Je bent hier: ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

26-07-12

Het ROC Horizon College in Heerhugowaard biedt vanaf eind september 2012 twee nieuwe niveau 4-opleidingen aan; Gespecialiseerd Kok en Gastronoom/Sommelier. Deze eenjarige BBL-opleidingen kennen een hoog (culinair) niveau. Dit is te danken aan de aangeboden inhoud met masterclasses van chefkoks, restaurantmanagers, patissiers, sommeliers en ondernemers uit de top van het bedrijfsleven.

Onno Kokmeijer
Voor de opleiding tot Gespecialiseerd Kok verzorgt Onno Kokmeijer tien masterclasses. Deze sterrenchef staat aan de top van culinair Nederland, zijn restaurant Ciel Bleu heeft twee Michelinsterren. Ook andere topchefs en patissiers bieden voor deze opleiding masterclasses aan, waardoor op hoog niveau wordt opgeleid.
Deelnemers die de opleiding tot Gespecialiseerd Kok volgen, werken in een keuken die in verschillende delen is opgedeeld. Zij bereiden bijzondere, creatieve of luxe gerechten, functioneren op hoog niveau en werken zo efficiënt mogelijk.

Pasquinel Kolk
Voor de opleiding tot Gastronoom/Sommelier verzorgt Pasquinel Kolk een aantal masterclasses. Pasquinel Kolk is in 2010 door GaultMillau uitgeroepen tot Gastheer van het Jaar, hij is restaurantmanager van Ciel Bleu. Ook andere bekende gastheren en sommeliers bieden voor deze opleiding masterclasses aan.

Deelnemers die worden opgeleid als Gastronoom/Sommelier werken vooral in drank- en spijsverstrekkende horecabedrijven die tot het hogere segment behoren. Dit kunnen zowel grote als kleine bedrijven zijn. De werkzaamheden zijn divers, maar staan in het teken van de wensen en verwachtingen van gasten. De Gastronoom/Sommelier beslist of het dienstenpakket past bij de formule van het bedrijf.

De opleidingen starten eind september in Heerhugowaard. Inschrijven is nog mogelijk.
 

Nieuws

15-09-14 - Izakaya sleept juryprijs mooiste bar in de wacht lees verder

15-09-14 - Publieksprijs mooiste bar voor de Douairière lees verder

15-09-14 - Niet van deze tijd: oorlogsjournalist verdient 7,50 per uur lees verder

12-09-14 - FNV Horeca: Horeca blijft voorlopig zonder cao lees verder

11-09-14 - Klijnsma moet veto uitspreken over pensioen-opeten Enschede lees verder

11-09-14 - Minder collectieve arbeidsovereenkomsten afgesloten lees verder

11-09-14 - Bezettingsgraad Nederlandse hotels gestegen lees verder

10-09-14 - 18 genomineerden strijden om Misset Catering Awards lees verder

10-09-14 - Erkende leeftijdscontrole in alle cafés lees verder

09-09-14 - Kamermeisjes werken vaak onder minimumloon lees verder

08-09-14 - Kaalslag cafés strop voor brouwerijen lees verder

08-09-14 - Jonge pubers drinken fors minder lees verder

06-09-14 - Algeheel rookverbod horeca opnieuw uitgesteld lees verder

05-09-14 - Europese toeristen positief over Nederlandse gastvrijheid lees verder

04-09-14 - FNV: minimuminkomen moet omhoog en roof op inkomen vele ouderen moet stoppen lees verder

04-09-14 - Werk jij bij Van der Valk? lees verder

04-09-14 - Koffieprijzen in de horeca dalen lees verder

04-09-14 - Heineken verliest populariteit bij Nederlandse horeca lees verder

04-09-14 - ‘Meer pin dan contant in horeca over vier jaar’ lees verder

03-09-14 - Geen extra loon voor Duinrell lees verder

03-09-14 - Parkeerplekken maken plaats voor extra terras lees verder

03-09-14 - Nijmeegs hotel bij de beste tien van Booking.com lees verder

02-09-14 - Informatie over pensioen moet beter lees verder

02-09-14 - Nederlandse hotelprijzen gestegen lees verder

01-09-14 - Te oude controleurs alcoholwet ingeruild voor jonge stagiairs lees verder

01-09-14 - ‘Veel overtredingen Amsterdammers bij verhuur Airbnb’ lees verder

01-09-14 - Chinese reiziger kans voor Nederlandse reisindustrie lees verder

01-09-14 - ‘Daling aantal cafés 15 procent in vijf jaar’ lees verder

29-08-14 - Diversiteit door heel Amsterdam tijdens derde Hotelnacht lees verder

28-08-14 - 109 euro per hotelnacht deze zomer lees verder



Nieuwsarchief