Je bent hier: ING: 3,9 procent omzetdaling cateringsector

ING: 3,9 procent omzetdaling cateringsector

16-07-12

De cateringsector krijgt dit jaar na verwachting te maken met een omzetdaling van 3,9 procent. Dat schrijft het ING Economisch Bureau in de kwartaalraming ‘Stabiliteit foodbranche getest’.

De omzet in de foodbranche staat onder druk door de sombere consument en de dalende koopkracht, zo schrijft Out of Home Shops. Meer en meer ontstaat een markt waarin supermarkten, speciaalzaken, horeca, catering en gemakt strijden om de gunst van de consument.

De verbrede concurrentie leidt volgens ING Economisch Bureau tot winnaars en verliezers. Voor de cateringsector wordt voor 2012 een omzetdaling van 3,9 procent verwacht, foodservice neemt af met 0,6 procent. Gemaksformules daarentegen mogen rekenen op een groei van 2,7 procent. Deze aanbieders profiteren van het feit dat consumenten de traditionele restaurants links laten liggen.

Bron: Misset

Nieuws

01-08-14 - Aziatische restaurants profiteren van crisis lees verder

31-07-14 - FNV: dwingende maatregelen nodig tegen stress lees verder

30-07-14 - Jongeren komen voor het goeie gevoel, ouderen voor de service lees verder

29-07-14 - Airbnb stapt in zakelijke reismarkt lees verder

28-07-14 - Wereldmuseum Rotterdam krijgt eigen boetiekhotel lees verder

28-07-14 - Starbucks: hoogste omzet ooit in derde kwartaal lees verder

25-07-14 - Tripadvisor: Europa-Park beste pretpark van Europa lees verder

25-07-14 - School verbiedt lunchen met peperkoek of eierkoek lees verder

25-07-14 - Horecapersoneel overbodig door mobiel betalen lees verder

24-07-14 - Nijmegen blijft goedkoopste terrasstad lees verder

23-07-14 - Meer City Cafés in Bijenkorf lees verder

23-07-14 - Lichtgevend tapijt biedt hotels mogelijkheden lees verder

22-07-14 - Een op vijftien werknemers krijgt arbeidsongeval lees verder

22-07-14 - Gastvrijheids7daagse lees verder

21-07-14 - Teken de zorgpetitie lees verder

21-07-14 - Pensioenfonds Horeca & Catering benoemt nieuwe voorzitter lees verder

21-07-14 - Blog: Fooi is niet voor de keuken (2) lees verder

21-07-14 - Afname aantal werklozen is druppel op gloeiende plaat lees verder

17-07-14 - Frans keurmerk voor ‘huisgemaakt’ nu officieel lees verder

17-07-14 - Zeeuws mosselseizoen van start: ‘Smaak voortreffelijk’ lees verder

17-07-14 - Langste Vegetarische Tafel dit jaar 1500 deelnemers lees verder

17-07-14 - Zet een kroon op uw werkzaamheden en uw bedrijf! lees verder

16-07-14 - Proef met openbare inspectiegegevens NVWA van start lees verder

16-07-14 - FNV steunt wandelaars Vierdaagse: ‘Pak je pauze’ lees verder

16-07-14 - Allergenenstickers met iconen verkrijgbaar lees verder

14-07-14 - Doe mee met enquête Namens Nederland lees verder

14-07-14 - ‘Oranje levert cafés 40 miljoen euro extra omzet op’ lees verder

14-07-14 - In najaar onderzoek naar handhaving alcoholleeftijd lees verder

14-07-14 - 10 procent meer gasten voor hotels Den Haag lees verder

10-07-14 - Fors meer steun voor ondernemers op zoek naar geld lees verder



Nieuwsarchief