Je bent hier: Impuls voor meer duurzame vis in de horeca

Impuls voor meer duurzame vis in de horeca

25-05-12

Euro-Toques en stichting Vis & Seizoen werken samen voor meer duurzaam verantwoorde en seizoensgebonden vis in de horeca.

Vis & Seizoen heeft namelijk speciaal voor de horeca het 'Onbezorgd 100% duurzaam'-programma. Dit stimuleert en faciliteert om het aandeel duurzaam verantwoorde vis steeds verder te vergroten zonder afbreuk te doen aan smaak, kwaliteit en marge. 

 Euro-Toques gaat nu haar leden stimuleren gebruik te maken van dit programma.
 
Inkoopkanaal
De basis voor het programma is een speciaal inkoopkanaal. Men krijgt ook toegang tot een afgeschermd deel van de website met uitgebreide informatie over duurzame en seizoensgebonden vissoorten en gerechten.
 
Deze informatie kan worden gebruikt voor menu-ontwikkeling, personeelstraining of voorlichting aan de gasten.
 
Bijeenkomsten
Verder stimuleren regelmatige bijeenkomsten, workshops en studiereizen de kennisdeling van de koks. Het programma biedt eventueel ook marketingondersteuning; de eisen waaraan een horecazaak dan moet voldoen zijn dan wel wat hoger.

Bron: Horeca Entree

Nieuws

02-10-14 - Fusiecongressen FNV lees verder

01-10-14 - RTL 4 zoekt kandidaten voor ‘Ik zoek een baan’ lees verder

01-10-14 - Ouderen nieuwe doelgroep voor dagattracties in Europa lees verder

01-10-14 - Latex handschoen schadelijk voor gezondheid lees verder

01-10-14 - Sterrenkoks nemen deel aan Gouden Koksmuts 2015 lees verder

30-09-14 - Asscher versoepelt werkvergunning Aziatische koks lees verder

29-09-14 - Afkoop klein pensioen lees verder

29-09-14 - Afkoop klein pensioen lees verder

29-09-14 - Ziekteverzuim gedaald naar 3,7 procent lees verder

26-09-14 - Bas Hoogland uitgeroepen tot ‘Mr. Klantvriendelijkheid 2014’ lees verder

26-09-14 - Hutten wint Catering Onderzoek Foodstep lees verder

26-09-14 - Schulten Hues met bitterballen in De Hallen in Amsterdam lees verder

24-09-14 - FNV: winst kinderopvang moet terug naar kwaliteit kinderopvang lees verder

23-09-14 - Loek Schmidt in het bestuur van Pensioenfonds Recreatie lees verder

23-09-14 - Loek Schmidt wint verkiezing Pensioenfonds Horeca & Catering! lees verder

22-09-14 - Toerismesector levert meer op lees verder

22-09-14 - Overvallen in horeca met kwart gedaald lees verder

22-09-14 - Hilton pakt jeugdwerkloosheid aan lees verder

22-09-14 - Omzetvolume horeca groeit in 2014 met 2 procent lees verder

18-09-14 - Geen cao, maar wel pensioen lees verder

18-09-14 - Consument heeft minder vertrouwen in economie lees verder

18-09-14 - Bedrijven zetten zich in voor werk jongeren lees verder

17-09-14 - ‘Meer nodig om economie te laten groeien’ lees verder

16-09-14 - Haagse horeca doet goede zaken op Prinsjesdag lees verder

16-09-14 - Tocat neemt deel aan International Catering Cup lees verder

16-09-14 - Vesters start crowdfundingactie met opeetbare aandelen lees verder

15-09-14 - Izakaya sleept juryprijs mooiste bar in de wacht lees verder

15-09-14 - Publieksprijs mooiste bar voor de Douairière lees verder

11-09-14 - Klijnsma moet veto uitspreken over pensioen-opeten Enschede lees verder

11-09-14 - Minder collectieve arbeidsovereenkomsten afgesloten lees verder



Nieuwsarchief