Je bent hier: ING: 3,9 procent omzetdaling cateringsector

ING: 3,9 procent omzetdaling cateringsector

16-07-12

De cateringsector krijgt dit jaar na verwachting te maken met een omzetdaling van 3,9 procent. Dat schrijft het ING Economisch Bureau in de kwartaalraming ‘Stabiliteit foodbranche getest’.

De omzet in de foodbranche staat onder druk door de sombere consument en de dalende koopkracht, zo schrijft Out of Home Shops. Meer en meer ontstaat een markt waarin supermarkten, speciaalzaken, horeca, catering en gemakt strijden om de gunst van de consument.

De verbrede concurrentie leidt volgens ING Economisch Bureau tot winnaars en verliezers. Voor de cateringsector wordt voor 2012 een omzetdaling van 3,9 procent verwacht, foodservice neemt af met 0,6 procent. Gemaksformules daarentegen mogen rekenen op een groei van 2,7 procent. Deze aanbieders profiteren van het feit dat consumenten de traditionele restaurants links laten liggen.

Bron: Misset

Nieuws

27-02-15 - CBS: 2014 beste horecajaar sinds 2008 lees verder

26-02-15 - Hoe machtig is de vakbond nog? lees verder

26-02-15 - Horeca-ondernemers leven rookverbod beter na lees verder

25-02-15 - Afzien uit keukens in de hel lees verder

24-02-15 - V&D mag lonen niet verlagen lees verder

23-02-15 - Sergio Herman is bierambassadeur lees verder

23-02-15 - Pensioenen in de horeca verhoogd lees verder

23-02-15 - Pensioenen in de catering verhoogd lees verder

23-02-15 - Interpol onderschept recordhoeveelheden namaakvoedsel lees verder

20-02-15 - 6,1 miljoen mensen hebben cao lees verder

19-02-15 - Libema neemt drie dierenparken over en sluit vestiging Epe lees verder

19-02-15 - Voorronde Catering Cup mogelijk naar Nederland lees verder

19-02-15 - Einde cao dreigt lees verder

18-02-15 - Horecaplannen in reuzenrad op Pier van Scheveningen lees verder

17-02-15 - Minister Plasterk blaast drankplan af lees verder

17-02-15 - FNV Recreatie: Onderhandelingsresultaat cao Recreatie bereikt lees verder

17-02-15 - Roompot bouwt zeven nieuwe vakantieparken in Zeeland lees verder

16-02-15 - Vooruitzichten horeca licht positief lees verder

13-02-15 - Half miljoen voorjaarsvakanties in eigen land lees verder

13-02-15 - ProFri van start met Goed Gefrituurd Keurmerk lees verder

13-02-15 - Minister Asscher zoekt oplossing voor ontslagregeling lees verder

11-02-15 - Duidelijkheid over erkenning diploma Sociale Hygiëne lees verder

11-02-15 - Plasterk wil drankscheiding horeca en retail opheffen lees verder

09-02-15 - Heerts: ‘het grote afschuiven is begonnen’ lees verder

06-02-15 - Campagne alle horeca rookvrij van start lees verder

05-02-15 - We geven steeds minder fooi lees verder

05-02-15 - Belastingservice FNV lees verder

04-02-15 - Reserveren online groeit lees verder

03-02-15 - Buitenlanders blijven vaker in Nederland slapen lees verder

02-02-15 - Netwerkborrel Texel - horecawerknemers lees verder



Nieuwsarchief