Je bent hier: ING: 3,9 procent omzetdaling cateringsector

ING: 3,9 procent omzetdaling cateringsector

16-07-12

De cateringsector krijgt dit jaar na verwachting te maken met een omzetdaling van 3,9 procent. Dat schrijft het ING Economisch Bureau in de kwartaalraming ‘Stabiliteit foodbranche getest’.

De omzet in de foodbranche staat onder druk door de sombere consument en de dalende koopkracht, zo schrijft Out of Home Shops. Meer en meer ontstaat een markt waarin supermarkten, speciaalzaken, horeca, catering en gemakt strijden om de gunst van de consument.

De verbrede concurrentie leidt volgens ING Economisch Bureau tot winnaars en verliezers. Voor de cateringsector wordt voor 2012 een omzetdaling van 3,9 procent verwacht, foodservice neemt af met 0,6 procent. Gemaksformules daarentegen mogen rekenen op een groei van 2,7 procent. Deze aanbieders profiteren van het feit dat consumenten de traditionele restaurants links laten liggen.

Bron: Misset



Print deze pagina

Nieuws

03-05-16 - Veel signalen van onderbetaling bij inspectie horeca door Inspectie SZW lees verder

02-05-16 - Nederland wil meer echte banen lees verder

02-05-16 - FNV: Duizenden mensen omarmen Dag van de Echte Banen lees verder

29-04-16 - Cao-onderhandelingen afgebroken door werkgevers lees verder

29-04-16 - SFRecreatie wordt KIKK lees verder

28-04-16 - Succesvol eerste kwartaal voor Amsterdamse hotels lees verder

26-04-16 - Fletcher voor zesde keer op rij Populairste Hotelketen lees verder

25-04-16 - CBS brengt binnenlandse vakanties statistisch in kaart lees verder

22-04-16 - Naakt dineren in restaurant in Londen lees verder

21-04-16 - Historische stap afschaffing jeugdloon, afgedwongen door acties jongvolwassenen lees verder

21-04-16 - Kabinet lost knelpunten arbeidsmarkt op lees verder

20-04-16 - Cao-onderhandelingen verlopen constructief lees verder

19-04-16 - Wijs in Werk meer dan een groot succes! lees verder

15-04-16 - Young en United geeft signaal richting McDonalds lees verder

15-04-16 - FNV herdenkt op Workers Memorial Day lees verder

15-04-16 - Cao-onderhandelingen verlopen moeizaam lees verder

14-04-16 - Hartelijk Horeca Hengelo lees verder

14-04-16 - Zaanse Schans populairst bij toeristen lees verder

13-04-16 - Het belang van de zwarte brigade in de horeca lees verder

08-04-16 - Horeca heeft verdere groei in het verschiet lees verder

07-04-16 - Eerste ronde onderhandelingen cao catering constructief verlopen lees verder

07-04-16 - Teken de petitie tegen het krimp-plan van NS! lees verder

06-04-16 - Eerste stap op weg naar een nieuwe cao recreatie lees verder

05-04-16 - Nederlandse hotels scoren slechter op gastvrijheid lees verder

01-04-16 - Oude versie hygienecode vervalt op 1 april lees verder

15-03-16 - Verkiezingen Hoofdbestuur FNV Horecabond lees verder

15-03-16 - Hoogleraren: doorgeslagen flex schaadt bedrijfsleven lees verder

10-03-16 - Eiko de Vries stelt zich niet herkiesbaar voor het dagelijks- en hoofdbestuur en maakt een nieuwe start lees verder

10-01-16 - Van opera naar horeca! lees verder

29-12-15 - Wettelijk minimumloon per 1 januari 2016 lees verder



Nieuwsarchief