Je bent hier: ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

26-07-12

Het ROC Horizon College in Heerhugowaard biedt vanaf eind september 2012 twee nieuwe niveau 4-opleidingen aan; Gespecialiseerd Kok en Gastronoom/Sommelier. Deze eenjarige BBL-opleidingen kennen een hoog (culinair) niveau. Dit is te danken aan de aangeboden inhoud met masterclasses van chefkoks, restaurantmanagers, patissiers, sommeliers en ondernemers uit de top van het bedrijfsleven.

Onno Kokmeijer
Voor de opleiding tot Gespecialiseerd Kok verzorgt Onno Kokmeijer tien masterclasses. Deze sterrenchef staat aan de top van culinair Nederland, zijn restaurant Ciel Bleu heeft twee Michelinsterren. Ook andere topchefs en patissiers bieden voor deze opleiding masterclasses aan, waardoor op hoog niveau wordt opgeleid.
Deelnemers die de opleiding tot Gespecialiseerd Kok volgen, werken in een keuken die in verschillende delen is opgedeeld. Zij bereiden bijzondere, creatieve of luxe gerechten, functioneren op hoog niveau en werken zo efficiënt mogelijk.

Pasquinel Kolk
Voor de opleiding tot Gastronoom/Sommelier verzorgt Pasquinel Kolk een aantal masterclasses. Pasquinel Kolk is in 2010 door GaultMillau uitgeroepen tot Gastheer van het Jaar, hij is restaurantmanager van Ciel Bleu. Ook andere bekende gastheren en sommeliers bieden voor deze opleiding masterclasses aan.

Deelnemers die worden opgeleid als Gastronoom/Sommelier werken vooral in drank- en spijsverstrekkende horecabedrijven die tot het hogere segment behoren. Dit kunnen zowel grote als kleine bedrijven zijn. De werkzaamheden zijn divers, maar staan in het teken van de wensen en verwachtingen van gasten. De Gastronoom/Sommelier beslist of het dienstenpakket past bij de formule van het bedrijf.

De opleidingen starten eind september in Heerhugowaard. Inschrijven is nog mogelijk.
 



Print deze pagina

Nieuws

30-08-16 - Combineren werk en zorg voor een op vijf een probleem lees verder

30-08-16 - Namen 172 vieze restaurants openbaar gemaakt lees verder

30-08-16 - FNV over SCP rapport: Er is gebrek aan perspectief op flexibele arbeidsmarkt lees verder

29-08-16 - Senioren blij met reparatie koopkracht, maar we zijn er nog niet lees verder

29-08-16 - D66 onzeker werk voor iedereen lees verder

27-08-16 - Geavanceerde gezichtsherkenning ook toepasbaar in recreatie en toerisme lees verder

25-08-16 - Werken tijdens de hitte! lees verder

24-08-16 - Aantal oproepkrachten stijgt nog steeds lees verder

23-08-16 - Keukens sterrenrestaurants vaak vies lees verder

22-08-16 - Toerisme steeds belangrijker voor economie lees verder

20-08-16 - Hygiene Bastion hotels onder de maat lees verder

19-08-16 - Tips van het beste Leerbedrijf Vroeg in Bunnik lees verder

19-08-16 - Toerismesector steeds belangrijker lees verder

19-08-16 - Hoog tijd voor betere bescherming werknemers bij doorstart na faillissement lees verder

17-08-16 - Nieuwe SVH Meestertitel op komst lees verder

17-08-16 - Vlaamse en Nederlandse chefs slaan handen ineen voor zorgmaaltijd lees verder

16-08-16 - Supermarkt met restaurant van start in Den Haag lees verder

16-08-16 - 46,8 miljoen Duitse dagtochten naar Nederland lees verder

12-08-16 - Kraanwater massaal geschonken door Limburgse horeca lees verder

12-08-16 - Groei evenementen in groengebieden van Noord-Holland lees verder

11-08-16 - NBTC past groeiverwachting voor inkomend toerisme aan lees verder

11-08-16 - Verkiezingen Pensioenfonds Horeca en Catering! lees verder

10-08-16 - Nederland heeft hoogste dichtheid aan Escape Rooms lees verder

09-08-16 - FNV: pak ongelijkheid aan, lage inkomens verdienen beter! lees verder

09-08-16 - Ziekenhuisdirecteur vindt eigen maaltijden niet te eten lees verder

08-08-16 - Sergio Herman lanceert wegwerpservies lees verder

05-08-16 - Horecawerknemers miljoenen kwijt aan overuren! lees verder

05-08-16 - Resultaten groot bieronderzoek lees verder

04-08-16 - Dolfinarium wil grootste waterpark van Nederland bouwen lees verder

03-08-16 - 41 procent van gemeenten heft meer toeristenbelasting in 2016 lees verder



Nieuwsarchief