Je bent hier: ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

26-07-12

Het ROC Horizon College in Heerhugowaard biedt vanaf eind september 2012 twee nieuwe niveau 4-opleidingen aan; Gespecialiseerd Kok en Gastronoom/Sommelier. Deze eenjarige BBL-opleidingen kennen een hoog (culinair) niveau. Dit is te danken aan de aangeboden inhoud met masterclasses van chefkoks, restaurantmanagers, patissiers, sommeliers en ondernemers uit de top van het bedrijfsleven.

Onno Kokmeijer
Voor de opleiding tot Gespecialiseerd Kok verzorgt Onno Kokmeijer tien masterclasses. Deze sterrenchef staat aan de top van culinair Nederland, zijn restaurant Ciel Bleu heeft twee Michelinsterren. Ook andere topchefs en patissiers bieden voor deze opleiding masterclasses aan, waardoor op hoog niveau wordt opgeleid.
Deelnemers die de opleiding tot Gespecialiseerd Kok volgen, werken in een keuken die in verschillende delen is opgedeeld. Zij bereiden bijzondere, creatieve of luxe gerechten, functioneren op hoog niveau en werken zo efficiënt mogelijk.

Pasquinel Kolk
Voor de opleiding tot Gastronoom/Sommelier verzorgt Pasquinel Kolk een aantal masterclasses. Pasquinel Kolk is in 2010 door GaultMillau uitgeroepen tot Gastheer van het Jaar, hij is restaurantmanager van Ciel Bleu. Ook andere bekende gastheren en sommeliers bieden voor deze opleiding masterclasses aan.

Deelnemers die worden opgeleid als Gastronoom/Sommelier werken vooral in drank- en spijsverstrekkende horecabedrijven die tot het hogere segment behoren. Dit kunnen zowel grote als kleine bedrijven zijn. De werkzaamheden zijn divers, maar staan in het teken van de wensen en verwachtingen van gasten. De Gastronoom/Sommelier beslist of het dienstenpakket past bij de formule van het bedrijf.

De opleidingen starten eind september in Heerhugowaard. Inschrijven is nog mogelijk.
 



Print deze pagina

Nieuws

28-08-15 - Grootste omzetstijging in de horeca sinds 2010 lees verder

26-08-15 - Hogere doorloopsnelheid bij cateraars Lowlands lees verder

25-08-15 - Koffierituelen op het werk lees verder

25-08-15 - Nederland neemt voor 145 miljoen euro consumpties mee tijdens dagje uit lees verder

25-08-15 - 27 illegale hotels gesnapt door kliklijn lees verder

21-08-15 - Safaripark Beekse Bergen breidt uit met hotels lees verder

21-08-15 - We drinken fors meer alcoholvrij bier lees verder

20-08-15 - Actiegroep wil lijst horeca waar kids verboden zijn. lees verder

19-08-15 - Plannen voor nieuw historisch pretpark in Noord-Holland lees verder

19-08-15 - Wijninstituut start opleiding gedestilleerd lees verder

18-08-15 - Aanmeldingen Leerbedrijf van het Jaar van start lees verder

18-08-15 - Stap in voor een cao voor NS Retail medewerkers! lees verder

17-08-15 - Aantal banen toerismesector stijgt naar ruim 600.000 lees verder

17-08-15 - Recreatievakbeurs Venray kiest voor focus op dagrecreatie lees verder

14-08-15 - Werkgelegenheid blijft groeien lees verder

13-08-15 - Aantal werknemers zonder cao fors gedaald lees verder

12-08-15 - FNV: Benut economische groei voor nieuwe banen lees verder

12-08-15 - Groei horeca stabiliseert lees verder

11-08-15 - Nieuwe technische zwembadopleiding lees verder

11-08-15 - Omzet café blijft achter in stabiele horecasector lees verder

11-08-15 - Catering in de zorg groeit langzaam lees verder

10-08-15 - Herman den Blijker en Hans van Wolde koken op BBB Maastricht lees verder

07-08-15 - Veranderingen in het zorgverlof lees verder

07-08-15 - Nationale Mosselweek bijna van start lees verder

07-08-15 - Artis gekozen tot beste dierentuin van de Benelux lees verder

07-08-15 - Wespen vergallen bezoek aan Walibi lees verder

06-08-15 - Steeds meer gedeeltelijk rookvrije terassen lees verder

05-08-15 - Negen nieuwe zaken op de Pier in Scheveningen lees verder

05-08-15 - Lange files op wegen naar pretparken lees verder

04-08-15 - Download de nieuwe cao catering! lees verder



Nieuwsarchief