Je bent hier: ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

26-07-12

Het ROC Horizon College in Heerhugowaard biedt vanaf eind september 2012 twee nieuwe niveau 4-opleidingen aan; Gespecialiseerd Kok en Gastronoom/Sommelier. Deze eenjarige BBL-opleidingen kennen een hoog (culinair) niveau. Dit is te danken aan de aangeboden inhoud met masterclasses van chefkoks, restaurantmanagers, patissiers, sommeliers en ondernemers uit de top van het bedrijfsleven.

Onno Kokmeijer
Voor de opleiding tot Gespecialiseerd Kok verzorgt Onno Kokmeijer tien masterclasses. Deze sterrenchef staat aan de top van culinair Nederland, zijn restaurant Ciel Bleu heeft twee Michelinsterren. Ook andere topchefs en patissiers bieden voor deze opleiding masterclasses aan, waardoor op hoog niveau wordt opgeleid.
Deelnemers die de opleiding tot Gespecialiseerd Kok volgen, werken in een keuken die in verschillende delen is opgedeeld. Zij bereiden bijzondere, creatieve of luxe gerechten, functioneren op hoog niveau en werken zo efficiënt mogelijk.

Pasquinel Kolk
Voor de opleiding tot Gastronoom/Sommelier verzorgt Pasquinel Kolk een aantal masterclasses. Pasquinel Kolk is in 2010 door GaultMillau uitgeroepen tot Gastheer van het Jaar, hij is restaurantmanager van Ciel Bleu. Ook andere bekende gastheren en sommeliers bieden voor deze opleiding masterclasses aan.

Deelnemers die worden opgeleid als Gastronoom/Sommelier werken vooral in drank- en spijsverstrekkende horecabedrijven die tot het hogere segment behoren. Dit kunnen zowel grote als kleine bedrijven zijn. De werkzaamheden zijn divers, maar staan in het teken van de wensen en verwachtingen van gasten. De Gastronoom/Sommelier beslist of het dienstenpakket past bij de formule van het bedrijf.

De opleidingen starten eind september in Heerhugowaard. Inschrijven is nog mogelijk.
 



Print deze pagina

Nieuws

05-12-16 - Hotelbel: nieuwe classificatie voor hotel- en vergaderlocaties lees verder

02-12-16 - Aantal koffiebars stijgt in Nederland lees verder

02-12-16 - FNV blij met verkenning nieuw pensioencontract lees verder

01-12-16 - Trendrapport toerisme en recreatie: meer focus op het buitenland lees verder

01-12-16 - Regels zijn nodig om race naar beneden te stoppen lees verder

30-11-16 - Omzet stijgt, lonen horecamedewerkers staan stil! lees verder

30-11-16 - Omzet horeca stijgt sterk lees verder

29-11-16 - Meer kans op werk voor mensen met een arbeidsbeperking door verplichtstelling gemeenten lees verder

29-11-16 - Europese finale Bocuse d’Or 2018 in Turijn lees verder

29-11-16 - Waarom de omgeving het succes bepaalt van verblijfsaccommodaties lees verder

28-11-16 - FNVers slaan groot alarm over race naar beneden! lees verder

28-11-16 - Start De Week Van de Cateraar lees verder

25-11-16 - Vakbonden bestrijden geweld tegen vrouwen lees verder

25-11-16 - Last minute-reserveringsapp Laatste Tafeltje gaat landelijk lees verder

24-11-16 - Checklist voor een uitdagende, avontuurlijke en beheersbare speeltuin lees verder

24-11-16 - Hutten Catering behaalt hoogste score bedrijfsrestaurants lees verder

22-11-16 - Stop verder verhogen AOW-leeftijd lees verder

22-11-16 - Horecawerknemers lopen duizenden euros mis lees verder

22-11-16 - DNB: lonen in winstgevende bedrijfstakken moeten snel omhoog lees verder

21-11-16 - Nog een week tot de start van De Week Van De Cateraar! lees verder

21-11-16 - Vakcentrales: pensioenkortingen voorkomen lees verder

18-11-16 - Brandbrief aan werkgevers: Race naar putje arbeidsmarkt keren lees verder

17-11-16 - CBS: Werkloosheid blijft dalen lees verder

16-11-16 - Internationale vakbeweging erg bezorgd over situatie in Turkije lees verder

15-11-16 - Vacature secretaris-penningmeester lees verder

15-11-16 - Bezoeker pretpark wil vaker vooraf plannen en reserveren lees verder

15-11-16 - FNV biedt minister Ploumen duizenden handtekeningen aan om handelsverdrag TiSA te stoppen lees verder

14-11-16 - Studenten aan de slag met meer groente op het bord lees verder

14-11-16 - Serveersters weggepest na aflevering omtrent fooi op tv lees verder

11-11-16 - Nederlandse werkgever beknibbelt op lunchvergoeding lees verder



Nieuwsarchief