Je bent hier: Impuls voor meer duurzame vis in de horeca

Impuls voor meer duurzame vis in de horeca

25-05-12

Euro-Toques en stichting Vis & Seizoen werken samen voor meer duurzaam verantwoorde en seizoensgebonden vis in de horeca.

Vis & Seizoen heeft namelijk speciaal voor de horeca het 'Onbezorgd 100% duurzaam'-programma. Dit stimuleert en faciliteert om het aandeel duurzaam verantwoorde vis steeds verder te vergroten zonder afbreuk te doen aan smaak, kwaliteit en marge. 

 Euro-Toques gaat nu haar leden stimuleren gebruik te maken van dit programma.
 
Inkoopkanaal
De basis voor het programma is een speciaal inkoopkanaal. Men krijgt ook toegang tot een afgeschermd deel van de website met uitgebreide informatie over duurzame en seizoensgebonden vissoorten en gerechten.
 
Deze informatie kan worden gebruikt voor menu-ontwikkeling, personeelstraining of voorlichting aan de gasten.
 
Bijeenkomsten
Verder stimuleren regelmatige bijeenkomsten, workshops en studiereizen de kennisdeling van de koks. Het programma biedt eventueel ook marketingondersteuning; de eisen waaraan een horecazaak dan moet voldoen zijn dan wel wat hoger.

Bron: Horeca Entree


Print deze pagina

Nieuws

31-07-15 - 100.000 bezoekers voor De Pier Scheveningen lees verder

30-07-15 - Hotline succesvol: illegale hotels gevonden lees verder

29-07-15 - Nieuw: NK Patisserie & Desserts op Horecava lees verder

29-07-15 - Dierentuinen best gewaardeerde dagattracties, Efteling meest besproken dagje uit lees verder

28-07-15 - Meer jongeren werken minder dan 12 uur per week. Wie kan daarvan leven? lees verder

28-07-15 - New York state fast food medewerkers vieren minimumloon overwinning lees verder

27-07-15 - Pretparken hebben zomerstorm goed overleefd lees verder

27-07-15 - Eerste illegale hotels in Amsterdam al opgesnord door hotline lees verder

27-07-15 - Drie nominaties voor Kraanhotel NDSM-werf lees verder

23-07-15 - 50.000 Nederlanders tekenen voor kraanwater in horeca lees verder

23-07-15 - Einde crisis catering lees verder

22-07-15 - FNV Horeca en Stichting Pluryn Maatschappelijke Ondernemingen sluiten mooie en respectvolle bedrijfs-cao af. lees verder

21-07-15 - De leermeester blijft! lees verder

21-07-15 - Een nieuwe pensioenregeling! Wat gaat er veranderen? lees verder

20-07-15 - Ledenvoordeel FNV lees verder

20-07-15 - Kom vrijdag 9 oktober naar Festival voor de Nacht lees verder

17-07-15 - Sterke groei aantal strandpaviljoens in Nederland lees verder

16-07-15 - Jongere houdt weinig over aan vakantiebaan lees verder

15-07-15 - Werkgelegenheid in het MKB stijgt met 2 procent lees verder

15-07-15 - Scherper toezicht op kleinere pretparken lees verder

14-07-15 - Download de nieuwe cao catering! lees verder

14-07-15 - In een sneltreinvaart naar een cao voor NS Retail! lees verder

13-07-15 - Prijs pretparken afgelopen vijf jaar fors gestegen lees verder

10-07-15 - Huishoudens besteden jaarlijks zesduizend euro aan ontspanning lees verder

10-07-15 - Amsterdam weer duurste terrasstad lees verder

09-07-15 - Gezonde catering helpt om ziekteverzuim omlaag te brengen lees verder

09-07-15 - Samenwerking horecavakbeurzen BBB en Folie Culinaire met het Franse Equip Hotel lees verder

08-07-15 - Horecaondernemers euforisch over tourweekend lees verder

07-07-15 - Van Speijk uit Egmond aan Zee wint Terras Top 100 2015 lees verder

07-07-15 - FNV: Samen blijft sleutelwoord voor pensioenen lees verder



Nieuwsarchief