Je bent hier: Kwart meer faillissementen; daling in horeca

Kwart meer faillissementen; daling in horeca

18-07-12

Het aantal bedrijven en instellingen dat in de eerste helft van dit jaar failliet is gegaan, is met een kwart toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In de horeca is sprake van een fikse daling, vermoedelijk doordat de hardste klappen hier de afgelopen jaren al zijn gevallen.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de cijfers maandag bekendmaakte, spreekt van ‘uitzonderlijk veel’ faillissementen. In het eerste half jaar van 2012 nam dit aantal met een kwart toe tot 3760 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In de horeca is het aantal faillissementen in vergelijking met dezelfde periode in 2011 met bijna een kwart afgenomen. Een opvallende daling, volgens het CBS vermoedelijk vanwege het feit dat in deze sector de hardste klappen al in de voorgaande jaren zijn gevallen.

Formeel uit recessie, maar vooruitzichten slecht
Het CBS meldde recent dat Nederland formeel uit de recessie is, maar dat de vooruitzichten slecht blijven. Veel economen voorzien dan ook dat dit jaar een record aan faillissementen zal opleveren.

‘Nederland zit nog steeds in een crisis. Voor de korte termijn is er geen verbetering te verwachten’, aldus een econoom van het CBS. Hij wijst erop dat de consument en de overheid nog altijd de hand op de knip houden en dat de investeringen in het bedrijfsleven fors zijn gekrompen.

Bron: Misset

Nieuws

24-07-14 - Nijmegen blijft goedkoopste terrasstad lees verder

23-07-14 - Meer City Cafés in Bijenkorf lees verder

23-07-14 - Lichtgevend tapijt biedt hotels mogelijkheden lees verder

22-07-14 - Een op vijftien werknemers krijgt arbeidsongeval lees verder

22-07-14 - Gastvrijheids7daagse lees verder

21-07-14 - Teken de zorgpetitie lees verder

21-07-14 - Pensioenfonds Horeca & Catering benoemt nieuwe voorzitter lees verder

21-07-14 - Blog: Fooi is niet voor de keuken (2) lees verder

21-07-14 - Afname aantal werklozen is druppel op gloeiende plaat lees verder

18-07-14 - Zestig procent kiest hotel op basis van aantal sterren lees verder

18-07-14 - Werknemer verzuimt meer vanwege stress lees verder

17-07-14 - Ton Heerts: Ik wil u graag bijpraten over de FNV lees verder

17-07-14 - Frans keurmerk voor ‘huisgemaakt’ nu officieel lees verder

17-07-14 - Zeeuws mosselseizoen van start: ‘Smaak voortreffelijk’ lees verder

17-07-14 - Langste Vegetarische Tafel dit jaar 1500 deelnemers lees verder

17-07-14 - Zet een kroon op uw werkzaamheden en uw bedrijf! lees verder

16-07-14 - Proef met openbare inspectiegegevens NVWA van start lees verder

16-07-14 - FNV steunt wandelaars Vierdaagse: ‘Pak je pauze’ lees verder

16-07-14 - Allergenenstickers met iconen verkrijgbaar lees verder

14-07-14 - Doe mee met enquête Namens Nederland lees verder

14-07-14 - ‘Oranje levert cafés 40 miljoen euro extra omzet op’ lees verder

14-07-14 - In najaar onderzoek naar handhaving alcoholleeftijd lees verder

14-07-14 - 10 procent meer gasten voor hotels Den Haag lees verder

11-07-14 - FNV Recreatie en andere bonden wijzen eindbod RECRON af lees verder

11-07-14 - Aantal overvallen horeca -27%; fastfood (-8) blijft achter lees verder

10-07-14 - Fors meer steun voor ondernemers op zoek naar geld lees verder

10-07-14 - Veel ophef over fotograferen in zwembaden lees verder

10-07-14 - ‘Gezonde fastfood’ bij REIN in Amsterdam lees verder

09-07-14 - Senaat is doof voor kritiek: zwarte dag voor de zorg lees verder

09-07-14 - Aantal microbrouwerijen verdrievoudigd lees verder



Nieuwsarchief