Je bent hier: ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

26-07-12

Het ROC Horizon College in Heerhugowaard biedt vanaf eind september 2012 twee nieuwe niveau 4-opleidingen aan; Gespecialiseerd Kok en Gastronoom/Sommelier. Deze eenjarige BBL-opleidingen kennen een hoog (culinair) niveau. Dit is te danken aan de aangeboden inhoud met masterclasses van chefkoks, restaurantmanagers, patissiers, sommeliers en ondernemers uit de top van het bedrijfsleven.

Onno Kokmeijer
Voor de opleiding tot Gespecialiseerd Kok verzorgt Onno Kokmeijer tien masterclasses. Deze sterrenchef staat aan de top van culinair Nederland, zijn restaurant Ciel Bleu heeft twee Michelinsterren. Ook andere topchefs en patissiers bieden voor deze opleiding masterclasses aan, waardoor op hoog niveau wordt opgeleid.
Deelnemers die de opleiding tot Gespecialiseerd Kok volgen, werken in een keuken die in verschillende delen is opgedeeld. Zij bereiden bijzondere, creatieve of luxe gerechten, functioneren op hoog niveau en werken zo efficiënt mogelijk.

Pasquinel Kolk
Voor de opleiding tot Gastronoom/Sommelier verzorgt Pasquinel Kolk een aantal masterclasses. Pasquinel Kolk is in 2010 door GaultMillau uitgeroepen tot Gastheer van het Jaar, hij is restaurantmanager van Ciel Bleu. Ook andere bekende gastheren en sommeliers bieden voor deze opleiding masterclasses aan.

Deelnemers die worden opgeleid als Gastronoom/Sommelier werken vooral in drank- en spijsverstrekkende horecabedrijven die tot het hogere segment behoren. Dit kunnen zowel grote als kleine bedrijven zijn. De werkzaamheden zijn divers, maar staan in het teken van de wensen en verwachtingen van gasten. De Gastronoom/Sommelier beslist of het dienstenpakket past bij de formule van het bedrijf.

De opleidingen starten eind september in Heerhugowaard. Inschrijven is nog mogelijk.
 

Nieuws

17-04-15 - Horeca krijgt meer boetes vanwege rookverbod lees verder

17-04-15 - Tweede ronde onderhandelignen cao contractcatering lees verder

16-04-15 - Diverse acties fastfoodrestaurants lees verder

16-04-15 - Daling aantal restaurants zet door lees verder

14-04-15 - Seinlijn voor niet naleven cao lees verder

14-04-15 - ANWB verkiezing kindvriendelijkste camping van 2015 lees verder

14-04-15 - FNV Horeca staat stil bij lage lonen fastfoodsector lees verder

13-04-15 - Werken moet meer lonen lees verder

10-04-15 - Leden gaan akkoord met cao dagrecreatie lees verder

10-04-15 - Vier de Dag van de Echte banen lees verder

09-04-15 - Personeel Koperen Hoogte biedt Van der Most petitie aan in de hoop op sociale afspraken lees verder

09-04-15 - Eerste onderhandelingsdag cao catering lees verder

08-04-15 - AH en McDonald’s cashen 79 miljoen met jeugdloon lees verder

08-04-15 - Personeel Koperen Hoogte biedt Van der Most petitie aan lees verder

07-04-15 - Download de nieuwe cao recreatie! lees verder

07-04-15 - Eerste paasdag top, tweede paasdag triest lees verder

07-04-15 - Tweede paasdag redt attractieparken lees verder

03-04-15 - Ledenvoordeel FNV lees verder

01-04-15 - Uit eten gaan kost consument gemiddeld 30 euro per persoon lees verder

01-04-15 - 850.000 buitenlandse bezoekers verwacht tijdens Pasen lees verder

30-03-15 - Gigantische Gouden halve hamburger voor kampioen onderbetaling Mc Donald’s lees verder

26-03-15 - Pensioenen in de catering opnieuw verhoogd! lees verder

26-03-15 - Pensioenen in de horeca opnieuw verhoogd! lees verder

26-03-15 - FNV overhandigt vandaag rapport over onzeker werk aan minister Asscher lees verder

25-03-15 - Half loon voor volwassen werk? WTF!? lees verder

24-03-15 - Hotelontvangst in hofstad is nergens zo vriendelijk lees verder

24-03-15 - Vanavond is de kick-off van een nieuwe beweging van werkenden jongeren lees verder

23-03-15 - PERSBERICHT FNV Recreatie: Overeenstemming over 2-jarige cao Recreatie lees verder

23-03-15 - Nieuwe richtlijn voor horecageluidshinder lees verder

20-03-15 - Nederland zegt dankjewel voor kraanwater lees verder



Nieuwsarchief