Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Bert Veldman

Bert Veldman (1948) startte zijn carrière op 17-jarige leeftijd als leerling-kelner in een restaurant. Hij klom op tot ober-kelner en werd daarna bedrijfsleider in een middelgroot luxe hotel-restaurant, welke een groot aantal jaar de horeca afdeling van de plaatselijke schouwburg exploiteerde. De laatste jaren van zijn carrière werkte hij als gastheer in een restaurant op sterrenniveau.

Bert is sinds 1966 lid van de bond. Hij was 33 jaar afdelingsbestuurder van de bond, waarvan 27 jaar voorzitter. Daarnaast was hij lange tijd bondsraadslid, lid van de cao-commissie horeca, vier jaar voorzitter cliëntenraad UWV (Regio Oost) en twee jaar lid van het FNVledenparlement. Sinds tien jaar is hij lid van het Hoofdbestuur, waarvan de laatste vier jaar als vicevoorzitter en coördinator van het activiteitenteam (Regio Oost).

Wat is volgens jou de belangrijkste eigenschap waar een Hoofdbestuurder aan moet voldoen?

“Een hoofdbestuurder moet bestuurlijke ervaring hebben en in één van de sectoren werkzaam zijn of gewerkt hebben, integer zijn en een teamplayer met een visie op de toekomst van onze bond.”

Waar wil jij je sterk voor maken de komende bestuursperiode van vier jaar?

“De jongeren in de sectoren meer betrekken bij onze bond en daarop volledig inzetten zonder dat dit ten koste gaat van de oudere leden. Nu we afscheid nemen van twee prominente hoofdbestuurders, Benno Suijker en Gerard Kogelman en penningmeestersecretaris Eiko de Vries, vind ik het belangrijk dat er routine en een bindende factor aanwezig moet blijven in het nieuwe Hoofdbestuur. Daar wil ik mij voor inzetten.”

Waar word je gelukkig van?

“Dat we een moderne en financieel gezonde bond zijn. Daarnaast van onze kleinzoon!”

Wat is je motto?

“De positie van werknemers versterken, zodat ze meer keuzes kunnen maken!”

Bert Veldman, regio Oost

Stuur een mail naar het Hoofdbestuur.