Je bent hier: ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

26-07-12

Het ROC Horizon College in Heerhugowaard biedt vanaf eind september 2012 twee nieuwe niveau 4-opleidingen aan; Gespecialiseerd Kok en Gastronoom/Sommelier. Deze eenjarige BBL-opleidingen kennen een hoog (culinair) niveau. Dit is te danken aan de aangeboden inhoud met masterclasses van chefkoks, restaurantmanagers, patissiers, sommeliers en ondernemers uit de top van het bedrijfsleven.

Onno Kokmeijer
Voor de opleiding tot Gespecialiseerd Kok verzorgt Onno Kokmeijer tien masterclasses. Deze sterrenchef staat aan de top van culinair Nederland, zijn restaurant Ciel Bleu heeft twee Michelinsterren. Ook andere topchefs en patissiers bieden voor deze opleiding masterclasses aan, waardoor op hoog niveau wordt opgeleid.
Deelnemers die de opleiding tot Gespecialiseerd Kok volgen, werken in een keuken die in verschillende delen is opgedeeld. Zij bereiden bijzondere, creatieve of luxe gerechten, functioneren op hoog niveau en werken zo efficiënt mogelijk.

Pasquinel Kolk
Voor de opleiding tot Gastronoom/Sommelier verzorgt Pasquinel Kolk een aantal masterclasses. Pasquinel Kolk is in 2010 door GaultMillau uitgeroepen tot Gastheer van het Jaar, hij is restaurantmanager van Ciel Bleu. Ook andere bekende gastheren en sommeliers bieden voor deze opleiding masterclasses aan.

Deelnemers die worden opgeleid als Gastronoom/Sommelier werken vooral in drank- en spijsverstrekkende horecabedrijven die tot het hogere segment behoren. Dit kunnen zowel grote als kleine bedrijven zijn. De werkzaamheden zijn divers, maar staan in het teken van de wensen en verwachtingen van gasten. De Gastronoom/Sommelier beslist of het dienstenpakket past bij de formule van het bedrijf.

De opleidingen starten eind september in Heerhugowaard. Inschrijven is nog mogelijk.
 

Nieuws

22-08-14 - Noord-Beveland heeft schoonste strand lees verder

22-08-14 - Hotel Des Indes wordt voor even museum lees verder

22-08-14 - Alcoholvrije discotheek opent in Stockholm lees verder

21-08-14 - Manifest tegen IS-terreur lees verder

21-08-14 - Rusland gaat meer McDonalds checken lees verder

21-08-14 - Korting voor studenten in horeca Amsterdam lees verder

20-08-14 - Inschrijven voor beste bioproduct van Nederland lees verder

20-08-14 - Vakbondsjongeren vinden nieuw pensioenstelsel eerlijker lees verder

19-08-14 - Helft scholieren wil gezonder eten lees verder

19-08-14 - Tot vrijdag stemmen op publieksprijs Mooiste Bar lees verder

18-08-14 - Pak je pauze in the picture lees verder

18-08-14 - Ambachtelijk ijs populair; aantal ijssalons verdubbeld lees verder

14-08-14 - FNV: broos herstel levert onvoldoende banen op lees verder

13-08-14 - Overgewicht kan leiden tot ontslag lees verder

12-08-14 - Dierentuin als dagje uit steeds populairder lees verder

12-08-14 - Strandtenten lijden onder zuinige badgast lees verder

11-08-14 - Prijsstijgingen restaurants lager dan inflatie lees verder

08-08-14 - Allergische passagier krijgt geen vergoeding lees verder

08-08-14 - Toeristische sector slecht bereikbaar lees verder

08-08-14 - Nederlandse hotels winnen World Travel Award lees verder

07-08-14 - Finale beste hamburger van Nederland lees verder

07-08-14 - Campings puilen uit lees verder

07-08-14 - Kosten dagje uit flink gestegen lees verder

06-08-14 - Genomineerden VEKABO Camping van het jaar 2014 bekend! lees verder

06-08-14 - ‘Tour de France stuwt hotelprijzen in Utrecht’ lees verder

05-08-14 - Overlijdensbericht Koos Sentel (29 juli 1944 - † 28 juli 2014) lees verder

05-08-14 - ING: Groeicijfers voor Horeca lees verder

04-08-14 - Nederlander in top 16 beste bartenders ter wereld lees verder

01-08-14 - Aziatische restaurants profiteren van crisis lees verder

31-07-14 - FNV: dwingende maatregelen nodig tegen stress lees verder



Nieuwsarchief