Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Jan Wever

Jan Wever (1947) is voormalig hoofd facilitaire dienst Euroase Parcs en ober-kelner. Inmiddels is Jan met pensioen en parttime werkzaam als promotor van horeca-food en non-food.

Tot 2004 heeft Jan gewerkt voor de Vastgroep Hotels Recreatieparken als hoofd facilitaire dienst en tot zijn pensionering als teamleider en promotor van Horeca food en non-food producten bij de Makro. Jan heeft na zijn diensttijd vier jaar op cruiseschepen gewerkt als chef de rang en een aantal jaren dezelfde functie vervuld in diverse restaurants in de buurt van Soest. In 1976 is Jan in dienst getreden bij de Stichting Vakantieverblijven, later hernoemd tot Euroase Hotels & Recreatieparken en weer later omgedoopt tot Vastgroep Hotels & Recreatieparken. Gezien de oorsprong van SVV is Jan uit solidariteit met de vakbond lid geworden.

In 1995 kreeg hij de mogelijkheid actief deel te nemen binnen FNV Horecabond, werd voorzitter van de afdeling Amersfoort en ’t Gooi en tevens lid van de Bondsraad. In 2003 is hij gekozen als Hoofdbestuurder. In zijn tijd bij Euroase was hij ruim 25 jaar actief bij de OR als lid, secretaris en vicevoorzitter. Nog steeds is hij secretaris van het Euroase Sociaal Fonds. Verder is hij als bestuurder van de Chaîne des Rôtisseurs (een internationale culinaire organisatie) verantwoordelijk voor het organiseren van diners in diverse restaurants in midden en west Nederland.

Wat is volgens jou de belangrijkste eigenschap waar een Hoofdbestuurder aan moet voldoen?

“Een hoofdbestuurder moet ervaring hebben in bestuursfuncties, gemotiveerd zijn, solidair zijn, een empathisch vermogen hebben en natuurlijk affiniteit met de horeca, catering en recreatie hebben.”

Waar wil jij je sterk voor maken de komende bestuursperiode van vier jaar?

“Als hoofdbestuurder wil ik in deze positie proberen de bond dichter bij de leden te krijgen, meer transparantie en wellicht meer bijeenkomsten voor de leden. Als lid van het actiecomité leden te motiveren mee te doen aan komende acties en daardoor bijdragen aan een nieuwe cao én de positie te verbeteren van al die collega’s werkzaam in onze sectoren. Staken helpt soms, maar er zijn ook andere effectieve wegen die we kunnen bewandelen. We kunnen een deuk in een pakje boter slaan, maar we moeten wel blijven protesteren. Er zijn altijd veel meermogelijkheden dan je denkt.”

Waar word je gelukkig van?

“Genieten van een mooi glas wijn, op de bank met mijn geliefde, kaarsje aan, open haard aan en kijken naar een mooie (romantische) film.”

Wat is jouw motto?

“Samen staan we sterk.”

Jan Wever, regio midden

Stuur een mail naar het Hoofdbestuur.