"Zonder vakbond geen gezond speelveld"

Martien de Haan (1962) is al sinds 1987 lid van de bond en is al lang actief op diverse vlakken, van cao commissielid tot bedrijfscontactpersoon. Nu bekleed hij de functie van algemeen bestuurslid van de Raad van Toezicht.

Op 16 jarige leeftijd is Martien begonnen met een bijbaantje in een eetcafé op maandagavond. Daarna heeft hij als kok op diverse plekken in de sector gewerkt, á la carte keuken, partycatering en diverse grote hotels. Inmidedels is Martien werkzaam als zelfstandig werkend kok binnen de catering. Bij elkaar is hij ruim 40 jaar werkzaam binnen de horeca en catering.

Wat is volgens jou de belangrijkste eigenschap waar een lid van de Raad van Toezicht aan moet voldoen?

“Volgens mij is de belangrijkste eigenschap dat hij een bruggenbouwer is tussen de leden & de bond. Hij weet wat er leeft op de werkvloer, maar ook hoe besturen functioneren en voor welke uitdagingen zij kunnen komen te staan. Een bruggenbouwer is positief kritisch en weet
te verbinden, maar is ook een onafhankelijk denker en durft buiten de lijnen te kleuren.”

Waar wil jij je sterk voor maken de komende bestuursperiode van vier jaar?

“Ik wil me sterk maken om onze actieve kaderleden nog beter te betrekken in het
onderlinge communicatieproces om ze nog beter aangesloten te houden met het bestuur. En natuurlijk onze grootste uitdaging: FNV Horecabond 2.0 en hoe komen we goed uit de coronacrisis na zoveel leed in onze 3 sectoren.”

Waar word je gelukkig van?

“Van mijn gezin. Als ik voldoende word uitgedaagd in mijn werk. Maar ook van mijn vakbondswerk dat mij al die jaren mede heeft gevormd en gelukkig heeft gemaakt. Verder word ik gelukkig van lekker fietsen in onze mooie polder met zijn mooie vergezichten. En als er natuurijs is natuurlijk, mooie schaatstochten maken door onze Hollandse polders en over de binnenwateren en plassen.”

Wat is jouw motto?

“Zonder vakbond geen gezond speelveld tussen werknemers en werkgevers belangen.”

Martien de Haan, algemeen bestuurslid

Stuur een mail naar de Raad van Toezicht.