Je bent hier: ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

26-07-12

Het ROC Horizon College in Heerhugowaard biedt vanaf eind september 2012 twee nieuwe niveau 4-opleidingen aan; Gespecialiseerd Kok en Gastronoom/Sommelier. Deze eenjarige BBL-opleidingen kennen een hoog (culinair) niveau. Dit is te danken aan de aangeboden inhoud met masterclasses van chefkoks, restaurantmanagers, patissiers, sommeliers en ondernemers uit de top van het bedrijfsleven.

Onno Kokmeijer
Voor de opleiding tot Gespecialiseerd Kok verzorgt Onno Kokmeijer tien masterclasses. Deze sterrenchef staat aan de top van culinair Nederland, zijn restaurant Ciel Bleu heeft twee Michelinsterren. Ook andere topchefs en patissiers bieden voor deze opleiding masterclasses aan, waardoor op hoog niveau wordt opgeleid.
Deelnemers die de opleiding tot Gespecialiseerd Kok volgen, werken in een keuken die in verschillende delen is opgedeeld. Zij bereiden bijzondere, creatieve of luxe gerechten, functioneren op hoog niveau en werken zo efficiënt mogelijk.

Pasquinel Kolk
Voor de opleiding tot Gastronoom/Sommelier verzorgt Pasquinel Kolk een aantal masterclasses. Pasquinel Kolk is in 2010 door GaultMillau uitgeroepen tot Gastheer van het Jaar, hij is restaurantmanager van Ciel Bleu. Ook andere bekende gastheren en sommeliers bieden voor deze opleiding masterclasses aan.

Deelnemers die worden opgeleid als Gastronoom/Sommelier werken vooral in drank- en spijsverstrekkende horecabedrijven die tot het hogere segment behoren. Dit kunnen zowel grote als kleine bedrijven zijn. De werkzaamheden zijn divers, maar staan in het teken van de wensen en verwachtingen van gasten. De Gastronoom/Sommelier beslist of het dienstenpakket past bij de formule van het bedrijf.

De opleidingen starten eind september in Heerhugowaard. Inschrijven is nog mogelijk.
 



Print deze pagina

Nieuws

23-09-16 - Efteling beste familiepark en derde park van Europa lees verder

22-09-16 - CPB: vaste banen verdwijnen door beleid lees verder

22-09-16 - FNV Horeca en Stichting Pluryn Maatschappelijke Ondernemingen sluiten goede bedrijfs-cao af! lees verder

22-09-16 - Samen sta je sterk effect moet voor alle werkenden gelden lees verder

22-09-16 - Restaurants slaan handen ineen voor armoede lees verder

21-09-16 - Hapert het Nederlands toerisme? lees verder

20-09-16 - Kabinet doet veel te weinig om echte problemen in Nederland op te lossen lees verder

20-09-16 - Overwinning op jeugdloon krijgt koninklijk randje lees verder

20-09-16 - Consumenten besteden opnieuw meer lees verder

20-09-16 - FNV wil meer echte banen, herverdeling van werk en hoger inkomen voor iedereen lees verder

19-09-16 - Nederlanders boeken meer reizen in eigen land lees verder

16-09-16 - Lonen in Nederland kunnen omhoog lees verder

16-09-16 - Vakanties essentieel voor de ontwikkeling van relaties bij kinderen lees verder

16-09-16 - FNV noemt kritiek VVD op flexwet opportunistische verkiezingsretoriek lees verder

15-09-16 - Grote behoefte aan chefs door groei restaurants Amsterdam lees verder

14-09-16 - Bedrijfsarts adviseert voortaan over preventie lees verder

14-09-16 - Ben jij de kandidaat voor het Ledenparlement? lees verder

14-09-16 - Maxima Medisch Centrum stapt over op gezondere maaltijden lees verder

09-09-16 - Britse hotels goedkoper na Brexit lees verder

08-09-16 - Maaltijden in de zorg kunnen veel beter lees verder

07-09-16 - Positieve economische impact van uitgaand toerisme lees verder

06-09-16 - Meer buitenlandse toeristen zorgen voor goede toeristische zomer lees verder

06-09-16 - Uitnodiging debat verdringing op de arbeidsmarkt 15 september lees verder

02-09-16 - Center Parcs maakt aankomst- en vertrektijden flexibel lees verder

02-09-16 - Jonnie Boer en Oos Kesbeke beginnen lijn tafelzuren voor horeca lees verder

01-09-16 - Hoe duurzamer het hotel, hoe groener de gasten lees verder

01-09-16 - Start verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca 2016! lees verder

31-08-16 - Musea steeds populairder alternatief voor grote, dure pretparken lees verder

31-08-16 - Horeca zet meer om dan eerste kwartaal 2016 lees verder

27-08-16 - Geavanceerde gezichtsherkenning ook toepasbaar in recreatie en toerisme lees verder



Nieuwsarchief