Marcel Oudejans

Marcel Oudejans (1956) is al lang werkzaam in de horeca en de afgelopen periode voorzitter van de landelijke OR geweest bij NH.

Marcel heeft in zijn carriere diverse functies bekleed binnen NH Conference Centre Koningshof (meeting & conference management). En is nu gekozen als algemeen bestuurslid bij de Raad van Toezicht.

"Vanaf 27 april ben ik gedeeltelijk gepensioneerd. Mijn carrière heeft zich voornamelijk afgespeeld bij de NH Hotel Group, waarbij ik eerst in diverse functies gewerkt heb binnen NH Conference Centre Koningshof (meeting & conference management). In 2005 ben ik lid geworden van de Landelijke Ondernemingsraad van NH en de afgelopen 10 jaar ben ik de voorzitter van deze landelijke OR geweest en daarnaast, de afgelopen 7 jaar tevens de vice-voorzitter van de Europese Ondernemingsraad.

Vanaf 28 april blijf ik voorlopig nog betrokken bij NH, omdat ik in deeltijd doorga binnen de “Labour Werkgroep” van NH, een werkgroep die zich inzet voor goede arbeidsomstandigheden binnen onze hotels. In mijn functie als voorzitter van de Ondernemingsraad heb ik voldoende bestuurlijke ervaring opgedaan, maar heb ik ook, als intermediair tussen werkvloer en management, een goed gevoel voor politieke verhoudingen opgedaan.

Werken in de horeca is een mooi vak, maar de beloning voor dat werk is nog niet altijd zoals het zou moeten zijn. Ik ben dan ook sinds een aantal jaar lid van de cao-commissie, omdat ik vind dat een goede cao bijdraagt aan het belang van de branche en van de medewerkers. Een sterke vakbond is daarvoor belangrijk, want er zijn binnen de branche nog heel veel mensen werkzaam die niet vertegenwoordigd zijn door een goede Ondernemingsraad.

Ik wil als lid van de Raad van Toezicht mijn ervaring, ideeën over een gezonde branche en enthousiasme voor het werk daarin, gebruiken om het Hoofdbestuur van onze vakbond te voorzien van impulsen voor een goed beleid."

Marcel Oudejans, algemeen bestuurslid

Stuur een mail naar de Raad van Toezicht.