Je bent hier: ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

26-07-12

Het ROC Horizon College in Heerhugowaard biedt vanaf eind september 2012 twee nieuwe niveau 4-opleidingen aan; Gespecialiseerd Kok en Gastronoom/Sommelier. Deze eenjarige BBL-opleidingen kennen een hoog (culinair) niveau. Dit is te danken aan de aangeboden inhoud met masterclasses van chefkoks, restaurantmanagers, patissiers, sommeliers en ondernemers uit de top van het bedrijfsleven.

Onno Kokmeijer
Voor de opleiding tot Gespecialiseerd Kok verzorgt Onno Kokmeijer tien masterclasses. Deze sterrenchef staat aan de top van culinair Nederland, zijn restaurant Ciel Bleu heeft twee Michelinsterren. Ook andere topchefs en patissiers bieden voor deze opleiding masterclasses aan, waardoor op hoog niveau wordt opgeleid.
Deelnemers die de opleiding tot Gespecialiseerd Kok volgen, werken in een keuken die in verschillende delen is opgedeeld. Zij bereiden bijzondere, creatieve of luxe gerechten, functioneren op hoog niveau en werken zo efficiënt mogelijk.

Pasquinel Kolk
Voor de opleiding tot Gastronoom/Sommelier verzorgt Pasquinel Kolk een aantal masterclasses. Pasquinel Kolk is in 2010 door GaultMillau uitgeroepen tot Gastheer van het Jaar, hij is restaurantmanager van Ciel Bleu. Ook andere bekende gastheren en sommeliers bieden voor deze opleiding masterclasses aan.

Deelnemers die worden opgeleid als Gastronoom/Sommelier werken vooral in drank- en spijsverstrekkende horecabedrijven die tot het hogere segment behoren. Dit kunnen zowel grote als kleine bedrijven zijn. De werkzaamheden zijn divers, maar staan in het teken van de wensen en verwachtingen van gasten. De Gastronoom/Sommelier beslist of het dienstenpakket past bij de formule van het bedrijf.

De opleidingen starten eind september in Heerhugowaard. Inschrijven is nog mogelijk.
 

Nieuws

30-09-14 - Asscher versoepelt werkvergunning Aziatische koks lees verder

29-09-14 - Afkoop klein pensioen lees verder

29-09-14 - Afkoop klein pensioen lees verder

29-09-14 - Ziekteverzuim gedaald naar 3,7 procent lees verder

26-09-14 - Bas Hoogland uitgeroepen tot ‘Mr. Klantvriendelijkheid 2014’ lees verder

26-09-14 - Hutten wint Catering Onderzoek Foodstep lees verder

26-09-14 - Schulten Hues met bitterballen in De Hallen in Amsterdam lees verder

24-09-14 - FNV: winst kinderopvang moet terug naar kwaliteit kinderopvang lees verder

23-09-14 - Loek Schmidt in het bestuur van Pensioenfonds Recreatie lees verder

23-09-14 - Loek Schmidt wint verkiezing Pensioenfonds Horeca & Catering! lees verder

22-09-14 - Toerismesector levert meer op lees verder

22-09-14 - Overvallen in horeca met kwart gedaald lees verder

22-09-14 - Hilton pakt jeugdwerkloosheid aan lees verder

22-09-14 - Omzetvolume horeca groeit in 2014 met 2 procent lees verder

18-09-14 - Geen cao, maar wel pensioen lees verder

18-09-14 - Consument heeft minder vertrouwen in economie lees verder

18-09-14 - Bedrijven zetten zich in voor werk jongeren lees verder

17-09-14 - ‘Meer nodig om economie te laten groeien’ lees verder

16-09-14 - Haagse horeca doet goede zaken op Prinsjesdag lees verder

16-09-14 - Tocat neemt deel aan International Catering Cup lees verder

16-09-14 - Vesters start crowdfundingactie met opeetbare aandelen lees verder

15-09-14 - Izakaya sleept juryprijs mooiste bar in de wacht lees verder

15-09-14 - Publieksprijs mooiste bar voor de Douairière lees verder

11-09-14 - Klijnsma moet veto uitspreken over pensioen-opeten Enschede lees verder

11-09-14 - Minder collectieve arbeidsovereenkomsten afgesloten lees verder

11-09-14 - Bezettingsgraad Nederlandse hotels gestegen lees verder

10-09-14 - Erkende leeftijdscontrole in alle cafés lees verder

08-09-14 - Kaalslag cafés strop voor brouwerijen lees verder

08-09-14 - Jonge pubers drinken fors minder lees verder

04-09-14 - Werk jij bij Van der Valk? lees verder



Nieuwsarchief