Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Digitaal Ledencongres maandag 15 juni

FNV Horecabond, met als onderdelen FNV Horeca, FNV Catering en FNV Recreatie, behartigt jouw belangen als medewerker in de horeca, catering en recreatie. FNV Horecabond is er voor én door leden! Op het Ledencongres hoor je wat er speelt, kun jij vragen stellen en heb je direct stemrecht. Het Ledencongres bepaalt de koers van FNV Horecabond en komt tweemaal per jaar bijeen.

Maandag 15 juni 2020 vindt het Ledencongres digitaal plaats aangezien we twee belangrijke besluiten willen voorleggen die niet kunnen wachten. Laat weten wat jij belangrijk vindt, meld je aan en doe ook mee!

Programma

Het Jaarverslag 2019 wordt toegelicht en zal door de leden moeten worden vastgesteld. Daarnaast wordt ontheffing voor het gevoerde beleid door het Hoofdbestuur gevraagd. Als laatste besluitvorming staat op de agenda het herbenoemen van het Hoofdbestuur. Volgens de statuten moet in mei 2020 een nieuw Hoofdbestuur gekozen worden. In de huidige omstandigheden achten wij het niet verantwoord om op een goede manier een nieuw bestuur te zoeken en te verkiezen. Daarom vragen wij het Ledencongres om het huidige bestuur opnieuw te benoemen, zodat FNV Horecabond na de lockdown alsnog verkiezingen kan organiseren, maar in de tussentijd wel gewoon een Hoofdbestuur inclusief Dagelijks bestuur heeft en het vakbondswerk door kan gaan. Tijdens dit digitale Ledencongres wordt dit besluit aan jou als lid van FNV Horecabond voorgelegd. Als het Ledencongres hiermee instemt, betekent het dus dat het huidige Hoofdbestuur aanblijft totdat het verantwoord is om goede (democratische) verkiezingen te organiseren. We hopen natuurlijk dat dat gewoon bij het eerstvolgende Ledencongres zal zijn.

Hoe werkt het?

Het Ledencongres vindt maandag 15 juni 2020 van 9.30 uur tot en met 12.30 uur plaats. Je kunt het Ledencongres bijwonen via een telefoon (smartphone), tablet of computer. Na aanmelding ontvang je per e-mail een bevestiging. Kort voor het Ledencongres ontvang je per mail een digitale persoonlijke link, waarmee je het Ledencongres kan bijwonen. Tijdig aanmelden is in deze tijd echt nodig: alleen op die manier kunnen we garanderen dat alleen leden deelnemen aan het Ledencongres. Ben je te laat met aanmelden, maar wil je toch graag nog deelnemen, stuur dan een e-mail naar vereniging.collectief@fnvhorecabond.nl, dan proberen we je nog toegang te geven.

Vragen vooraf e-mailen

Doordat we digitaal vergaderen, zullen we allemaal iets anders te werk moeten gaan dan anders. We vragen je om al zoveel als mogelijk vóóraf je vragen per e-mail aan te leveren. Dat kan tot 12 juni. Wij streven ernaar om deze vragen, gebundeld, ook vóóraf te beantwoorden en inclusief antwoorden digitaal te verspreiden onder de deelnemers. Dan kunnen we ons tijdens de vergadering richten op eventuele vervolgvragen en snel tot besluitvorming overgaan. We verwachten dat de vergadering daarmee voor iedereen zo goed mogelijk te volgen zal zijn.

Aanmelden kan tot 8 juni 2020.

Stukken Ledencongres 15 juni 2020


Meest gestelde vragen

Waarom wordt het Ledencongres op maandagochtend gehouden, net nadat de horeca weer open mag?


Jouw privacy vinden we belangrijk. Daarom gaan we zorgvuldig om met jouw gegevens. In onze privacyverklaring lees je hoe we dat doen.

Waarom gebruiken wij Zoom? Waar gebruiken wij Zoom voor? Is Zoom wel veilig?

Recht op vakbondsverlof?