Je bent hier: Impuls voor meer duurzame vis in de horeca

Impuls voor meer duurzame vis in de horeca

25-05-12

Euro-Toques en stichting Vis & Seizoen werken samen voor meer duurzaam verantwoorde en seizoensgebonden vis in de horeca.

Vis & Seizoen heeft namelijk speciaal voor de horeca het 'Onbezorgd 100% duurzaam'-programma. Dit stimuleert en faciliteert om het aandeel duurzaam verantwoorde vis steeds verder te vergroten zonder afbreuk te doen aan smaak, kwaliteit en marge. 

 Euro-Toques gaat nu haar leden stimuleren gebruik te maken van dit programma.
 
Inkoopkanaal
De basis voor het programma is een speciaal inkoopkanaal. Men krijgt ook toegang tot een afgeschermd deel van de website met uitgebreide informatie over duurzame en seizoensgebonden vissoorten en gerechten.
 
Deze informatie kan worden gebruikt voor menu-ontwikkeling, personeelstraining of voorlichting aan de gasten.
 
Bijeenkomsten
Verder stimuleren regelmatige bijeenkomsten, workshops en studiereizen de kennisdeling van de koks. Het programma biedt eventueel ook marketingondersteuning; de eisen waaraan een horecazaak dan moet voldoen zijn dan wel wat hoger.

Bron: Horeca Entree

Nieuws

24-11-14 - Finalisten Best Bartender-competitie bekend lees verder

24-11-14 - FNV: Werkgevers drukken miljarden achterover met schijnconstructies lees verder

21-11-14 - Vakcentrales onaangenaam verrast door steenkolenconvenant lees verder

20-11-14 - Profiteer in 2015 van het Zorgcollectief FNV/Menzis lees verder

20-11-14 - Teken de petitie voor een goed pensioen lees verder

20-11-14 - Kanshebbers Horecava Innovation Award bekend lees verder

19-11-14 - FNV: Ruim 300.000 werknemers gebaat bij sectorplannen tegen crisis lees verder

19-11-14 - Nettoloon voor meer mensen iets omhoog lees verder

18-11-14 - Michelin: sterrennieuws 2015 lees verder

18-11-14 - Werkgevers blijven internationaal stakingsrecht saboteren lees verder

18-11-14 - FNV: Versnelde verhoging AOW-leeftijd slecht plan lees verder

17-11-14 - Wettelijk minimumloon per 1 januari 2015 lees verder

17-11-14 - Camping Zonneweelde winnaar RECRON lees verder

17-11-14 - Michelin verdeelt weer sterren lees verder

17-11-14 - Van der Linde uitgeroepen tot Beste partycateraar lees verder

14-11-14 - Floor Bazuin wint Misset Catering Gastvrijheidsaward lees verder

13-11-14 - Leden en cao-commissie zijn nu aan zet lees verder

13-11-14 - Kom jij ook naar het OR-Platform? lees verder

13-11-14 - Uitkomst poll app FNV Horeca lees verder

13-11-14 - Veel Nederlanders missen bedrijfsrestaurant lees verder

12-11-14 - Radiospots voor koopkracht en echte banen! lees verder

11-11-14 - Terugblik Ledencongres 10 november 2014 lees verder

11-11-14 - Sectorplan Recreatie 2014-2016 goedgekeurd lees verder

11-11-14 - Ruim 159.000 handtekeningen voor goede zorg lees verder

10-11-14 - Nederlander voor het eerst Europees Hotelier van het Jaar lees verder

10-11-14 - Hoge werkdruk slecht voor gezondheid lees verder

03-11-14 - Bib Gourmand-overzicht 2015 lees verder

03-11-14 - Steeds meer toeristen naar grote steden lees verder

31-10-14 - Opnieuw minder jongeren krijgen WW-uitkering lees verder

30-10-14 - Asscher pakt pesten op werkvloer aan lees verder



Nieuwsarchief