Je bent hier: ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

26-07-12

Het ROC Horizon College in Heerhugowaard biedt vanaf eind september 2012 twee nieuwe niveau 4-opleidingen aan; Gespecialiseerd Kok en Gastronoom/Sommelier. Deze eenjarige BBL-opleidingen kennen een hoog (culinair) niveau. Dit is te danken aan de aangeboden inhoud met masterclasses van chefkoks, restaurantmanagers, patissiers, sommeliers en ondernemers uit de top van het bedrijfsleven.

Onno Kokmeijer
Voor de opleiding tot Gespecialiseerd Kok verzorgt Onno Kokmeijer tien masterclasses. Deze sterrenchef staat aan de top van culinair Nederland, zijn restaurant Ciel Bleu heeft twee Michelinsterren. Ook andere topchefs en patissiers bieden voor deze opleiding masterclasses aan, waardoor op hoog niveau wordt opgeleid.
Deelnemers die de opleiding tot Gespecialiseerd Kok volgen, werken in een keuken die in verschillende delen is opgedeeld. Zij bereiden bijzondere, creatieve of luxe gerechten, functioneren op hoog niveau en werken zo efficiënt mogelijk.

Pasquinel Kolk
Voor de opleiding tot Gastronoom/Sommelier verzorgt Pasquinel Kolk een aantal masterclasses. Pasquinel Kolk is in 2010 door GaultMillau uitgeroepen tot Gastheer van het Jaar, hij is restaurantmanager van Ciel Bleu. Ook andere bekende gastheren en sommeliers bieden voor deze opleiding masterclasses aan.

Deelnemers die worden opgeleid als Gastronoom/Sommelier werken vooral in drank- en spijsverstrekkende horecabedrijven die tot het hogere segment behoren. Dit kunnen zowel grote als kleine bedrijven zijn. De werkzaamheden zijn divers, maar staan in het teken van de wensen en verwachtingen van gasten. De Gastronoom/Sommelier beslist of het dienstenpakket past bij de formule van het bedrijf.

De opleidingen starten eind september in Heerhugowaard. Inschrijven is nog mogelijk.
 

Nieuws

28-01-15 - Programma Echte banen-manifestatie 31 januari lees verder

27-01-15 - Cafe de lamp wint gouden fust lees verder

26-01-15 - SER-advies toekomst pensioenstelsel lees verder

23-01-15 - Werkgever: Levensstijl personeel gaat mij niets aan lees verder

22-01-15 - Hotel The Toren in Amsterdam beste hotel van Nederland lees verder

21-01-15 - Kanshebbers eerste editie Restaurant Awards lees verder

20-01-15 - Nominaties verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2015 Recreatie bekend lees verder

20-01-15 - Steeds meer Chinese toeristen komen naar Nederland lees verder

20-01-15 - Informeel gesprek cao recreatie lees verder

20-01-15 - Nominaties Groepsaccommodatie van het jaar 2014 bekend lees verder

19-01-15 - Horecava 2015 weerspiegelt opleving horecabranche lees verder

19-01-15 - Kok Bart van Olphen verovert de wereld via Instagram lees verder

19-01-15 - Campings van het Jaar 2015 lees verder

19-01-15 - FNV: Hogere pensioenen door samengaan pensioenfondsen lees verder

15-01-15 - Stempels Beste leerbedrijf horeca 2014 lees verder

14-01-15 - Green Key voor bedrijfsrestaurants gelanceerd lees verder

14-01-15 - Dagobertducktaks: belastingmaatregel van het jaar lees verder

13-01-15 - Sectorevent Werken in de recreatie lees verder

13-01-15 - Nieuw elan SVH Meestertitels: SVH en Gildencollectief tekenen convenant lees verder

12-01-15 - Wordt 2015 het jaar van de straat? lees verder

12-01-15 - Toekomst van ons pensioen. Uw mening telt! lees verder

12-01-15 - Brancheorganisatie ziet verkopen horeca toenemen lees verder

12-01-15 - FNV Horeca moet toiletposter Horecava 2015 aanpassen van beursorganisatie lees verder

09-01-15 - Inschrijving Terras Top 100 2015 start op Horecava lees verder

08-01-15 - IENS.nl overgenomen door Tripadvisor lees verder

08-01-15 - ROC Horizon College ontvangt vier sterren voor kwaliteitsmanagement lees verder

07-01-15 - Wijziging pensioenregeling Recreatie lees verder

07-01-15 - Terugbetaling extra VUT-premie lees verder

31-12-14 - Verhoging AOW-leeftijd en Inkomensondersteuning AOW-ers lees verder

29-12-14 - Voordelige zorgverzekering via FNV/Menzis lees verder



Nieuwsarchief