Jurist Arbeidsrecht (32 uur per week)

Ben jij een arbeidsrechtjurist en krijg je energie van het adviseren van leden en niet-leden over juridische kwesties? Dan is deze functie iets voor jou! Werknemers uit onze sectoren horeca, recreatie en catering kunnen bij jou en je collega juristen van het Contactcenter terecht voor al hun vragen over arbeidszaken, sociale zekerheid en pensioen.

Zo ziet jouw week als jurist eruit

We gaan ervan uit dat je met jouw opleiding, kennis en werkervaring moeiteloos zelfstandig juridische vraagstukken oppakt. Daarnaast werk je nauw samen met collega’s en bespreek je wekelijks meer complexe kwesties. Zowel leden als niet-leden sta je telefonisch, per e-mail of chat vriendelijk te woord. Op deze manier handel je eerstelijns juridische vragen af en verdiep je je in sommige kwesties. Bovendien adviseer je leden en niet-leden, beoordeel je of bepaalde vragen als kwesties individueel behandeld kunnen worden en signaleer je wanneer collectieve betrokkenheid vereist is. Deze taken vereisen tevens een accurate administratie in ons informatiesysteem. Naast je reguliere werkzaamheden werk je indien nodig ook projectmatig aan actuele thema’s die op dat moment (juridische) aandacht nodig hebben. Tot slot is het natuurlijk je taak om bij elk contact met een werknemer uit één van onze sectoren enthousiasme te wekken voor FNV Horecabond.

Wat verwachten we van jou?

Wij zijn op zoek naar een jurist die het hoofd koel houdt in snel veranderende omstandigheden. Daarnaast waarderen wij een goed gevoel voor humor zeer. Ervaring en/of affiniteit bij een vakbond is mooi, maar wij vinden het belangrijker dat je weet wat werkenden nodig hebben, ze informeert over hun rechten en die werknemers in staat stelt en helpt die rechten te verdedigen. Je weet dit te bieden op de meest efficiënte manier. Verder past deze functie jou als:


Wat krijg je ervoor terug?


Waarom FNV Horecabond?

FNV Horecabond verenigt werknemers (ruim 23.000 leden) in de sectoren horeca, recreatie en catering. Wij behartigen de belangen van onze leden en dragen bij aan de trots op hun vak, het plezier in hun werk en de waardering die ze verdienen. Onze ambitieuze plannen zijn gericht op verdere versterking van de positie van werknemers in de horeca, recreatie en catering, fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden en het bieden van scholings- en opleidingsmogelijkheden.

Enthousiast? Solliciteer direct!

Solliciteer vóór 17 maart 2024 door je motivatie en cv te sturen naar vacatures@fnvhorecabond.nl. Heb je nog vragen of bel je liever? Neem dan contact op met Erwin, Secretaris-Penningsmeester (06-58022147) of Simone, HR Manager (06-13305637).