Je bent hier: ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

26-07-12

Het ROC Horizon College in Heerhugowaard biedt vanaf eind september 2012 twee nieuwe niveau 4-opleidingen aan; Gespecialiseerd Kok en Gastronoom/Sommelier. Deze eenjarige BBL-opleidingen kennen een hoog (culinair) niveau. Dit is te danken aan de aangeboden inhoud met masterclasses van chefkoks, restaurantmanagers, patissiers, sommeliers en ondernemers uit de top van het bedrijfsleven.

Onno Kokmeijer
Voor de opleiding tot Gespecialiseerd Kok verzorgt Onno Kokmeijer tien masterclasses. Deze sterrenchef staat aan de top van culinair Nederland, zijn restaurant Ciel Bleu heeft twee Michelinsterren. Ook andere topchefs en patissiers bieden voor deze opleiding masterclasses aan, waardoor op hoog niveau wordt opgeleid.
Deelnemers die de opleiding tot Gespecialiseerd Kok volgen, werken in een keuken die in verschillende delen is opgedeeld. Zij bereiden bijzondere, creatieve of luxe gerechten, functioneren op hoog niveau en werken zo efficiënt mogelijk.

Pasquinel Kolk
Voor de opleiding tot Gastronoom/Sommelier verzorgt Pasquinel Kolk een aantal masterclasses. Pasquinel Kolk is in 2010 door GaultMillau uitgeroepen tot Gastheer van het Jaar, hij is restaurantmanager van Ciel Bleu. Ook andere bekende gastheren en sommeliers bieden voor deze opleiding masterclasses aan.

Deelnemers die worden opgeleid als Gastronoom/Sommelier werken vooral in drank- en spijsverstrekkende horecabedrijven die tot het hogere segment behoren. Dit kunnen zowel grote als kleine bedrijven zijn. De werkzaamheden zijn divers, maar staan in het teken van de wensen en verwachtingen van gasten. De Gastronoom/Sommelier beslist of het dienstenpakket past bij de formule van het bedrijf.

De opleidingen starten eind september in Heerhugowaard. Inschrijven is nog mogelijk.
 



Print deze pagina

Nieuws

22-06-16 - Aanval geopend op rookruimtes horeca lees verder

22-06-16 - FNV: Goed dat werknemers steviger rol krijgen bij prepack faillissementen lees verder

21-06-16 - FNV Catering bereikt 2,5% loonsverhoging in nieuwe cao lees verder

21-06-16 - Vacature: Bestuurder secretaris-penningmeester lees verder

21-06-16 - Nibud: vakantie weer populair lees verder

20-06-16 - Onderhandelingsresultaat over nieuwe cao Zwembaden en Sociale Agenda lees verder

20-06-16 - Consumenten besteden evenveel als jaar eerder lees verder

17-06-16 - Top 25 grootste cateraars 2016 lees verder

17-06-16 - Feiten en fabels over onzeker werk lees verder

16-06-16 - Oranje en geel trendkleur op tafel horeca lees verder

16-06-16 - Krachtig geluid tijdens koopkrachtmanifestatie Amersfoort lees verder

15-06-16 - Het beste restaurant van de wereld staat in... ItaliŽ lees verder

15-06-16 - Update: eindbod vakbonden nieuwe cao recreatie lees verder

14-06-16 - Steeds meer cateringbedrijven richten zich op festivals lees verder

10-06-16 - Jouw leukste collega in de recreatie! lees verder

10-06-16 - KHN in gesprek met Asscher over Wokakkoord lees verder

10-06-16 - Eerste cao afgesloten met nieuwe flexwet lees verder

09-06-16 - Update: cao-commissie FNV Recreatie niet akkoord met eindbod werkgevers lees verder

08-06-16 - Meer afspraken over echte banen, ondanks tweedeling werkgevers lees verder

08-06-16 - Vakcentrales: Politiek, neem verantwoordelijkheid voor onze pensioenen lees verder

06-06-16 - Reactie op CPB ramingen: Tijd voor nieuw investeringsmenu in plaats van bezuinigingsmenu lees verder

03-06-16 - Scoolcard stimuleert leerling gezond te leven lees verder

03-06-16 - Update cao-onderhandelingen lees verder

02-06-16 - FNV solidair met Belgische en Franse vakbonden lees verder

31-05-16 - Terugblik Ledencongres lees verder

31-05-16 - Omzet horeca stijgt twaalfde kwartaal op rij lees verder

30-05-16 - Bijna helft toprestaurants betaalt geen overuren uit lees verder

27-05-16 - FNV slaat alarm over TTIP op zaterdag 28 mei lees verder

27-05-16 - FNV Horeca wint SAN Accent met Foodsy! lees verder

26-05-16 - Minimumloon iets omhoog per 1 juli 2016 lees verder



Nieuwsarchief