Je bent hier: Kwart meer faillissementen; daling in horeca

Kwart meer faillissementen; daling in horeca

18-07-12

Het aantal bedrijven en instellingen dat in de eerste helft van dit jaar failliet is gegaan, is met een kwart toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In de horeca is sprake van een fikse daling, vermoedelijk doordat de hardste klappen hier de afgelopen jaren al zijn gevallen.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de cijfers maandag bekendmaakte, spreekt van ‘uitzonderlijk veel’ faillissementen. In het eerste half jaar van 2012 nam dit aantal met een kwart toe tot 3760 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In de horeca is het aantal faillissementen in vergelijking met dezelfde periode in 2011 met bijna een kwart afgenomen. Een opvallende daling, volgens het CBS vermoedelijk vanwege het feit dat in deze sector de hardste klappen al in de voorgaande jaren zijn gevallen.

Formeel uit recessie, maar vooruitzichten slecht
Het CBS meldde recent dat Nederland formeel uit de recessie is, maar dat de vooruitzichten slecht blijven. Veel economen voorzien dan ook dat dit jaar een record aan faillissementen zal opleveren.

‘Nederland zit nog steeds in een crisis. Voor de korte termijn is er geen verbetering te verwachten’, aldus een econoom van het CBS. Hij wijst erop dat de consument en de overheid nog altijd de hand op de knip houden en dat de investeringen in het bedrijfsleven fors zijn gekrompen.

Bron: Misset



Print deze pagina

Nieuws

06-07-15 - FNV Catering bereikt 1,5% loonsverhoging in nieuwe cao lees verder

03-07-15 - Student wil warme avondmaaltijd op school lees verder

03-07-15 - Horeca biedt ruim voldoende stageplaatsen lees verder

02-07-15 - Toeristische sector banenmotor voor Flevoland lees verder

02-07-15 - Fletcher Hotels grootste hotelketen van Nederland lees verder

01-07-15 - Top 10 Mooiste Bar van Nederland 2015 bekend lees verder

30-06-15 - Nationale hitteplan actief lees verder

30-06-15 - Btw-verhoging voorlopig van de baan lees verder

30-06-15 - Consument wijst Hutten aan als beste bedrijfscateraar lees verder

30-06-15 - Deze zomer 100.000 toeristen meer naar Nederland lees verder

29-06-15 - Duurzame Inzetbaarheid, ook voor jou? lees verder

26-06-15 - Bezoekers vast in attracties park Drievliet lees verder

26-06-15 - Grievink: Tot 2020 sterke groei consumptie buitenhuis lees verder

25-06-15 - Leden FNV Catering akkoord met onderhandelingsresultaat nieuwe cao lees verder

24-06-15 - FNV: Voorzitter VNO/NCW radicaliseert met uitspraken over uitkeringsgerechtigden lees verder

24-06-15 - SVH lanceert game: Aan de slag in de horeca lees verder

24-06-15 - Kids Vakantiegids lanceert toplijsten van vakanties met zwembad lees verder

23-06-15 - Uitspraak stakingsrecht is doorbraak voor vakbond lees verder

22-06-15 - Check gratis je gezondheid lees verder

22-06-15 - Voeding in horeca blijft in lage btw-tarief lees verder

19-06-15 - Scholingsplicht voor werkgevers horeca lees verder

19-06-15 - Landal in Nederland, Center Parcs in BelgiŽ het meest kindvriendelijke park lees verder

19-06-15 - Horeca is bijna volledig rookvrij lees verder

18-06-15 - Horecapersoneel: hoge werkdruk maar kerngezond lees verder

18-06-15 - BTW-verhoging kost 55.000 banen lees verder

17-06-15 - Hotelgasten ergeren zich vooral aan geluidsoverlast lees verder

17-06-15 - Aantal vakantieplannen voor zomer groeit weer lees verder

17-06-15 - Kwaliteit ondergeschikt bij aanbestedingen in catering lees verder

16-06-15 - Peiling: Nederlanders willen af van het jeugdloon vanaf 18 lees verder

16-06-15 - Groente op bord stimuleert consumptie lees verder



Nieuwsarchief