"We moeten het samen doen"

Tijdens zijn MBO-vakopleiding heeft Dick Koerselman (1962) gewerkt als kelner en na het afronden van de vakopleiding ging hij aan de slag als restaurant kok. Daarna heeft hij ruim zes jaar diverse functies gehad binnen de contractcatering.

Ondertussen werd hij ook actief binnen de vakbond; als kaderlid, regiobestuurder en cao-onderhandelaar. Na een periode gewerkt te hebben bij FNV Bouw is hij sinds april 2018 voorzitter van FNV Horecabond.

Wat is volgens jou de belangrijkste eigenschap waar een bestuurder aan moet voldoen?

“In gesprek zijn met de mensen waar het om gaat.  Het is belangrijk dat er een goed en reëel beeld bestaat over wat medewerkers in de recreatie, contractcatering en horeca beweegt en wat zij belangrijk vinden. Die belangen moeten omgezet worden in plannen en vervolgens krachtig uitgedragen en uitgevoerd worden.”

Waar wil jij je sterk voor maken de komende bestuursperiode?

“Ik zie het als mijn opdracht om de positie van medewerkers in onze sectoren te versterken en uit te bouwen. Op deze manier kunnen wij als vakbond het verschil maken en daardoor komen tot groei van het aantal (actieve) leden, zodat we in staat zijn om tot nog betere arbeidsvoorwaarden te komen die passen bij het mooie, maar ook zware werk in onze sectoren.”

Waar word je gelukkig van?

“Wanneer je gewaardeerd wordt en vrij, veilig en gelukkig kunt werken en leven.”