Edwin Vlek

Edwin Vlek (1986) is voorzitter van FNV Horecabond. Hij werkte de afgelopen jaren als sectorbestuurder horeca bij de bond.

Edwin Vlek (1986) is voorzitter van FNV Horecabond. Hij werkte de afgelopen jaren als sectorbestuurder horeca bij de bond.

Op zijn zestiende had Vlek zijn eerste baan in de horeca. Na een zomer hard werken in Renesse raakte hij besmet met het horecavirus. “Het is pure passie, bevlogenheid en vooral keihard werken. Bovenal is werken in de horeca een pure verslaving, in de positieve zin van het woord”, volgens Edwin. Vanaf zijn achttiende is hij daarom fulltime aan de slag gegaan in de horeca. Van keukenhulp tot uiteindelijk F&B Manager.

Edwin Vlek is inmiddels al meerdere jaren een bekende van FNV Horecabond. In 2009 werd hij lid van de bond, waarna hij in 2015 de Young Academy volgde om vervolgens in 2016 als Hoofdbestuurder actief te worden. In december 2017 is hij gaan werken als sectorbestuurder horeca. “Ik voel me vereerd dat mijn kandidatuur wordt voorgedragen en gesteund door het bestuur en de Raad van Toezicht.”

Al bij zijn sollicitatie heeft Vlek de ambitie uitgesproken om ooit voorzitter te worden, omdat hij gelooft in de kracht van een succesvolle en invloedrijke vereniging. “Het gaat en ging mij totaal niet om de functie, maar om het feit dat ik een bijdrage wil leveren aan onze vereniging. Ik geloof in het bestaan van de vakbond en dat deze in de huidige tijd harder nodig is dan ooit. Tegelijkertijd is de wereld wel veranderd en dat vraagt om lef en innovatie.”

In zijn nieuwe rol als voorzitter wil hij verder bouwen aan de organisatie, waar verbinding met leden centraal staat: “Een voorzitter is slechts één belangrijk onderdeel van de vereniging. Uiteindelijk kan een vereniging alleen bestaan bij voldoende leden. Mijn allerhoogste prioriteit ligt dan ook bij het gezamenlijk werken aan een beweging waar je bij wil horen. Zodat we er samen voor kunnen zorgen dat werken in de gastvrijheidsbranche blijvend loont.” Daarbij wil hij een voorzitter zijn die zichtbaar is wanneer nodig, onzichtbaar wanneer mogelijk, maar altijd benaderbaar blijft, dichtbij en tussen de leden in.