Je bent hier: ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

26-07-12

Het ROC Horizon College in Heerhugowaard biedt vanaf eind september 2012 twee nieuwe niveau 4-opleidingen aan; Gespecialiseerd Kok en Gastronoom/Sommelier. Deze eenjarige BBL-opleidingen kennen een hoog (culinair) niveau. Dit is te danken aan de aangeboden inhoud met masterclasses van chefkoks, restaurantmanagers, patissiers, sommeliers en ondernemers uit de top van het bedrijfsleven.

Onno Kokmeijer
Voor de opleiding tot Gespecialiseerd Kok verzorgt Onno Kokmeijer tien masterclasses. Deze sterrenchef staat aan de top van culinair Nederland, zijn restaurant Ciel Bleu heeft twee Michelinsterren. Ook andere topchefs en patissiers bieden voor deze opleiding masterclasses aan, waardoor op hoog niveau wordt opgeleid.
Deelnemers die de opleiding tot Gespecialiseerd Kok volgen, werken in een keuken die in verschillende delen is opgedeeld. Zij bereiden bijzondere, creatieve of luxe gerechten, functioneren op hoog niveau en werken zo efficiënt mogelijk.

Pasquinel Kolk
Voor de opleiding tot Gastronoom/Sommelier verzorgt Pasquinel Kolk een aantal masterclasses. Pasquinel Kolk is in 2010 door GaultMillau uitgeroepen tot Gastheer van het Jaar, hij is restaurantmanager van Ciel Bleu. Ook andere bekende gastheren en sommeliers bieden voor deze opleiding masterclasses aan.

Deelnemers die worden opgeleid als Gastronoom/Sommelier werken vooral in drank- en spijsverstrekkende horecabedrijven die tot het hogere segment behoren. Dit kunnen zowel grote als kleine bedrijven zijn. De werkzaamheden zijn divers, maar staan in het teken van de wensen en verwachtingen van gasten. De Gastronoom/Sommelier beslist of het dienstenpakket past bij de formule van het bedrijf.

De opleidingen starten eind september in Heerhugowaard. Inschrijven is nog mogelijk.
 



Print deze pagina

Nieuws

24-05-16 - Ranglijst Horeca Top 100 2016 lees verder

24-05-16 - Helft hotelkamers is smerig lees verder

23-05-16 - Nu al 5000 mensen een echte baan dankzij afspraken in caoís lees verder

23-05-16 - Consument laat geld rollen in horeca lees verder

19-05-16 - Eerste Virtual Reality restaurant in Nederland lees verder

18-05-16 - Alle culinaire trendwatchers houden ScandinaviŽ in de gaten lees verder

17-05-16 - Merendeel van de flexwerkers heeft een tijdelijk contract uit noodzaak lees verder

17-05-16 - Keukenhof blijft populair lees verder

17-05-16 - FNV Horeca in Metro: obers en serveersters verdienen ook eerlijk loon lees verder

13-05-16 - 30 miljoen maaltijden jaarlijks geborgd dankzij audits lees verder

13-05-16 - Nederlandse economie groeit opnieuw: meer besteding in horeca lees verder

13-05-16 - Iets minder vakantieplannen met Pinksteren lees verder

12-05-16 - NOS: tekort aan goede koks in Nederland lees verder

11-05-16 - Cao-onderhandelingen verlopen moeizaam lees verder

11-05-16 - Top 10 pretparkvakanties in Nederland en Europa lees verder

10-05-16 - Nederlanders verruilen camping voor hotel lees verder

10-05-16 - Hotels kunnen in 2016 meer gasten en omzet verwachten lees verder

09-05-16 - 1 mei een groot succes lees verder

06-05-16 - Horeca blijft langer open om drukte te spreiden lees verder

03-05-16 - Veel signalen van onderbetaling bij inspectie horeca door Inspectie SZW lees verder

29-04-16 - Cao-onderhandelingen afgebroken door werkgevers lees verder

29-04-16 - Groot FNV-onderzoek over de toekomst van werk, inkomen en sociale voorzieningen lees verder

28-04-16 - Succesvol eerste kwartaal voor Amsterdamse hotels lees verder

26-04-16 - Fletcher voor zesde keer op rij Populairste Hotelketen lees verder

25-04-16 - CBS brengt binnenlandse vakanties statistisch in kaart lees verder

22-04-16 - Naakt dineren in restaurant in Londen lees verder

20-04-16 - Cao-onderhandelingen verlopen constructief lees verder

19-04-16 - Wijs in Werk meer dan een groot succes! lees verder

15-04-16 - Young en United geeft signaal richting McDonalds lees verder

15-04-16 - FNV herdenkt op Workers Memorial Day lees verder



Nieuwsarchief