Je bent hier: Kwart meer faillissementen; daling in horeca

Kwart meer faillissementen; daling in horeca

18-07-12

Het aantal bedrijven en instellingen dat in de eerste helft van dit jaar failliet is gegaan, is met een kwart toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In de horeca is sprake van een fikse daling, vermoedelijk doordat de hardste klappen hier de afgelopen jaren al zijn gevallen.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de cijfers maandag bekendmaakte, spreekt van ‘uitzonderlijk veel’ faillissementen. In het eerste half jaar van 2012 nam dit aantal met een kwart toe tot 3760 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In de horeca is het aantal faillissementen in vergelijking met dezelfde periode in 2011 met bijna een kwart afgenomen. Een opvallende daling, volgens het CBS vermoedelijk vanwege het feit dat in deze sector de hardste klappen al in de voorgaande jaren zijn gevallen.

Formeel uit recessie, maar vooruitzichten slecht
Het CBS meldde recent dat Nederland formeel uit de recessie is, maar dat de vooruitzichten slecht blijven. Veel economen voorzien dan ook dat dit jaar een record aan faillissementen zal opleveren.

‘Nederland zit nog steeds in een crisis. Voor de korte termijn is er geen verbetering te verwachten’, aldus een econoom van het CBS. Hij wijst erop dat de consument en de overheid nog altijd de hand op de knip houden en dat de investeringen in het bedrijfsleven fors zijn gekrompen.

Bron: Misset



Print deze pagina

Nieuws

12-02-16 - Valentijnsdag 2016: 30 % meer reserveringen lees verder

11-02-16 - Landal wil eind 2016 Green Key voor alle 76 parken lees verder

11-02-16 - Februaristaking 75 jaar! lees verder

09-02-16 - CBS: aantal faillissementen daalt lees verder

08-02-16 - FNV: verkiezingen voorzitter begin 2017 lees verder

05-02-16 - Meeste werknemers houden in 2016 netto meer over. lees verder

04-02-16 - Ingrijpen bij cao noemt Asscher paardenmiddel lees verder

03-02-16 - Vacature Hoofdbestuur lees verder

02-02-16 - De Librije voor tweede jaar beste restaurant van Nederland lees verder

01-02-16 - Leren en werken in de catering lees verder

01-02-16 - Nieuwe Actieraad Young & United gaat jeugdloon nog sneller lozen lees verder

30-01-16 - 5280 nieuwe horecabedrijven in 2015 lees verder

28-01-16 - Acht op de tien werkenden nemen zelf lunch mee lees verder

28-01-16 - Kamervragen na Rambam uitzending over schoonmaak hotels lees verder

28-01-16 - Oproep: werk jij in de zwembranche? lees verder

26-01-16 - FNV Young en United winnaar Issue Award 2016 lees verder

25-01-16 - Bord’Eau en Librije vier keer genomineerd voor Restaurant Awards lees verder

22-01-16 - Horeca wil weer meer investeren lees verder

22-01-16 - FNV: Rommelcontracten grootste veroorzaker van loonkloof lees verder

20-01-16 - Team Wollerich* wint Gouden Koksmuts 2016 lees verder

20-01-16 - FNV haalt 2,6 miljoen schadevergoeding binnen voor slachtoffers beroepsziekte lees verder

20-01-16 - Video terugblik: Young Professional Experience Day lees verder

20-01-16 - Genomineerden Leerbedrijf van het Jaar bekend lees verder

18-01-16 - Meer overnachtingen in winter op natuurkampeerterreinen. lees verder

15-01-16 - Terugblik Young Professional Experience Day (YPED). lees verder

15-01-16 - FNV: Ton Heerts stopt als voorzitter FNV lees verder

15-01-16 - Terugblik Horecava Dag 3 en 4 lees verder

15-01-16 - Horecava trekt ruim 60.000 bezoekers lees verder

14-01-16 - FNV Horeca overhandigt petitie aan Koninklijke Horeca Nederland lees verder

14-01-16 - Young Professional Experience Day (YPED). Vandaag op de Horecava! lees verder



Nieuwsarchief