Je bent hier: Kwart meer faillissementen; daling in horeca

Kwart meer faillissementen; daling in horeca

18-07-12

Het aantal bedrijven en instellingen dat in de eerste helft van dit jaar failliet is gegaan, is met een kwart toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In de horeca is sprake van een fikse daling, vermoedelijk doordat de hardste klappen hier de afgelopen jaren al zijn gevallen.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de cijfers maandag bekendmaakte, spreekt van ‘uitzonderlijk veel’ faillissementen. In het eerste half jaar van 2012 nam dit aantal met een kwart toe tot 3760 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In de horeca is het aantal faillissementen in vergelijking met dezelfde periode in 2011 met bijna een kwart afgenomen. Een opvallende daling, volgens het CBS vermoedelijk vanwege het feit dat in deze sector de hardste klappen al in de voorgaande jaren zijn gevallen.

Formeel uit recessie, maar vooruitzichten slecht
Het CBS meldde recent dat Nederland formeel uit de recessie is, maar dat de vooruitzichten slecht blijven. Veel economen voorzien dan ook dat dit jaar een record aan faillissementen zal opleveren.

‘Nederland zit nog steeds in een crisis. Voor de korte termijn is er geen verbetering te verwachten’, aldus een econoom van het CBS. Hij wijst erop dat de consument en de overheid nog altijd de hand op de knip houden en dat de investeringen in het bedrijfsleven fors zijn gekrompen.

Bron: Misset



Print deze pagina

Nieuws

03-05-16 - Veel signalen van onderbetaling bij inspectie horeca door Inspectie SZW lees verder

02-05-16 - Nederland wil meer echte banen lees verder

02-05-16 - FNV: Duizenden mensen omarmen Dag van de Echte Banen lees verder

29-04-16 - Cao-onderhandelingen afgebroken door werkgevers lees verder

29-04-16 - SFRecreatie wordt KIKK lees verder

28-04-16 - Succesvol eerste kwartaal voor Amsterdamse hotels lees verder

26-04-16 - Fletcher voor zesde keer op rij Populairste Hotelketen lees verder

25-04-16 - CBS brengt binnenlandse vakanties statistisch in kaart lees verder

22-04-16 - Naakt dineren in restaurant in Londen lees verder

21-04-16 - Historische stap afschaffing jeugdloon, afgedwongen door acties jongvolwassenen lees verder

21-04-16 - Kabinet lost knelpunten arbeidsmarkt op lees verder

20-04-16 - Cao-onderhandelingen verlopen constructief lees verder

19-04-16 - Wijs in Werk meer dan een groot succes! lees verder

15-04-16 - Young en United geeft signaal richting McDonalds lees verder

15-04-16 - FNV herdenkt op Workers Memorial Day lees verder

15-04-16 - Cao-onderhandelingen verlopen moeizaam lees verder

14-04-16 - Hartelijk Horeca Hengelo lees verder

14-04-16 - Zaanse Schans populairst bij toeristen lees verder

13-04-16 - Het belang van de zwarte brigade in de horeca lees verder

08-04-16 - Horeca heeft verdere groei in het verschiet lees verder

07-04-16 - Eerste ronde onderhandelingen cao catering constructief verlopen lees verder

07-04-16 - Teken de petitie tegen het krimp-plan van NS! lees verder

06-04-16 - Eerste stap op weg naar een nieuwe cao recreatie lees verder

01-04-16 - Oude versie hygienecode vervalt op 1 april lees verder

15-03-16 - Verkiezingen Hoofdbestuur FNV Horecabond lees verder

15-03-16 - Hoogleraren: doorgeslagen flex schaadt bedrijfsleven lees verder

10-03-16 - Eiko de Vries stelt zich niet herkiesbaar voor het dagelijks- en hoofdbestuur en maakt een nieuwe start lees verder

10-01-16 - Van opera naar horeca! lees verder

29-12-15 - Wettelijk minimumloon per 1 januari 2016 lees verder

11-12-15 - Gezocht: betrokken persoon (werkzaam of werkzaam geweest in de horeca of catering) met interesse voor pensioen! lees verder



Nieuwsarchief