Je bent hier: ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

ROC Horizon College start nieuwe opleidingen met Michelinsterren

26-07-12

Het ROC Horizon College in Heerhugowaard biedt vanaf eind september 2012 twee nieuwe niveau 4-opleidingen aan; Gespecialiseerd Kok en Gastronoom/Sommelier. Deze eenjarige BBL-opleidingen kennen een hoog (culinair) niveau. Dit is te danken aan de aangeboden inhoud met masterclasses van chefkoks, restaurantmanagers, patissiers, sommeliers en ondernemers uit de top van het bedrijfsleven.

Onno Kokmeijer
Voor de opleiding tot Gespecialiseerd Kok verzorgt Onno Kokmeijer tien masterclasses. Deze sterrenchef staat aan de top van culinair Nederland, zijn restaurant Ciel Bleu heeft twee Michelinsterren. Ook andere topchefs en patissiers bieden voor deze opleiding masterclasses aan, waardoor op hoog niveau wordt opgeleid.
Deelnemers die de opleiding tot Gespecialiseerd Kok volgen, werken in een keuken die in verschillende delen is opgedeeld. Zij bereiden bijzondere, creatieve of luxe gerechten, functioneren op hoog niveau en werken zo efficiënt mogelijk.

Pasquinel Kolk
Voor de opleiding tot Gastronoom/Sommelier verzorgt Pasquinel Kolk een aantal masterclasses. Pasquinel Kolk is in 2010 door GaultMillau uitgeroepen tot Gastheer van het Jaar, hij is restaurantmanager van Ciel Bleu. Ook andere bekende gastheren en sommeliers bieden voor deze opleiding masterclasses aan.

Deelnemers die worden opgeleid als Gastronoom/Sommelier werken vooral in drank- en spijsverstrekkende horecabedrijven die tot het hogere segment behoren. Dit kunnen zowel grote als kleine bedrijven zijn. De werkzaamheden zijn divers, maar staan in het teken van de wensen en verwachtingen van gasten. De Gastronoom/Sommelier beslist of het dienstenpakket past bij de formule van het bedrijf.

De opleidingen starten eind september in Heerhugowaard. Inschrijven is nog mogelijk.
 

Nieuws

31-10-14 - FNV Vrouwen: Bijeenkomst onderhandelen lees verder

31-10-14 - FNV: Goedkoper doorwerken na AOW dolk in de rug van hardwerkend Nederland lees verder

31-10-14 - Opnieuw minder jongeren krijgen WW-uitkering lees verder

30-10-14 - Asscher pakt pesten op werkvloer aan lees verder

30-10-14 - Voedselallergie drijft chefkoks tot waanzin lees verder

29-10-14 - Rapportage project Baan je toekomst Zwembaden en Recreatie gereed! lees verder

29-10-14 - FNV Horeca ontwikkelt eigen bedrijfs-cao lees verder

29-10-14 - FNV: de balans op de arbeidsmarkt moet terug lees verder

28-10-14 - FNV wil hoorzitting Eerste Kamer over nieuwe pensioenregels lees verder

28-10-14 - Vrijdag 7 november actie in Tilburg: stop werken zonder loon! lees verder

28-10-14 - Meerderheid schat AOW-leeftijd te laag in lees verder

27-10-14 - Inter Scaldes opnieuw nummer 1 van Lekker lees verder

27-10-14 - Geen extra controles op rookverbod lees verder

27-10-14 - Echte banen door Dagobert Duck taks lees verder

24-10-14 - Werknemers Steigenberger Kurhaus Hotel direct non-actief lees verder

24-10-14 - Nederlander zuinig in bedrijfsrestaurant lees verder

24-10-14 - Drie finalisten Publieksprijs Cafetaria Top 100 lees verder

20-10-14 - Cruisesector goed voor 357 miljoen lees verder

16-10-14 - Weinig vegetarische snacks in pretparken lees verder

16-10-14 - Toverland verkozen tot beste attractiepark lees verder

10-10-14 - Nijmegen vegetarische hoofdstad lees verder

10-10-14 - The Hague beste hotelschool van Nederland lees verder

09-10-14 - Rabobank: Kaf wordt van het koren gescheiden in horeca & recreatie lees verder

09-10-14 - NS wil vette hap duurder maken lees verder

09-10-14 - Prijs van koffie omhoog door droogte lees verder

08-10-14 - FNV: ‘Deze fusie van de baan’ lees verder

07-10-14 - Bedrijfskantine redt Hells Angels lees verder

07-10-14 - Tien procent meer kroegen failliet lees verder

07-10-14 - Kamperen in trek: 44 miljoen nachten op de camping lees verder

07-10-14 - 1,3 miljoen Nederlands op vakantie deze herfst lees verder



Nieuwsarchief