Je bent hier:  > Home

De horecawerknemers zijn de spil in de branche

Ma 16 Jul 2012

We leven in een dynamische tijd. Gasten zijn mondig, kritisch en veeleisend. Hebben ze nog wel door hoe hard er gewerkt wordt in de horeca en dat het werk dat horecapersoneel verricht lang niet voor iedereen is weggelegd?

Steeds vaker krijg ik tijdens mijn bedrijfsbezoeken van hardwerkende koks te horen dat hun baan niet meer serieus wordt genomen door gasten. Zo sprak ik onlangs een kok in hart en nieren. Hij maakte uitzonderlijke gerechten en was daar trots op. Hoewel hij een echte horecatijger is, denkt hij er over na om van carrière te switchen. ‘De horeca is niet meer wat het geweest is en hoe leuk ik het ook vind, ik kan er bijna niet meer van rondkomen. Daarnaast denken mensen dat ze zelf een topkok zijn, doordat ze naar alle kookprogramma’s op televisie kijken. Maar kijken naar technieken, betekent nog niet dat je de technieken ook beheerst. Koken is een vak apart.’ Ook liet hij weten dat hij meer bij zijn gezin wil zijn. Hij is altijd op zijn werk, waardoor hij het gevoel heeft dat hij zijn kinderen niet ziet opgroeien. ‘Als ik nu niet iets anders ga doen, krijg ik daar later spijt van.’

Ook jongeren die nog niet zo lang geleden voor de horeca hebben gekozen, twijfelen al over hun keuze.  ‘Mijn vrienden gaan elke zaterdag met z’n allen op stap, terwijl ik sta te werken. Ik heb het idee dat mijn sociale leven onder mijn werk leidt en ik weet niet of ik dat er voor over heb.’ Daarnaast vindt ze dat ze te weinig verdient, maar onderhandelen over meer loon heeft ook geen effect gehad. Het toekomstperspectief van een horecawerknemer is op dit moment ook niet erg rooskleurig. ‘Doordat ik weinig carrièremogelijkheden zie, weet ik niet of ik in de horeca wil blijven werken.’

Als we zo door gaan, zonder dat er verbeteringen worden gerealiseerd in het arbeidsvoorwaardenpakket van horecawerknemers, wordt de horeca het afvalputje van de arbeidsmarkt. Kwaliteit en vakmanschap verdwijnen op deze manier. Ongeïnteresseerde mensen die voor de horeca kiezen, omdat ze verder niets kunnen vinden nemen dan de boel over. Dat kan niet de bedoeling zijn; het zou de horeca en al zijn charme verpesten. Daarom blijft FNV Horeca zich inzetten voor horecawerknemers. Zij verdienen betere arbeidsvoorwaarden. FNV Horeca kan dit niet alleen. De horecawerknemers moeten zelf ook op staan. Het is lastig om de werknemers in beweging te krijgen, omdat ze vaak op nauwe voet samenwerken met hun werkgever. Het negatieve imago van de horeca moeten we aanpakken door de arbeidsvoorwaarden te verbeteren en te investeren in personeel. De nadruk komt dan weer te liggen op kwaliteit en vakmanschap en dat is nou net waar de horeca behoefte aan heeft.

Margje van der Woude
Campagneteam Horeca verdient beter

Deel met anderen:
  • NuJIJ
  • GeenRedactie
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Google
  • TwitThis
  • del.icio.us


1 Reactie

Do 22 Aug 2013

Ik denk dat één van de belangrijkste redenen dat mensen geen werk in de horeca zoeken de lage verdiensten zijn. En dat is uitermate jammer, gezien het feit dat er bij veel horeca beroepen nog zeer veel expertise komt kijken (zoals het artikel al aankaart)

Geef een reactie

*