Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Iman de Witte

Iman de Witte (1981) begon op zijn 15e als afwasser in een bistro in Sint Annaland (Zeeland). Na het afronden van zijn studie Middelbaar Toeristisch en Recreatief Onderwijs in Middelburg kreeg hij een vaste baan aangeboden als allround medewerker en heeft hij veertien jaar als vaste kracht in keuken gewerkt. Daarna is Iman gaan werken als assistent-kok en later als leidinggevend kok bij Center Parcs Port Zélande en werkt nu met veel plezier bij Strandpaviljoen De Haven van Renesse als kok.

Tijdens zijn werkzaamheden bij Port Zélande zat Iman in de cao-commissie van FNV Recreatie en is later overgestapt naar de cao-commissie van FNV Horeca vanwege zijn baan bij het strandpaviljoen. Iman is bedrijfscontactpersoon geweest, heeft deelgenomen aan de Young Academy en is sinds kort vakbondsconsulent in het vakbondshuis in Goes.

Wat is volgens jou de belangrijkste eigenschap waar een Hoofdbestuurder aan moet voldoen?

“Een Hoofdbestuurder moet vooral een teamspeler zijn. Zoals bij alles binnen FNV Horecabond geldt, samen moeten we het doen. Luisteren naar elkaar, samen beslissingen nemen en de verantwoordelijkheid voor deze beslissingen nemen en uitdragen. Ook de band met de werkvloer is belangrijk. Zo weet je precies wat er leeft en kunnen we de zichtbaarheid van FNV Horecabond vergroten.”

Waar wil jij je sterk voor maken de komende bestuursperiode?

“Graag zou ik mee willen werken een sterke jongerentak binnen FNV Horecabond op te richten. Tijdens mijn opleiding tot vakbondsconsulent en tijdens de cao-commissies heb ik veel oudere leden ontmoet en gesproken. Daar zit zoveel kennis en ervaring,  dat moet overgedragen worden naar de jeugd. Lidmaatschap van de bond wordt tegenwoordig niet meer met de paplepel ingegoten van huis uit, dus moet er een plan van aanpak komen om op moderne wijze weer jonge leden aan ons te binden. Als we een sterke jongerentak kunnen oprichten, biedt dit een stabiele basis voor de toekomst.”

Waar word je gelukkig van?

“Op persoonlijk vlak, lekker thuis op de bank zitten met mijn vriendin na een dag hard werken. Het zijn de kleine dingen die het hem doen. Op het gebied van de vakbond geeft het me ontzettend veel voldoening om mensen te helpen die met problemen zitten.”

Wat is jouw motto?

“Het is heel cliché, maar samen sterk geldt ook voor mij. Samen kan er veel bereikt worden, mits we ook voor elkaars mening openstaan en de sterke punten eruit pikken.”

Iman de Witte

Stuur een mail naar het Hoofdbestuur.