Je bent hier: ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

26-07-12

Het ROC Horizon College in Heerhugowaard biedt vanaf eind september 2012 twee nieuwe niveau 4-opleidingen aan; Gespecialiseerd Kok en Gastronoom/Sommelier. Deze eenjarige BBL-opleidingen kennen een hoog (culinair) niveau. Dit is te danken aan de aangeboden inhoud met masterclasses van chefkoks, restaurantmanagers, patissiers, sommeliers en ondernemers uit de top van het bedrijfsleven.

Onno Kokmeijer
Voor de opleiding tot Gespecialiseerd Kok verzorgt Onno Kokmeijer tien masterclasses. Deze sterrenchef staat aan de top van culinair Nederland, zijn restaurant Ciel Bleu heeft twee Michelinsterren. Ook andere topchefs en patissiers bieden voor deze opleiding masterclasses aan, waardoor op hoog niveau wordt opgeleid.
Deelnemers die de opleiding tot Gespecialiseerd Kok volgen, werken in een keuken die in verschillende delen is opgedeeld. Zij bereiden bijzondere, creatieve of luxe gerechten, functioneren op hoog niveau en werken zo efficiënt mogelijk.

Pasquinel Kolk
Voor de opleiding tot Gastronoom/Sommelier verzorgt Pasquinel Kolk een aantal masterclasses. Pasquinel Kolk is in 2010 door GaultMillau uitgeroepen tot Gastheer van het Jaar, hij is restaurantmanager van Ciel Bleu. Ook andere bekende gastheren en sommeliers bieden voor deze opleiding masterclasses aan.

Deelnemers die worden opgeleid als Gastronoom/Sommelier werken vooral in drank- en spijsverstrekkende horecabedrijven die tot het hogere segment behoren. Dit kunnen zowel grote als kleine bedrijven zijn. De werkzaamheden zijn divers, maar staan in het teken van de wensen en verwachtingen van gasten. De Gastronoom/Sommelier beslist of het dienstenpakket past bij de formule van het bedrijf.

De opleidingen starten eind september in Heerhugowaard. Inschrijven is nog mogelijk.
 



Print deze pagina

Nieuws

30-06-15 - Nationale hitteplan actief lees verder

30-06-15 - Btw-verhoging voorlopig van de baan lees verder

30-06-15 - Consument wijst Hutten aan als beste bedrijfscateraar lees verder

30-06-15 - Deze zomer 100.000 toeristen meer naar Nederland lees verder

29-06-15 - Duurzame Inzetbaarheid, ook voor jou? lees verder

26-06-15 - Bezoekers vast in attracties park Drievliet lees verder

26-06-15 - Grievink: Tot 2020 sterke groei consumptie buitenhuis lees verder

25-06-15 - Leden FNV Catering akkoord met onderhandelingsresultaat nieuwe cao lees verder

24-06-15 - FNV: Voorzitter VNO/NCW radicaliseert met uitspraken over uitkeringsgerechtigden lees verder

24-06-15 - SVH lanceert game: Aan de slag in de horeca lees verder

24-06-15 - Kids Vakantiegids lanceert toplijsten van vakanties met zwembad lees verder

23-06-15 - Uitspraak stakingsrecht is doorbraak voor vakbond lees verder

22-06-15 - Check gratis je gezondheid lees verder

22-06-15 - Voeding in horeca blijft in lage btw-tarief lees verder

19-06-15 - Scholingsplicht voor werkgevers horeca lees verder

19-06-15 - Landal in Nederland, Center Parcs in BelgiŽ het meest kindvriendelijke park lees verder

19-06-15 - Horeca is bijna volledig rookvrij lees verder

18-06-15 - Horecapersoneel: hoge werkdruk maar kerngezond lees verder

18-06-15 - BTW-verhoging kost 55.000 banen lees verder

17-06-15 - Hotelgasten ergeren zich vooral aan geluidsoverlast lees verder

17-06-15 - Aantal vakantieplannen voor zomer groeit weer lees verder

17-06-15 - Kwaliteit ondergeschikt bij aanbestedingen in catering lees verder

16-06-15 - Peiling: Nederlanders willen af van het jeugdloon vanaf 18 lees verder

16-06-15 - Groente op bord stimuleert consumptie lees verder

15-06-15 - Rookverbod op terras dreigt lees verder

12-06-15 - 130.000 mensen steunen Young & United lees verder

12-06-15 - Tegemoetkoming cursuskosten tijdelijk verdubbeld lees verder

12-06-15 - Vertegenwoordigers bijeen voor top over voedselverspilling lees verder

12-06-15 - Vette hap wordt minder aantrekkelijk in bedrijfsrestaurant lees verder

11-06-15 - FNV Catering bereikt 1,5% loonsverhoging in nieuwe cao lees verder



Nieuwsarchief