Je bent hier: ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

26-07-12

Het ROC Horizon College in Heerhugowaard biedt vanaf eind september 2012 twee nieuwe niveau 4-opleidingen aan; Gespecialiseerd Kok en Gastronoom/Sommelier. Deze eenjarige BBL-opleidingen kennen een hoog (culinair) niveau. Dit is te danken aan de aangeboden inhoud met masterclasses van chefkoks, restaurantmanagers, patissiers, sommeliers en ondernemers uit de top van het bedrijfsleven.

Onno Kokmeijer
Voor de opleiding tot Gespecialiseerd Kok verzorgt Onno Kokmeijer tien masterclasses. Deze sterrenchef staat aan de top van culinair Nederland, zijn restaurant Ciel Bleu heeft twee Michelinsterren. Ook andere topchefs en patissiers bieden voor deze opleiding masterclasses aan, waardoor op hoog niveau wordt opgeleid.
Deelnemers die de opleiding tot Gespecialiseerd Kok volgen, werken in een keuken die in verschillende delen is opgedeeld. Zij bereiden bijzondere, creatieve of luxe gerechten, functioneren op hoog niveau en werken zo efficiënt mogelijk.

Pasquinel Kolk
Voor de opleiding tot Gastronoom/Sommelier verzorgt Pasquinel Kolk een aantal masterclasses. Pasquinel Kolk is in 2010 door GaultMillau uitgeroepen tot Gastheer van het Jaar, hij is restaurantmanager van Ciel Bleu. Ook andere bekende gastheren en sommeliers bieden voor deze opleiding masterclasses aan.

Deelnemers die worden opgeleid als Gastronoom/Sommelier werken vooral in drank- en spijsverstrekkende horecabedrijven die tot het hogere segment behoren. Dit kunnen zowel grote als kleine bedrijven zijn. De werkzaamheden zijn divers, maar staan in het teken van de wensen en verwachtingen van gasten. De Gastronoom/Sommelier beslist of het dienstenpakket past bij de formule van het bedrijf.

De opleidingen starten eind september in Heerhugowaard. Inschrijven is nog mogelijk.
 



Print deze pagina

Nieuws

04-08-15 - Download de nieuwe cao catering! lees verder

04-08-15 - Meer Vlaamse gasten voor Attractiepark Toverland lees verder

04-08-15 - Ook Nederland heeft tekort aan koks lees verder

03-08-15 - Alles over je pensioen! lees verder

03-08-15 - Alles over je pensioen! lees verder

31-07-15 - 100.000 bezoekers voor De Pier Scheveningen lees verder

30-07-15 - Hotline succesvol: illegale hotels gevonden lees verder

29-07-15 - Nieuw: NK Patisserie & Desserts op Horecava lees verder

29-07-15 - Dierentuinen best gewaardeerde dagattracties, Efteling meest besproken dagje uit lees verder

28-07-15 - Meer jongeren werken minder dan 12 uur per week. Wie kan daarvan leven? lees verder

28-07-15 - New York state fast food medewerkers vieren minimumloon overwinning lees verder

27-07-15 - Pretparken hebben zomerstorm goed overleefd lees verder

27-07-15 - Eerste illegale hotels in Amsterdam al opgesnord door hotline lees verder

27-07-15 - Drie nominaties voor Kraanhotel NDSM-werf lees verder

23-07-15 - 50.000 Nederlanders tekenen voor kraanwater in horeca lees verder

23-07-15 - Einde crisis catering lees verder

22-07-15 - FNV Horeca en Stichting Pluryn Maatschappelijke Ondernemingen sluiten mooie en respectvolle bedrijfs-cao af. lees verder

21-07-15 - De leermeester blijft! lees verder

21-07-15 - Een nieuwe pensioenregeling! Wat gaat er veranderen? lees verder

20-07-15 - Ledenvoordeel FNV lees verder

20-07-15 - Kom vrijdag 9 oktober naar Festival voor de Nacht lees verder

17-07-15 - Sterke groei aantal strandpaviljoens in Nederland lees verder

16-07-15 - Jongere houdt weinig over aan vakantiebaan lees verder

15-07-15 - Werkgelegenheid in het MKB stijgt met 2 procent lees verder

15-07-15 - Scherper toezicht op kleinere pretparken lees verder

14-07-15 - Download de nieuwe cao catering! lees verder

14-07-15 - In een sneltreinvaart naar een cao voor NS Retail! lees verder

13-07-15 - Prijs pretparken afgelopen vijf jaar fors gestegen lees verder

10-07-15 - Huishoudens besteden jaarlijks zesduizend euro aan ontspanning lees verder

10-07-15 - Amsterdam weer duurste terrasstad lees verder



Nieuwsarchief