overuren! lees verder

05-08-16 - Resultaten groot bieronderzoek lees verder

04-08-16 - Dolfinarium wil grootste waterpark van Nederland bouwen lees verder

03-08-16 - 41 procent van gemeenten heft meer toeristenbelasting in 2016 lees verder

03-08-16 - Grondpersoneel KLM schaalt acties op lees verder

03-08-16 - Horeca verdeeld over AH-restaurantactie lees verder

02-08-16 - FNV: We gaan praten met KLM, zodra KLM bereid is te bewegen lees verder

02-08-16 - 1,3 miljoen toeristen op vakantie naar de Wadden lees verder

02-08-16 - Nederland in top zes consumentenvertrouwen EU lees verder



Nieuwsarchief