Ledencongres

FNV Horecabond, met als onderdelen FNV Horeca, FNV Catering en FNV Recreatie, behartigt jouw belangen als medewerker in de horeca, catering en recreatie. FNV Horecabond is er voor én door leden! Op het Ledencongres hoor je wat er speelt, kun jij vragen stellen en heb je direct stemrecht. Het Ledencongres bepaalt de koers van FNV Horecabond en komt tweemaal per jaar bijeen.

Maandag 26 november staat ons volgend halfjaarlijks Ledencongres weer op de agenda. Laat weten wat jij belangrijk vindt en kom ook! Het programma zal iets anders worden vorm gegeven naar aanleiding van de boodschap die jongeren bij het vorige Ledencongres hebben meegegeven: 'Minder formeel, meer van deze eeuw'.

Tijdens deze dag besteden we onder andere aandacht aan de laatste ontwikkelingen binnen de vereniging, bespreken we het Arbeidsvoorwaardenbeleid en staat er een gastspreker vanuit Temper op het programma. Temper is een digitaal prikbord waar opdrachtgevers klussen plaatsen en freelancers een profiel opbouwen om hun diensten te verkopen. Halverwege 2018 zijn FNV Horeca en Temper gaan samenwerken om de horecaprofessional te beschermen.
De middag staat volledig in het teken van inspirerende workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, vakmanschap en kennis. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Datum, locatie en tijd:
Maandag 26 november 2018
Eenhoorn Amersfoort
Van 11.00 uur tot 17.00 uur

Welke workshops ga jij volgen?

Iedereen volgt twee workshops. Voor je eerste workshop maak je een keuze uit ‘Breng je zelf in kaart met Personal Mapping’ of ‘Pensioen; hoe zit het eigenlijk?’ Voor je tweede workshop maak je een keuze uit ‘Perfecte koffie met de Barista Brothers’ of ‘Bierproeverij met Bas Schampers’. Selecteer je workshops onderaan deze pagina en meld je snel aan!

Breng jezelf in kaart met Personal Mapping - Wat zijn jouw sterke punten (en valkuilen)
Jezelf ontwikkelen in het horecavak is belangrijk. Als het gaat om kennis en techniek. En ook op persoonlijk vlak valt er veel te ontdekken. Breng daarom je eigen gedragsstijl in kaart op basis van Personal Mapping!

Pensioen; hoe zit het eigenlijk?
In deze workshop neemt Tarik Uçar, adviseur Pensioenfonds Horeca & Catering, je mee in de wereld van pensioenen.

Perfecte koffie met de Barista Brothers - Schuimende koffiekunsten
Maak kennis met Paul en Frans van den Berg, twee gepassioneerde broers met een grote liefde voor koffie! Zij geven jou in deze workshop een kijkje in het barista-vak. Zij gaan samen met jou op zoek naar de perfecte espresso en extractie.

Bierproeverij met Bas Schampers - Een duik in de bruisende bierwereld
Maak kennis met alles wat speciaal bier te bieden heeft. Gastvrije biersommelier Bas Schampers neemt je kort maar krachtig mee in de verrassende wereld van speciaal bier.

 

Kies hier je eerste workshop:


Kies hier je tweede workshop:


Voornaam

Achternaam

E-mailadres 

Telefoonnummer

   Ik wil de documenten voor het Ledencongres graag digitaal ontvangen

   Ik meld mij aan voor de maandelijkse nieuwsbrief
 


Jouw privacy vinden we belangrijk. Daarom gaan we zorgvuldig om met jouw gegevens. In onze privacyverklaring lees je hoe we dat doen.

We proberen zoveel mogelijk aan je voorkeuren te voldoen. Mochten workshops snel vol raken, dan bestaat de kans dat je bij een andere workshops wordt ingedeeld.

FNV Horecabond maakt gedurende het Ledencongres filmopnames en foto’s. FNV Horecabond zal deze beelden gebruiken voor communicatiedoeleinden (sociale media, pers en eigen communicatiekanalen). Heb je hier bezwaar tegen, dan kun je dit per e-mail doorgeven.


Stukken Ledencongres


Bekijk hier een terugblik van het Ledencongres van maandag 28 mei 2018.      

Recht op vakbondsverlof?

Catering 
Volgens artikel 58 2h van de cao catering heb je recht op vakbondsverlof met behoud van loon, voor het bijwonen van landelijke bijeenkomsten van werknemersorganisaties die partij zijn bij de cao als aangewezen officiële afgevaardigde. Mits de werknemer de werkgever aantoont, dat hij als zodanig de bijeenkomst dient bij te wonen en voor het bijwonen van scholings- en vormingscursussen georganiseerd door de werknemersorganisaties die partij zijn bij deze cao of hun vakcentrales, mits de werkzaamheden dit toelaten en de werknemer tijdig tevoren overleg met de werkgever heeft gepleegd, tot een maximum van 12 dagen per jaar.

Recreatie
Volgens artikel artikel 28 lid 3 van de cao recreatie heb je als werknemer recht op vakbondsverlof met behoud van salaris voor het bijwonen van landelijke bijeenkomsten van werknemersorganisaties die partij zijn bij deze cao tot een maximum van 8 dagen per jaar en kaderleden tot een maximum van 11 dagen, een en ander voor zover de bedrijfsomstandigheden dit toelaten.

Horeca
Voor het Ledencongres en ander vakbondswerk dien je een verlofdag op te nemen of te rouleren in het rooster. Je dient dit te doen in overleg met je werkgever. Mocht er met jouw werkgever een bedrijfs-cao afgesloten zijn, dan kan je hiervoor buitengewoon verlof opnemen (onbetaald). 

Heb je volgens jouw cao recht op vakbondsverlof, dan kun je dit tijdig bij je werkgever aanvragen, mits de werkzaamheden dit toelaten. Heb je hierover vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met ons Voorlichtings- en Informatiecentrum via 036 - 535 85 95 of info@fnvhorecabond.nl.