Ronald Plokker

Tijdens zijn studie Maritiem Officier is Ronald Plokker (1970) ooit als bijbaan begonnen in een bruin café. In die tijd heeft hij vrijwel alle takken van de horeca meegemaakt.

Binnen FNV Horecabond is hij gestart in de cao commissie Horeca, kort in het verantwoordingsorgaan van PH&C gezeten. 8 jaar terug is hij voor het eerst verkozen in de Raad van Toezicht. Daarnaast is Ronald vertegenwoordiger van de sector Horeca in het ledenparlement van de FNV en voorzitter van het Netwerk Roze FNV.

Wat is volgens jou de belangrijkste eigenschap waar een lid van de Raad van Toezicht aan moet voldoen?

“Er zijn er meerdere, maar de belangrijkste is nog steeds doorzettingsvermogen, dingen veranderen en verbeteren gebeuren niet zomaar, daar gaat veel tijd overheen dus je moet het einddoel voor ogen kunnen houden. Daarnaast zijn besluitvaardig en collegiaal volgens mij in ieder geval kerneigenschappen die horen in ons bestuur.”

Waar wil jij je sterk voor maken de komende bestuursperiode van vier jaar?

“Verdere vernieuwing en versterking van onze mooie vereniging, niet alleen intern, maar ook via mijn netwerk bij de FNV. Daarnaast mede zorgdragen voor een zo soepel mogelijke binnenkomst voor de nieuwe collega’s in het bestuur.”

Waar word je gelukkig van?

“Nog steeds van onverwachte mooie momenten. Of dat nu een mooie zonsondergang is of mooie mensen die ik ontmoet, een spontaan avondje met vrienden/familie of een wandeling met mijn logeerhond.”

Wat is jouw motto?

“Do what you love, love what you do…”

Ronald Plokker, regio Noord

Stuur een mail naar de Raad van Toezicht