Ledencongres

FNV Horecabond, met als onderdelen FNV Horeca, FNV Catering en FNV Recreatie, behartigt jouw belangen als medewerker in de horeca, catering en recreatie. FNV Horecabond is er voor én door leden! Op het Ledencongres hoor je wat er speelt, kun jij vragen stellen en heb je direct stemrecht. Het Ledencongres bepaalt de koers van FNV Horecabond en komt tweemaal per jaar bijeen.

Maandag 28 mei staat ons halfjaarlijks Ledencongres weer op de agenda. Laat weten wat jij belangrijk vindt en kom ook!

Dit keer vindt het Ledencongres plaats op een mooie nieuwe locatie onder leiding van onze voorzitter, Dick Koerselman, die per 1 april 2018 Ben Francooy opvolgt. Tijdens deze dag besteden we onder andere aandacht aan de laatste ontwikkelingen binnen de vereniging, bespreken we de Jaarverslagen 2017 en wordt er een presentatie gegeven door de deelnemers van de Young Academy, een groep van zeer enthousiaste actieve jonge leden. Na afsluiting van het Ledencongres is er gelegenheid om afscheid te nemen van Ben Francooy die 1 mei a.s. met pensioen gaat als voorzitter van FNV Horecabond. Kortom: een boeiende dag waarbij we hopen dat ook jij aanwezig bent!

Datum en locatie:
Maandag 28 mei 2018, van 10.30 uur tot 17.30 uur
Grand Hotel Karel V te Utrecht

De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en op loopafstand van station Utrecht Centraal. Bij parkeergarage Springweg zijn voldoende parkeerplekken en is op loopafstand van de locatie. Reiskosten worden vergoed.

Belangrijk - bevestiging deelname
Kom jij ook? Bevestig dan je deelname door vóór maandag 20 mei 2018 een e-mail te sturen naar vereniging.collectief@fnvhorecabond.nl of te bellen met 036 53 58 536. Na aanmelding ontvang je een bevestiging van deelname en wordt er op je komst gerekend. Twee weken voorafgaand aan het Ledencongres ontvang je de Ledencongresbundel.

Documenten Ledencongres 28 mei 2018
 

             

In 2018 vindt het andere Ledencongres plaats op:


Bekijk hier een terugblik van het Ledencongres van maandag 19 februari 2018.       

Recht op vakbondsverlof?

Horeca
Buitengewoon verlof (onbetaald) kun je opnemen voor het Ledencongres en ander vakbondswerk (dit betekent dat het niet van je vakantiedagen wordt ingehouden, maar dat kan wel als je daar voor kiest, is niet betaald). Je dient dit te doen in overleg met je werkgever.

Catering 
Volgens artikel 58 2h van de cao catering heb je recht op vakbondsverlof met behoud van loon, voor het bijwonen van landelijke bijeenkomsten van werknemersorganisaties die partij zijn bij de cao als aangewezen officiële afgevaardigde. Mits de werknemer de werkgever aantoont, dat hij als zodanig de bijeenkomst dient bij te wonen en voor het bijwonen van scholings- en vormingscursussen georganiseerd door de werknemersorganisaties die partij zijn bij deze cao of hun vakcentrales, mits de werkzaamheden dit toelaten en de werknemer tijdig tevoren overleg met de werkgever heeft gepleegd, tot een maximum van 12 dagen per jaar.

Recreatie
Volgens artikel artikel 28 lid 3 van de cao recreatie heb je als werknemer recht op vakbondsverlof met behoud van salaris voor het bijwonen van landelijke bijeenkomsten van werknemersorganisaties die partij zijn bij deze cao tot een maximum van 8 dagen per jaar en kaderleden tot een maximum van 11 dagen, een en ander voor zover de bedrijfsomstandigheden dit toelaten.

Heb je volgens jouw cao recht op vakbondsverlof, dan kun je dit tijdig bij je werkgever aanvragen, mits de werkzaamheden dit toelaten. Heb je hierover vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met ons Voorlichtings- en Informatiecentrum via 036 - 535 85 95 of info@fnvhorecabond.nl.